Coverafbeelding John Miles - Music
  • Statistieken
  •   16 weken
  •   2 piekpositie
  •   424 punten
  •   1976

Artiestinformatie

Geboortedatum   23-04-1949
Land   Groot Brittanië

John Miles werd geboren in Jarrow in 1949 en is een gitarist en componist. Hij is bij het grote publiek bekend door zijn grote wereldhit Music.
Op jonge leeftijd leerde John Miles piano en gitaar spelen. Op zijn achttiende speelde hij bij de semi-professionele band The Influence.

In 1976 produceerde Alan Parsons de eerste elpee van John Miles: Rebel. De rockballade Music werd een wereldhit en leidde tot een Amerikaanse tournee met Elton John. Dit is de enige hit van John in Nederland die wel 2 keer in de Top 40 heeft gestaan. De elpees en singles die John Miles daarna maakte, waren veel minder succesvol. De nummers Highfly (1975) en Slow down (1976) waren bescheiden hits in de charts van de VS en UK.Nadat zijn eigen carrière vastliep, werkte John Miles vervolgens als studiomuzikant voor andere artiesten. Hij is vooral bekend als vaste gitarist van Tina Turner; met wie hij toerde vanaf 1987. Bij Alan Parsons Project zong hij een aantal nummers, waaronder La Sagrada Familia in 1987. In 1992 begeleidde hij Joe Cocker.

In 1985 was John Miles bij de eerste editie van Night of the Proms in Antwerpen. Sindsdien is hij als zanger en als leider van de Electric Band een vast onderdeel bij Night of the Proms.
Na een kort ziekbed overleed John Miles op 5 december 2021.

Songtekst

Music was my first love
And it'll be my last
Music of the future
And music of the past.
To live without my music
Would be impossible to do
In this world of troubles
My music pulls me through

Music was my first love
And it'll be my last
Music of the future
And music of the past
And music of the past
And music of the past

Music was my first love
And it'll be my last
Music of the future
And music of the past.
To live without my music
Would be impossible to do
'cause in this world of troubles
My music pulls me through

Songinformatie

Music stond 2 keer in de Top 40: in 1976 bereikte het nummer de nummer 2-positie, in 1982 kwam het tot nummer 5.

Het nummer staat al sinds de 1e editie van de Top 2000 van Radio 2 onafgebroken in de top 200 van deze lijst en in de meeste versies van de Top 100 Aller Tijden is het nummer steevast hierin terug te vinden.

Trivia

In 1976 produceerde Alan Parsons de eerste elpee van John Miles: Rebel. De rockballade Music werd een wereldhit en leidde tot een Amerikaanse tournee met Elton John. Dit is de enige hit van Miles in Nederland. De elpees en singles die John Miles daarna maakte, waren veel minder succesvol. De nummers Highfly (1975) en Slow Down (1976) kwamen tot middelmatige hoogte in de charts van de VS en UK.

In 1985 was John Miles bij de eerste editie van Night of the Proms in Antwerpen. Sindsdien is hij als zanger en als leider van de Electric Band een vast onderdeel bij Night of the Proms. Uiteraard vertolkt hij dan zijn enige hit Music.
ArtiestJohn Miles
 A-kant
Titel Music
Lengte 05:52
Componist(en) J. Miles
Producer(s) Alan Parsons
 B-kant
Titel Putting My New Song Together
Lengte 04'19
Componist(en) J. Miles, B. Marshall
Producer(s) Alan Parsons
 
Platenlabel Decca
Catalogusnr 6103 096
Hoogste positie UK 3
Hoogste positie US 88
Album Rebel


Positieverloop