Artiestafbeelding Zombies

The Zombies

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttps://www.thezombiesmusic.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  12 weken in Top 40
  •  179 punten
  •  #3219 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Een uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige band die werd gevormd door Rod Argent, Colin Blunstone, Paul Atkinson, Paul Arnold en Hugh Grundy in 1961. In eerste instantie bleven de optredens beperkt tot school en traden zij op onder de naam The Mustangs.  Ze besloten hun naam te veranderen in The Zombies, Arnold vertrok en Chris White nam zijn plaats in.

In 1964 wisten zij een platencontract te bemachtigen. De eerste single die werd uitgebracht was She’s Not There (met You Make Me Feel Good op de B-kant). Dit werd een van de grootste successen van The Zombies. Ondanks het succes wilden de bandleden andere wegen inslaan en in 1967 werd besloten om te stoppen. Om het allemaal goed af te sluiten, gingen ze nog eenmaal de studio in voor de opname van het album Odessey And Oracle. Hierop staat de wereldwijde hit Time Of The Season.
 
De vraag naar concerten nam toe, echter de vijf Zombies weerstonden de roep om weer bijeen te komen. Het gevolg was dat een totaal andere band onder hun naam ging optreden om het hitsucces van Time Of The Season uit te buiten. Argent had inmiddels samen met Ballard de band Argent gevormd. Blunstone begon, na een uitstapje van enkele jaren in de verzekeringssector te hebben gewerkt, een redelijk succesvolle solocarrière. Hij zou later regelmatig de zang verzorgen op albums van The Alan Parsons Project.
 
Uit een gedeeltelijke reünie in 1990 met Blunstone, White en Grundy verscheen nieuw werk onder de naam The Zombies. Argent en Atkinson vervulden beiden alleen een kleine gastrol op het album Return Of The Zombies. Deze reünie was van korte duur. Vanaf 2000 werken Blunstone en Argent echter weer regelmatig samen.
 
Ter ere van Paul Atkinson werd begin 2004 een concert georganiseerd, waarbij hij de Recording Academy's President's Merit Award kreeg. Wat de show mede bijzonder maakte, is dat alle vijf de oorspronkelijke leden van The Zombies optraden. In april 2004 overleed Atkinson aan kanker.
 
The Zombies gingen na het uitbrengen van As Fas As I Can See op tournee, bestaande uit Argent, Blunstone en aangevuld door een touringband met onder meer bassist Jim Rodford. Deze versie van de band treedt nog steeds op.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media


Twitter

Facebook