Artiestafbeelding Kiki

Kiki

Land Nederland

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  14 weken in Top 40
  •  296 punten
  •  #2415 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Met het duo Kiki & Pearly scoort fotomodel Kiki van Oostindië begin 1976 een Nederlandse top 10-hit met ‘Patrick, Mon Chéri’. Dat nummer, met muziek van Herman Schmitz alias Pearly, groeit uit tot een internationaal succes wanneer zangeres Sheila het later dat jaar voor de Franstalige markt opneemt.

Ook de Spaanse Isabel Patton en actrice Maria Isabel de Lizandra uit Brazilië storten zich op het half gesproken, half gezongen lied over een voorbije vakantieliefde, waarvoor naast Schmitz ook Van Oostindië en het producersduo Peter Koelewijn en Will Hoebee tekenen.

Kiki & Pearly blijft een eenmalig iets. Later in 1976 verschijnt van Kiki, die met haar blonde lokken hoezen van de populaire Alle 13 Goed!-compilaties opsiert, nog wel een solosingle. Haar versie van het themaliedje uit een Italiaanse softpornofilm flopt echter.

Wanneer Koelewijn en Hoebee het productiebedrijfje Born Free zijn begonnen, ontstaat in samenwerking met Jacques Verdonck, muziekuitgever van Radio Luxembourg te Brussel en producer/manager van Art Sullivan, het idee voor een nieuw duo: Art Sullivan & Kiki.

Sullivans nummer 'Si Tu Pars' wordt omgevormd tot 'Et Si Tu Pars', een hartstochtelijk Frans-Nederlands duet over een afscheid tussen twee geliefden. Voorjaar 1977 staat het in de Nederlandse top 10.

Bij die ene hit blijft het, hoewel daarvan nog wel een versie voor de Duitse markt verschijnt plus een opvolger, het eigenhandig geschreven ‘L’Amour À La Française’.

Kiki probeert het in 1979 nog met een solosingle en is het jaar daarop te zien in de film Dirty Picture van Pim de la Parra. Beide floppen. Rond dezelfde tijd is Kiki actief als woordvoerster van de Nederlandse tak van Scientology.

Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie