Top 40

week 48 (2 december 2017)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
2
1
15
Details P!nk - What about us
115
 
1
513
9
8
17
Details The Scr!pt - Ra!n
817
 
3
505
17
22
2
Details Rita Ora - Anywhere
222
 
17
43
18
17
9
Details Wulf - Mind made up
179
15
175
20
19
21
Details Dua Lipa - New rules
1921
 
1
586


12 Reacties


Log in om te reageren.

Hans Kegge  - 
Sorry jongens maar de hitlijsten zoals ze nu zijn,zijn gewoon een lachertje die echt niemand meer serieus neemt.Vooral de single Top 100 is echt om te gieren. Gelukkig hebben we aan het einde van het jaar weer de Top 2000 en de Top 4000 van Radio 10 gold om er maar een paar te noemen.
Marco Gerritsen  - 
@Lidwien ja dat verhaal kennen we, verklaart nog steeds het ontbreken van Officieel en Op Me Monnie niet, laatstgenoemde had heel veel buzz en ook veel streams.
Daan Kam  - 
Ha! Dit gaat al jaren zo! Anders moet je de single top 100 gaan volgen. Ik vind het wel prima zo!! Geen onzin on-air. Stichting top40 krijgt een pluim
top40fan  - 
martin garrix as lol wat een verassing
Marco Gerritsen  - 
Over de top40 zelf, een nieuwe #1 werd tijd. Perfect gaat het denk ik tot het nieuwe jaar volhouden. Opvallend dat Anywhere nu al hoger piekt dan Your Song. Opvallende stijger van Bløf, wel terecht imo. 2 binnenkomers slechts maar wel 2 prima platen wmb
Marco Gerritsen  - 
Allereerst maar even de discussie die nu gevoerd moet worden, hoe in hemelsnaam wordt de Top40 nog samengesteld? De #1 in de eigen streaminglijst (Broederliefde - Officieel) staat in zowel top als tip niet genoteerd, hoe kan dat? De meestbesproken en één van de meest gestreamde nummers van de afgelopen 2 weken (Famke Louise - Op Me Monnie) staat niet in de Top40. Hoe kan dat? Het is niet de eerste keer dat de Top40 hits uit een bepaalde hoek weert, dat maakt het volledig willekeurig en geeft helaas niet de 40 populairste weer. In Amerika (Billboard Hot 100) zijn er gewoon regels, en op basis daarvan wordt de hitlijst eerlijk, transparant en in ieder geval volgens die regels samengesteld, het levert misschien niet elke week een lijst op waar iedereen zich in kan vinden maar dan toch wel een lijst die eerlijk is en daar moeten mensen dan maar mee leven.
Martijn Herrman  - 
Ed... Eindelijk. Maar het blijft raar allemaal, hoe deze lijst wordt samengesteld. Vooral als het 'de enige echte' moet zijn die de '40 populairste singles' weergeeft. Ik snap dat je tegenwoordig niet meer even 'de verkoopcijfers' bij elkaar kunt optellen en daar je lijst op kunt maken. Maar waarom telt airplay? Die zegt weinig over welk specifiek liedje ik leuk vind - de radio zet je aan om 'min of meer leuke muziek' te horen. En waarom tellen er maar een paar zenders? Daaronder zitten zenders met een bepaalde stijl, maar lang niet alle zenders met een eigen stijl tellen mee. Waarom SLAM wel en Radio 2 niet? Waarom zit 100%NL hiertussen? Waarom telt Twitter mee waar vooral journalisten en bedrijven op zitten? Is dat omdat artiesten op Twitter zitten en telt hun aantal volgers mee? Immers die heb je nodig om een buzz te creeren. Maar zegt dat altijd wat over hun muziek? De enige waar je als consument direct invloed op hebt zijn de streams. Bij mij is populair wat er in mijn afspeellijst staat. Dat zegt dus wel iets over wat 'populair' is. Ik snap dat de wereld wat ingewikkelder is dan vroeger, maar is het nu niet een beetje heel erg willekeurig allemaal? Krijg je niet het verschijnsel dat het publiek de lijst volgt, in plaats de lijst het publiek?? Waarom is er niet gewoon een lijst waarbij iedereen elke week zijn eigen top-10 kan indienen, waaruit dan een top40 rolt? Simpel en puur gebaseerd op wat bij het publiek 'populair' is. Waarom? Waarom??
Frank Zweers  - 
Nr 1 in de streaming top 40 maar Officieel van Broederliefde is nergens te vinden in top of tip. De macht van de radio-industrie is dan wel erg groot. Met de streaming en airplay top 40 gaf de lijst juist meer openheid maar dit is erg ongeloofwaardig. De Top 40 moet zich eens flink gaan beraden.
Frank Zweers  - 
In de nieuwste Mega Top 50 van deze week gaat Officieel van Broederliefde van 16 naar 5. (ook Soundaware )
Marco Gerritsen  - 
@Harry so what? Vervloekt en Patsergedrag ook niet haha. Vroeger kwamen platen zonder airplay die gewoon populair waren ook in de Top40, hoort ook gewoon. Airplay kan het verschil wel eens maken maar het moet niet door slaan.
Harry Denekamp  - 
@Marco: Maar geen airplay...
Lidwien Engel-Ligtvoet  - 
De Top 40 wordt samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40 op basis van airplay, streaming en trends in social media. Airplay De airplay van Radio 538, 3FM, Sky Radio, Q-music, Slam FM en 100%NL wordt meegeteld en elk uur wordt vermenigvuldigd met de luistercijfers van dat uur (aangeleverd door KLO). Streaming De streaminggegevens van Spotify en andere streamingplatforms worden meegeteld. Trends in social media De buzz rondom tracks op social media (Twitter, YouTube, Facebook en Instagram). Alle onderzoeksresultaten worden wekelijks verzameld door SoundAware. Onder toezicht van een bestuurslid van de Stichting Nederlandse Top 40 wordt de definitieve lijst vastgesteld. https://www.top40.nl/samenstelling