Artiestafbeelding Klein Orkest

Klein Orkest

Land Nederland

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  22 weken in Top 40
  •  350 punten
  •  #2108 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Een groep van tien mensen werkt in 1977 aan een cabaretprogramma onder de werktitel Het Groot Orkest. Het programma komt niet van de grond en de vier muzikanten verenigen zich in de band tot Klein Orkest.
 
De bezetting van de groep is:
Harrie Jekkers (gitaar en zang)
Niek Nieuwenhuijsen (drums en zang)
Chris Prins (basgitaar)
Léon Smit (toetsen en zang) 
 
In 1982 wordt de eerste single uitgebracht: Laat Mij Maar Alleen. Het nummer bereikt de 27e plaats in de Top 40.
Met Koos Werkeloos verschijnt in 1983 een tweede hitsingle van Het Klein Orkest gevolgd door hun grootste hit Over De Muur.
Het is geschreven op het hoogtepunt van de Hollanditis, aan de vooravond van de grote vredesdemonstratie op 29 oktober 1983 op het Malieveld in Den Haag. De vier bandleden hadden nooit verwacht dat het nummer succes zou hebben, maar worden bij aankomst bij de demonstratie gevraagd om het op het hoofdpodium te spelen. Daar blijkt ook live op de radio te worden uitgezonden. De single wordt de grootste hit voor de band en duikt tot op heden nog steeds jaarlijks bij de eerste 200 nummers van de Top 2000.
 
In 1985 valt Klein Orkest uit elkaar. De band geeft op 8 september 1985 zijn laatste optreden. Harry Jekkers richt zich daarna weer op het theater en maakt ook soloplaten.
 
In 2016 wordt bekend dat Klein Orkest in het theaterseizoen 2017-2018 een comeback-tour gaat doen, met de titel Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug. Dit is een knipoog naar het nummer Later is allang begonnen van het gelijknamige album uit 1984. De groep treedt in bijna dezelfde formatie op als toen: alleen Léon Smit is vervangen door Henk Jan Heuvelink. Wegens succes wordt de tour met een seizoen verlengd.
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media


Twitter

Facebook