Artiestafbeelding Maurice Gibb

Maurice Gibb

Land Groot-Brittannië

Geboortedatum 22-12-1949

Sterfdatum 12-01-2003

Officiële websitehttp://www.brothersgibb.org/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #8637 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Maurice Ernest Gibb was een Britse zanger, bassist en componist afkomstig van het eiland Man. Met zijn broers Barry en Robin vormde hij de Bee Gees, een van de meest succesvolle popgroepen aller tijden.
 
In 1966 scoorden de Bee Gees in Australië hun eerste grote hit met de single Spicks And Specks, waarna ze teruggingen naar Engeland om te auditeren voor muziekproducent Robert Stigwood. Hij werd hun manager en zorgde voor een platencontract bij Polydor. Nadat ze een hit scoorden met New York Mining Disaster 1941, werd hun debuutalbum uitgegeven, getiteld The Bee Gees First. De Bee Gees bereikten in 1967 de nummer 1-positie met de single Massachusetts. Er zouden nog vele hits volgen.
 
Robin verliet tijdelijk de groep aan het eind van de jaren zestig. Maurice maakte met Barry het album Cucumber Castle en nam het soloalbum The Loner op, waarvan enkel de gelijknamige single werd uitgegeven en geen hit werd. In het najaar van 1970 voegde Robin zich weer bij de groep. Nadat Polydor weigerde het volgende album van de Bee Gees uit te brengen, tekenden de broers een contract bij Stigwoods label RSO.
In de periode waarin hij met de Bee Gees de eerste grote successen beleefde, begon Maurice voor het eerst veel te drinken. Een huwelijk met de Schotse zangeres Lulu, die hij leerde kennen bij het muziekprogramma Top Of The Pops en met wie hij in 1969 trouwde, liep na vier jaar op de klippen door zijn uitbundige levensstijl en alcoholverslaving. (Zijn broer Andy overleed in 1988 aan de gevolgen van excessief gebruik van alcohol en cocaïne.)
 
Na te zijn afgekickt, nam Maurice met zijn broers in januari 1992 weer liedjes op, die in 1993 op het door Polydor uitgegeven album Size Isn’t Everything verschenen. In 1995 begon hij met het produceren van muziek van zijn dochter Samantha. Dit werk had hij nog niet afgerond toen hij in 2003 kwam te overlijden ten gevolge van een hartstilstand tijdens een darmoperatie. Zijn overlijden verhinderde tevens de volbrenging van projecten met Michael Jackson en Barry Gibb.


Top 40-hits


GeenOverige nummers