Artiestafbeelding Little River Band

Little River Band

Land Australiƫ

Officiële websitehttps://reallittleriverband.com/

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  27 weken in Top 40
  •  504 punten
  •  #1511 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Little River Band was de eerste Australische band met aanhoudend commercieel succes in de Verenigde Staten. Tijdens zijn bestaan heeft de band meer dan 25 miljoen albums verkocht en maakte hij 13 Amerikaanse top 40-hits. In Nederland had de band 4 Top 40 noteringen 4 Tipparade noteringen.
 
De oorspronkelijke leden van de band waren leadzanger Glenn Shorrock, Graeham Goble en Beeb Birtles (Gerard Bertelkamp), die beiden gitaar speelden en zongen, en gitarist Ric Formosa, bassist Roger McLachlan en drummer Derek Pellicci. Beeb Birtles is de artiestennaam van Gerard Bertelkamp, dGlenn ie in 1948 in Amsterdam werd geboren en in 1957 met zijn ouders naar Australië emigreerde. De naam van de band is door Shorrock en Beeb Birtles ontleend aan een verkeersbord richting de gemeente Little River, dicht bij de stad Geelong, daar de Australische fans een Amerikaanse naam niets vonden.
 
De heren stonden eerst in het voorprogramma van Queen voordat ze een hit in Amerika scoorden met "Help is on its way". 
De band heeft vele andere wisselingen ondergaan in de bezetting - zo was John Farnham tussen 1982 en 1986 de leadzanger - maar treedt nog steeds op. Hij scoorde ook een solohit met You're the voice (1987), Age of reason (1988) en That's freedom (1991)
De drie oorspronkelijke zangers, die gezamenlijk alle echte Little River Band-hits hebben geschreven, treden daarnaast nog op onder de naam Birtles Shorrock Goble - ze hebben de rechten op de oorspronkelijke naam niet meer in bezit.
 
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter