Artiestafbeelding John Miles

John Miles

Land Groot Brittaniƫ

Geboortedatum 23-04-1949 (72 jaar)

Officiële websitehttps://johnmilesmanagement.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  16 weken in Top 40
  •  424 punten
  •  #1750 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

John Miles werd geboren in Jarrow in 1949 en is een gitarist en componist. Hij is bij het grote publiek bekend door zijn grote wereldhit Music.
Op jonge leeftijd leerde John Miles piano en gitaar spelen. Op zijn achttiende speelde hij bij de semi-professionele band The Influence. 
 
n 1976 produceerde Alan Parsons de eerste elpee van John Miles: Rebel. De rockballade Music werd een wereldhit en leidde tot een Amerikaanse tournee met Elton John. Dit is de enige hit van John in Nederland die wel 2 keer in de Top 40 heeft gestaan. De elpees en singles die John Miles daarna maakte, waren veel minder succesvol. De nummers Highfly (1975) en Slow down (1976) waren bescheiden hits in de charts van de VS en UK.

Nadat zijn eigen carrière vastliep, werkte John Miles vervolgens als studiomuzikant voor andere artiesten. Hij is vooral bekend als vaste gitarist van Tina Turner; met wie hij toerde vanaf 1987. Bij Alan Parsons Project zong hij een aantal nummers, waaronder La Sagrada Familia in 1987. In 1992 begeleidde hij Joe Cocker. 
 
In 1985 was John Miles bij de eerste editie van Night of the Proms in Antwerpen. Sindsdien is hij als zanger en als leider van de Electric Band een vast onderdeel bij Night of the Proms
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar