Top 40

week 47 (24 november 2018)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
4
3
18
Details George Ezra - Shotgun
318
 
1
643
13
17
7
Details Nielson - IJskoud
177
13
109
19
19
23
Details 5SOS - Youngblood
1923
8
555
22
21
6
Details Ariana Grande - Breathin
216
 
18
117
32
30
15
Details Aya Nakamura - Djadja
3015
1
420


44 Reacties


Log in om te reageren.

Jimmy  - 
Of Nicky Romero
Jimmy  - 
Ik hoop heel erg dat Jax jones ft. Years & Years dancesmash word.
Rolf Ottens  - 
Geen Tino Martin met Zij weet het???
Rolf Ottens  - 
Ik had Tino Martin met Zij weet het er ook in verwacht...
Nick de Rooij  - 
In de Mega Top 50 is High Hopes al weer terug
Martijn Schipper  - 
Ben ook erg blij dat iedereen zo positief reageert op AS High Hopes. Vind het persoonlijk een fan-tas-tisch nummer, misschien wel mijn favoriete ooit. Panic! At The Disco is sowieso ongelofelijk goed! Hoop dat hij kan blijven verrassen en hij een grote hit in Nederland wordt. Wereldwijd doet ie het in ieder geval al lange tijd goed.
Martijn Schipper  - 
Ben ook erg blij dat iedereen zo positief reageert op AS High Hopes. Vind het persoonlijk een fan-tas-tisch nummer, misschien wel mijn favoriete ooit. Panic! At The Disco is sowieso ongelofelijk goed! Hoop dat hij kan blijven verrassen en hij een grote hit in Nederland wordt. Wereldwijd doet ie het in ieder geval al langere tijd goed.
Martijn Schipper  - 
Leuke week! Ten eerste, High Hopes Alarmschijf yeessss!! Wederom een binnenkomer op 35, derde keer in 4 weken en tweede week op rij. Ik denk dat we wel met zekerheid kunnen zeggen dat het niet meer zeldzaam is. Allemaal wel goeie binnenkomers vind ik, sorry maar Huts is toch ook wel een beetje lekker xD Verdiend dat Say My Name zo hoog binnenkomt ook! Woman Like Me, Mia en Sunflower allemaal helaas onderuit. Geen echte succesvolle binnenkomers dus van vier weken geleden haha. Ook Eastside, Girls Like You, Breathin, Electricity, Shallow, Verleden Tijd ( te ver helaas) en Taki Taki helaas naar beneden. Die laatste snap ik echt niet, een paar weken op rij al dalen ondanks 1 in streaming! Moet op de rest wel érg slecht scoren? Weet iemand dat? Martin Garrix naast elkaar op 28 en 27. When The Party’s Over schiet onverwachts ver omhoog. Wild Wild Son ook, gelukkig maar! Hetzelfde geldt voor, de nu enige, Happy Now. Gelukkig stijgen Close To Me, IJskoud, Darkside, Natural en Happier stevig door. Let You Love Me weer terug in de top 10. Ariana Grande natuurlijk met een grote stijger. Laatste vraag: Heeft Sweet But Psycho een kans op nr 1? Scheelt niet veel denk ik
Ruud Berkvens  - 
Haha Youngblood heeft precies 555 punten!
Silento123  - 
@Roy Spijkerboer Een soundtrack is een lied of een compilatie van meerdere liedjes gemaakt voor en/of gebruikt in films, games etc. Voorbeelden dit jaar hiervan waren For You, All The Stars en Shallow.
Roy Spijkerboer  - 
Het klinkt misschien behoorlijk dom, maar wat is een 'soundtrack'?
top40fan  - 
Beste as vh jaar wat mij betreft dan
Marco Gerritsen  - 
Toffe Alarmschijf, al draai ik hem al een half jaar grijs. Zal hem ergens eens goed zat raken volgend jaar maar goed. DS is wederom geen grote hit.
Nick de Rooij  - 
Lekkere DS van Robin Schulz zeg, en High Hopes dus toch AS
Lucas  - 
YES HIGH HOPES!
Roy Spijkerboer  - 
Panic at the Disco AS
Roy Spijkerboer  - 
2x Martin Garrix achter elkaar; op nummer 27 en nummer 28. ;-). Niet heel bijzonder hoor, maar ik vind het wel leuk XD.
Roy Spijkerboer  - 
Robin Schulz DS
Gaatze Wijma  - 
Een van de beste lijsten van het jaar vind ik zelf. Vind de hele Top 10 terecht. Davina blijft nummer 1. Ava Max, Marshmello, Imagine Dragons, Ariana Grande (Thank U Next), Alan Walker en Rita Ora stijgen. Net zoals Nielson, Ellie Goulding, Kygo, Armin Van Buuren en Martin Garrix (Dreamer). Gelukkig zakken Post Malone, Little Mix en Shawn Mendes en staat Kriss Kross Amsterdam nog net in de lijst. Helaas zakken Dean Lewis, Lady Gaga, Silk City, Ariana Grande (Breathin), Maroon5, Jason Derulo, Benny Blanco, Bad Bunny John Mayer & Frenna (Verleden Tijd). Ook al denk ik nog steeds dat het niet zo grote hit is geweest als de lijst doet vermoeden. Want streaming blijf ik onbetrouwbaar vinden. Voorspelling voor de AS en DS. Eerste is voor Wulf en DS voor Rudimental denk ik
Sander Timmerman  - 
Op Huts na bedoel ok uiteraard
Roy Spijkerboer  - 
Mooi lijst! Veel veranderingen in de top 10 ook! Mooi dat Happy Now de linkerhelft in komt en dat Wild Wild Son weer stijgt! 11 plaatsen gezakt voor Verleden Tijd en Woman Like Me, dus Woman Like Me is gewoon geflopt. Had hem wel hoger verwacht eerlijk gezegd. Mooie hoge binnenkomer van Say My Name, direct naar de top 10, top 5, nummer 1, XD, zou ik zeggen. ;-)
Wesley Steenbergen  - 
@Roy: helemaal mee eens, al verbaast het me dat new light dan ook zo flopt, en dat when the party's over zo stijgt. Onderweg lijkt wel nu beter te scoren als verleden tijd. Dat verschil wordt nu veel groter ineens
Wesley Steenbergen  - 
Ook leuk dat ijskoud, natural en close to me doorstijgen
Wesley Steenbergen  - 
Girls like you nu oudste track en youngblood langst genoteerd door het wegvallen van happy now van zedd
Robin van der Veen  - 
Hoezo wordt er over flops gesproken van platen die in de Top 40 staan? Als de plaat de Top 40 haalt is het toch gewoon een hit? Alleen soms maar een klein ‘hitje’. Zou New Light bijv nu geen flop meer willen noemen..
Wesley Steenbergen  - 
@Robin: Ik had (en vele andere ook) hem al eerder in de Top40 verwacht en daarnaast zou hij wel hoger hebben kunnen/moeten staan. En huts zou ik ook geen hit willen noemen en woman like me werd ook wel hoger geacht en loopt ook niet zo geweldig. Het is hoe jij het noemen wil, maar we komen met andere woorden op dezelfde bedoeling volgens mij
top40fan  - 
die nr1 dat duurt me ook iets te lang lol doe mij maar promises op 1
Sander Timmerman  - 
New Light is vooral een plaat met een lange adem. Had al maanden airplay en streams voor het goed genoeg scoorde om in de Top 40 te komen
Marco Gerritsen  - 
Top40 halen = niet floppen. In principe: je hebt natuurlijk de Alarmschijf-flops en nummers waar je meer van verwacht. Vind dat dat voor New Light en Woman Like Me niet bepaald telt.
Marco Gerritsen  - 
Over de Top40 zelf. Top10 wordt redelijk opgeschud, prima. Say My Name komt wel erg hoog binnen, de andere 3 binnenkomers zijn niet mijn favoriete nummers. Verder blijft het jammer dat High On Life maar blijft zakken terwijl die zo goed scoort. Een genaaide plaat.
Sander Hindriks  - 
Waarom zakt Woman like zo veel ? Is zo hard gestegen in de Spotify Chart afgelopen week. Positief dat Eva max in de top 3 staat en Ariana Grande in de top 10. En David Guetta mooi hoog binnengekomen Alarmschijf Rita Ora velvet Rope
top40fan  - 
gok nou al dat ze die wulf weer as gaan maken
top40fan  - 
mocht het wulf niet worden dan natuurlijk het liefst bad liar als as
Marco Gerritsen  - 
Woman Like Me heeft denk ik de pech dat die alleen op Qmusic wordt gedraaid, en die hadden afgelopen week een hitlijst, dus niet de normale playlist.
Sander Timmerman  - 
De Top 1000 is toch pas zondag begonnen. Het lijkt me dat dat niet zo heel veel invloed moet hebben
Mees Jagerman  - 
Wat een slechte lijst zeg
Marco Gerritsen  - 
@Sander dan ligt die er komende week dus zeker uit in ieder geval
Frank Zweers  - 
Armin van Buuren is vanaf deze week Nederlandse grootste hitDJ hij verslaat Tijs Tiësto.
Sander Hindriks  - 
@Marco Dan is het goed dat de top 40 verhuist naar q music want 538 geeft sommige artiesten echt wel een voorkeursbehandeling blijkt nu ook weer.
Marco Gerritsen  - 
@Sander dat verandert niks want airplay blijft op dezelfde manier meetellen, en los daarvan is Woman Like Me ook gewoon een irritant en slecht nummer dus niks mis mee dat het slechts een klein hitje is geworden,
Ruud Berkvens  - 
En voor de derde week op rij een binnenkomer op 35.
Ruud Berkvens  - 
O nee, dat is niet waar. Twee weken achter elkaar niet drie.
Gaatze Wijma  - 
@Sander Hindriks en Marco Gerritsen. Ik denk ook niet dat er iets veranderd aan de lijst zelf. Samenstelling blijft (helaas) hetzelfde. Het enige wat veranderd is de zender waarop hij te horen is en ik denk ook de keuze voor de alarmschijf.
Sander Timmerman  - 
Goede binnenkomers deze week op Hits na. Zachtjes Zingen is verrassend goed voor een Bløf-nummer