Artiestafbeelding Rudi Carrell

Rudi Carrell

Land Nederland

Geboortedatum 19-12-1934

Sterfdatum 07-07-2006

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #0 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Rudi Carrell, artiestennaam van Rudolf Wijbrand Kesselaar, werd geboren in Alkmaar. Hij was een veelzijdig artiest van entertainer, zanger, showmaster, filmproducent tot acteur. Hoewel hij uit Nederland kwam, werd hij als tv-persoonlijkheid vooral in Duitsland zeer populair. Hij woonde al sinds 1974 in Syke, een plaats ten zuiden van Bremen.
 
Rudi Carrell brak in 1959 ook op de televisie door met de Rudi Carrell Show. Hij werd nationaal bekend door zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival van 1960 met het liedje Wat een geluk. Dat werd in Nederland wel populair, maar op het festival voorlaatste: alleen het liedje van Luxemburg eindigde nog achter hem.
 
Zijn optreden in de Rudi Carrell Show als bewoner van een onbewoond eiland met het aapje Vrijdag en Esther Ofarim als zeemeermin is beroemd. Met deze show won Rudi in 1964 de Zilveren Roos op het festival van Montreux.
 
Zo had hij in 1975 in Duitsland veel succes met het lied Wann wird's mal wieder richtig Sommer?: een vertaling van het lied 't Is weer voorbij die mooie zomer, dat in Nederland in 1973 met Gerard Cox een hit werd.
 
In Nederland stond Rudi in 1976 1 keer in de Tipparade met het lied: Samen 'n straatje om, een vertaling van Love me love my do van Peter Shelley. Verder heeft hij geen hit noteringen in Nederland gehad.
 


Top 40-hits


GeenOverige nummers