Coverafbeelding The Zombies - Time Of The Season
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   12 piekpositie
  •   124 punten
  •   1969

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Een uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige band die werd gevormd door Rod Argent, Colin Blunstone, Paul Atkinson, Paul Arnold en Hugh Grundy in 1961. In eerste instantie bleven de optredens beperkt tot school en traden zij op onder de naam The Mustangs. Ze besloten hun naam te veranderen in The Zombies, Arnold vertrok en Chris White nam zijn plaats in.In 1964 wisten zij een platencontract te bemachtigen. De eerste single die werd uitgebracht was She’s Not There met You Make Me Feel Good op de B-kant. Dit werd één van de grootste successen van The Zombies. Ondanks het succes wilden de bandleden andere wegen inslaan en in 1967 werd er besloten om te stoppen. Om het allemaal goed af te sluiten gingen ze nog eenmaal de studio in voor de opname van het album Odessey And Oracle. Hierop staat de wereldwijde hit Time Of The Season.


De vraag naar concerten nam toe, maar de vijf Zombies weerstonden echter de roep om weer bij elkaar te komen. Het gevolg was dat een totaal andere band onder hun naam ging optreden, om het hitsucces van Time Of The Season uit te buiten. Argent had inmiddels samen met Ballard de band Argent gevormd. Blunstone begon, na een uitstapje van enkele jaren in de verzekeringssector te hebben gewerkt, een redelijk succesvolle solocarrière. Hij zou later regelmatig de zang verzorgen op albums van The Alan Parsons Project.


Uit een gedeeltelijke reünie in 1990 met Blunstone, White en Grundy verscheen er nieuw werk onder de naam The Zombies. Argent en Atkinson vervulden beide alleen een kleine gastrol op het album Return Of The Zombies. Deze reünie was van korte duur. Vanaf 2000 werken Blunstone en Argent echter weer regelmatig samen.


Ter ere van Paul Atkinson werd er begin 2004 werd een concert georganiseerd, waarbij hij de Recording Academy's President's Merit Award kreeg. Wat de show mede bijzonder maakte is dat alle vijf de oorspronkelijke leden van The Zombies optraden. In april 2004 overleed Atkinson aan kanker.


The Zombies gingen na het uitbrengen van As Fas As I Can See op tournee, bestaande uit Argent, Blunstone en aangevuld door een touring band met onder meer bassist Jim Rodford. Deze versie van de band treedt nog steeds op.

Songtekst

It's the time of the season
When the love runs high
In this time, give it to me easy
And let me try
With pleasured hands

To take you and the sun to
Promised lands
To show you every one
It's the time of the season for loving

What's your name?
(What's your name?)
Who's your daddy?
(Who's your daddy? He rich?)
Is he rich like me?

Has he taken
(Has he taken)
Any time
(Any time to show)
To show you what you need to live?
Tell it to me slowly
Tell you what?
I really want to know
It's the time of the season for loving

What's your name?
(What's your name?)
Who's your daddy?
(Who's your daddy? He rich?)
Is he rich like me?

Has he taken
(Has he taken)
Any time
(Any time to show)
To show you what you need to live?
Tell it to me slowly
Tell you what?
I really want to know
It's the time of the season for loving

Songinformatie

Omdat the Zombies al voor het uitbrengen van & Odessey and Oracle" uiteengevallen waren, zou de band de nummers van het album nooit live spelen. "Time of the Season" werd in 1997 wél door het oorspronkelijke vijftal uitgevoerd. Ter gelegenheid van het uitbrengen van de verzamelbox "Zombie Heaven" stonden Colin Blunstone, Rod Argent, Chris White, Paul Atkinson en Hugh Grundy voor één keer weer samen op het podium. Bij die gelegenheid klonken She's not there en Time of the Season. In 2004, toen gitarist Atkinson al terminaal ziek was, volgde een tweede (korte) reünie. Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van het album werden in 2008 enkele concerten gegeven, waarop de vier resterende Zombies, samen met gitarist Keith Airey het complete "Odessey and Oracle" uitvoerden Volgens Britse popkenners behoort het album top de 100 mooist gemaakte albums aller tijden. Track is enkele jaren geleden gebruikt voor een commercial waardoor het nummer opnieuw in de belangstelling stond.

Trivia

In 1964 vormde Colin samen met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy de band The Zombies. De bekendste hits waren "She's Not There", "Tell Her No", "Summertime" en "Time of the Season". Na het uiteenvallen van de band in 1968 begon Colin aan zijn solocarrière. Vanaf 1990 zijn The Zombies weer regelmatig bij elkaar en hebben ze ook cd's met nieuw materiaal opgenomen.
ArtiestThe Zombies
 A-kant
Titel Time Of The Season
Lengte 03:31
Componist(en) Rod Argent
Producer(s) Rod Argent & Al Kooper & The Zombies
 B-kant
Titel I'll Call You Mine
Lengte 02'42
Componist(en) Rod Argent
Producer(s) Rod Argent & Chris White
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr 3380
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US 3
Album Odessey And Oracle


Positieverloop