Top 40

week 10 (5 maart 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
3
4
14
Details Gayle - ABCDEFU
414
 
3
496
9
-
1
Details Antoon - Hallo
-1
 
9
32
11
11
7
Details Stromae - L'enfer
117
8
207
17
14
15
Details OneRepublic - Sunshine
1415
10
277
26
20
8
Details The Weeknd - Sacrifice
208
 
10
197
27
24
19
Details Justin Bieber - Ghost
2419
16
347
34
31
7
Details Adele - Oh My God
317
19
108
35
29
12
Details Snelle - In M'n Bloed
2912
14
253
36
27
18
Details Dermot Kennedy - Better Days
2718
 
21
269
38
33
4
Details The Chainsmokers - High
334
 
29
32
39
40
2
Details Sigala - Melody
402
39
3
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


21 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
@Sun&SnowTop40 Nee. Epic (Sandro Silva & Quintino) en Memories (David Guetta & Kid Cudi) stonden 9 keer op #4. La Danse De Zorba (Diverse uitvoerenden) stond 7 keer op #5 en Girl On Fire (Alicia Keys) stond 6 keer op #5.
Top 40 profiel van Sun & Snow top 50
Sun & Snow top 50  - 
Vraagje, heeft Gayle misschien een record te pakken nu ze 8 weken op 4 heeft gestaan of Imagine Dragons en JID die al 5 weken oprij op 5 staan
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
Best leuke schijven, ben persoonlijk niet heel weg van de AS maar zeker niet verkeerd. Leuk dat S10 een aantal, maar niet alle schijven pakt.
Top 40 profiel van Ronald Zweers
Ronald Zweers  - 
AS = Bam Bam - Camila Cabello ft. Ed Sheeran, FAV = Complete mess - 5 Seconds of Summer, DS = Run - Becky Hill & Galantis, TS = De diepte - S10, MH = De diepte - S10, GS = Down under (Majestic Remix) - Luude ft. Colin Hay, SlamMixTotW = Your dreams - Low Steppa. Fijn weekend allemaal!
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
Call Me al 4 weken op 37, best bijzonder. Wat de opmerkingen over de traagheid van de Top 40 en Tipparade betreft: ja het is trager dan bijvoorbeeld in de jaren 70 tot 10, maar daarvoor waren de diverse hitparades ook traag. Verder is "traag" een subjectief begrip, de meeste mensen die wekelijks de Top 40 bijhouden vinden de gang van zaken traag, maar de meer dan 90% van de Nederlandse bevolking die niet zo op de wekelijkse Top 40 gefocust is, zal het daar niet mee eens zijn omdat men maar af en toe kijkt of zich daar helemaal niet mee bezig houdt.
Top 40 profiel van Rob Halbe
Rob Halbe  - 
Ik vind het jammer dat Q-Music( en ook andere stations)het nummer :Dat is wat mijn mama zei: van Metejoor geen aandacht geeft want dit nummer hoort thuis in de Top 40.
Top 40 profiel van Herman Koers
Herman Koers  - 
Het plaatje van S10 is best aardig, zal wel een grote hit worden, net als Antoon. Geef mij toch maar Donnie & Mart, veel gezelliger....Prooost. Maar wat is dat gehypte staatsomroep SF feestje toch ieder jaar weer vreselijk.
Top 40 profiel van Sun & Snow top 50
Sun & Snow top 50  - 
@Thijs inderdaad, best logisch antoon op 9, afgelopen week de AS en FAV veel streaming dus logisch! S10 mag de AS worden of de nieuwe van Meau die is ook goed! De lijst idd ook wel echt saai! Hopelijk komt er binnenkort weer een lading nieuwe hits en worden hits als Hurricane, Heat Waves, HTSG, Vluchtstrook, abcdefu, DHJG enz. er uit geknikkerd! Ik hoop dat hits als Melody, redruM, Where Did You Go, Hallo, De Diepte & Als Jij Maar Bij Me Bent de grote hits gaan worden komende weken!
Top 40 profiel van Herman Koers
Herman Koers  - 
Zeer slechte ontwikkeling met 8 van de 10 veel te lang genoteerde tracks in de Top 10.... @NL Top 40: Ontwikkel een meer dynamische telling voor de Top 40.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@Ilbert ik heb wat research gedaan en sinds 2013 (het jaar dat Anouk meedeed en Nederland voor het eerst sinds lange tijd weer serieus mee ging doen) zijn er precies NUL songfestival-Alarmschijven geweest... de statistieken spreken dus niet echt in het voordeel van S10 maar je weet het maar nooit :-)
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Als ik nu mag voorspellen hoe de top er volgende week uit gaat zien denk ik dat Hallo van 9 naar 2 gaat, maar daarna is de stap naar nummer 1 nog een hele grote voor Antoon. De Diepte zal waarschijnlijk ook wel in de top 10 binnenkomen
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Fijn dat ik in ieder geval niet de enige ben die snapt waarom Hallo zo hoog staat. Toen vorig jaar Blijven Slapen zo hoog binnenkwam klaagde toch ook helemaal niemand? (die had dan misschien wel geen grote schijven maar wel een hele lading streaming). Verder zit er bar weinig beweging in de lijst: bij Tate McRae slaat de altijd lastige derde week toe, de Bankzitters hebben hun piek eigenlijk al gehad en de snelste stijger gaat van 34 naar 28. Kortom, het staat vrijwel helemaal stil, eigenlijk net als in de Tipparade. Het wordt eens tijd dat ten eerste de radiostations hun airplayrotaties eens om gaan gooien, en ten tweede dat er eens een paar dikke releases komen zoals Hallo. (De Diepte bijvoorbeeld, maar in je eentje los je geen hitcrisis op)
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Ronald Zweers: Ja, kans is groot dat S10 ook Alarmschijf en Favorite wordt. Wel mooi om te zien dat onze Eurovisie-inzending zo omarmt wordt. In elk geval is haar single enorm veel bekeken op YouTube. Al 578K in één dag. Als Antoon op 9 kan binnenkomen dan lukt het S10 vast om komende week nog hoger binnen te komen, ik verwacht op #1 en dan stijgt Antoon vast naar #2 en komt Tiësto op #3. Dus komende week alleen maar Nederlandse producties in de Top 3, en dat is natuurlijk weer toe te juichen :-)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Bram Antoon stond de hele week tussen 5 en 11 op Spotify en pakte gelijk ook de Favorite. De ASen die bleven steken hadden steeds geen streaming en geen airplay op andere grote zenders
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Antoon op 9 binnen? Serieus? Hyperventilatie was toch veel beter? Alleen omdat Antoon het commercieel heel goed doet, maar Hallo staat echt niet bovenaan in de streaminglijst, op 5 bij Spotify. Terwijl de hele week opnieuw Amsterdam van Christian D e.a. bovenaan prijkt. Zelfs de Bankzitters staan inmiddels lager op 4. En bij YouTube is al 2 weken lang Josylvio met Takkies de meest populaire. Maar mogelijk hebben deze artiesten geen sterk muzieklabel achter zich staan? Het valt wel erg op. Mijn muziek is het allemaal niet, maar dat de Top 40 beweert dat ze een gedegen weergave is van de populairste platen van Nederland, dan klopt deze claim al een tijdje niet meer. Erg jammer...
Top 40 profiel van Ronald Zweers
Ronald Zweers  - 
S10 komende week 4 schijven? Megahit en Topsong zijn al zeker, vanmiddag ook de AS en FAV???
Top 40 profiel van @lbert E.
@lbert E.  - 
Wat een saaie trage Top 40 op de hoogste nieuwe na dan. @ Bram alarmschijf iets met Eurovisie ?? nou dat komt zeker niet zo vaak voor hoeveel Eurovisie Alarmschijven zijn er überhaupt geweest weet iemand dat ?
Top 40 profiel van Richard van den Heuvel
Richard van den Heuvel  - 
Weer zo'n saaie lijst. Antoon zorgt voor wat afwisseling. Wellicht staat hij volgende week op nummer 8 en blijft ie daar 16 weken plakken....
Top 40 profiel van Tom
Tom  - 
Ben ook geen fan van het nummer van Antoon, maar ik ben al blij dat er iets gebeurt bovenin de lijst. Verder is het weer dezelfde trage stroop als de afgelopen weken.
Top 40 profiel van Ralph Reijnders Reijnders
Ralph Reijnders Reijnders  - 
Begint beetje Billboard 100 te worden dat nummers pas na maanden hun hoogste positie bereiken en na een half jaar nog in de top 10 hangen.
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Dat die vreselijke alarmschijf zo hoog binnenkomt is complete onzin dit nummer heeft in een week nog niet 1 miljoen streams aangetikt en de afgelopen weken zaten veel alarmschijven voor de 2de week in de tipparade, maar het zal vast wel niets van vriendjes van de show te maken hebben. Verder opnieuw zeer matig ben echt wel klaar met de nummers: 2, 3, 4, 10, 12, 19 klaar met heat waves dit nummer staar veel te lang erin en ja het word veel gestreamd nog wereldwijd, maar de top40 heeft al vaker nummers heel snel eruit gedaan terwijl deze op streaming nog goed scoorde dus daar ligt het niet aan, 25. Jammer dat dit de laatste week waarschijnlijk al word voor de comeback van The Chainsmokers flink tegengevallen. Verder de alarmschijf graag naar Kygo & DNCE, maar het zal wel naar iets met eurovisie gaan of weer een Nederlands vriendje.