Artiestafbeelding Gloria Gaynor

Gloria Gaynor

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 07-09-1949 (72 jaar)

Officiële websitehttps://www.gloriagaynor.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  53 weken in Top 40
  •  1.030 punten
  •  #629 aller tijden
  •  7 Top 40-hits

Biografie

Gloria Gaynor was zangeres bij de Soul Satisfiers, een jazz/pop-band, uit de jaren 60. Haar eerste solosingle was She'll be sorry/Let me go baby in 1965 maar werd geen groot succes.
 
Haar eerste echte succes kwam in 1973 toen ze heeft getekend bij het label van Clive Davis. Het resultaat daarvan was de release van de single 'Honey Bee die toen geen hit werd'. Ze maakte de overstap naar MGM Records sloeg ze eindelijk het album Never Can Say Goodbye.  De eerste kant van het album bestond uit drie nummers ("Honey Bee", " Never Can Say Goodbye " en " Reach Out, I'll Be There")") zonder pauze tussen de nummers. Deze dansmarathon van 19 minuten bleek enorm populair, vooral bij dansclubs.
Al deze nummers werden ook als singles uitgebracht en waren wereldwijd zeer succesvol.
 
Eind 1978 wordt haar album Love Tracks uitgebracht met daarop de hit  I Will Survive ". De tekst van dit nummer is geschreven vanuit het gezichtspunt van een vrouw, die onlangs is gedumpt, en haar voormalige geliefde vertelt dat ze het zonder hem aankan en niets meer met hem te maken wil hebben. Het lied is een soort anthem geworden van vrouwelijke emancipatie.
Het nummer bereikt in 1979 de 4e plaats en wordt in 1988 nogmaals een hit.
 
In 1984 staat ze in de Tipparade met I Am What I Am, dit nummer werd een klassieker in de gay scene.

Social media


Twitter