Artiestafbeelding Harry Klorkestein

Harry Klorkestein

Land Nederland

Geboortedatum 01-07-1951 (71 jaar)

Officiële websitehttp://www.bvmooiweer.nl/index.php/harrie-jekkers

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  8 weken in Top 40
  •  187 punten
  •  #3159 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Harry Klorkestein is een pseudoniem van Harrie Jekkers, de zanger van het Klein Orkest. Dit pseudoniem werd speciaal gecreëerd voor de single O, O, Den Haag, omdat de groep vond dat dit nummer niet goed bij de rest van hun repertoire paste. Op de hoes van de single staat Klein Orkestroadie Henny de Jong, die het nummer destijds ook playbackte tijdens televisieoptredens.
 
In 1985 ging het Klein Orkest uit elkaar, waarna Harrie Jekkers in de jaren 90 een carrière begon als cabaretier. Met zijn solovoorstellingen Het Gelijk Van De Koffietent, Met Een Goudvis Naar Zee en Het Geheim Van De Lachende Piccolo, had hij veel succes in de Nederlandse zalen. In dat laatste programma verwerkte hij ook zijn hit O, O, Den Haag.
 
Eind jaren 90 vestigde Jekkers zich op het Spaanse eiland Ibiza, waar hij veertien jaar lang een teruggetrokken bestaan leidde. In 2015 maakte hij samen met collega Jeroen van Merwijk een comeback in de Nederlandse theaters met het programma Als We Zo Vrij Mogen Zijn. Twee jaar later volgde een theaterreünie van het Klein Orkest onder de naam: Later Is Allang Begonnen En Vroeger Komt Nog 1 Keer Terug.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Twitter