Coverafbeelding David Guetta feat. Sia & Fetty Wap - Bang my head
  • Statistieken
  •   4 weken
  •   26 piekpositie
  •   39 punten
  •   2015

Artiestinformatie

Geboortedatum   07-11-1967
Land   Frankrijk

De in Parijs geboren David Guetta draait in zijn jeugdjaren in verschillende clubs en scoort in de Top 40 in 2002 zijn eerste hit met Love Don’t Let Me Go. Al vrij snel volgen de eerste albums Just A Little More Love en Guetta Blaster.

In 2009, als zijn vierde album One Love verschijnt, groeit het succes van de Franse dj die zich nadrukkelijk heeft gespecialiseerd in het produceren van nummers. When Love Takes Over (met Kelly Rowland en nog steeds zijn grootste succes) en Sexy Bitch (met Akon) worden zijn eerste top 3-hits in de lijst. In 2010 werkt Guetta samen met de Amerikaanse rapper Flo-Rida en de single Club Can’t Handle Me staat opnieuw genoteerd in de top 3.

Het album Nothing But The Beat, dat in 2011 verschijnt, bevat met Titanium (#2 en samen met Sia) opnieuw een top 3-hit. Guetta is op dat moment de beste DJ van de wereld en weet Armin van Buuren van de troon.

In 2014 werkt Guetta samen met Skylar Grey op de single Shot Me Down. Het origineel van dat nummer, Bang Bang (My Baby Shot Me Down) is geschreven door Sonny Bono en verscheen in 1966. In 1968 bereikt Cher met het nummer de 16e plaats. Terwijl die single nog in de lijst staat komt de opvolger, Bad (samen met Showtek en Vassy) binnen in de Top 40.

Later dat jaar brengt hij, samen met schrijver en zanger Sam Martin, twee hits in de Top 40: Lovers On The Sun en Dangerous. Op 24 november verschijnt het album Listen.

In 2015 is What I Did For Love, met Emeli Sandé, zijn volgende single waarmee hij voor de zesde keer de Alarmschijf scoort. Eind mei staat de Fransman, samen met Nicki Minaj en Afrojack, voor de 31e keer in de Top 40 met Hey Mama. In augustus wordt duidelijk dat zijn samenwerking met Showtek, Magic! en Sonny Wilson op Sun Goes Down de volgende single van het album Listen wordt. Radio 538 roept die track uit tot Dance Smash, waarmee hij die titel nu 26 keer heeft gehad - een absoluut record. Aan het einde van het jaar verschijnt er een speciale uitgave van zijn laatste album, Listen Again. Daarop staat ook Bang My Head, opnieuw een samenwerking met Sia en nu ook met Fetty Wap dat begin 2016 zijn 32e hit in ons land wordt.

Voor het Europees Kampioenschap voetbal maakt hij het nummer This One's For You. Op dat nummer is, naast duizenden fans, ook Zara Larsson te horen. Radio 538 roept het nummer uit tot Alarmschijf. In de herfst blaast hij met Cedric Gervais en Chris Willis de hit van Charles & Eddie uit 1992, Would I Lie To You, nieuw leven in. In november maakt hij met Robin Schulz en Cheat Codes de track Shed A Light.

In 2017 is de eerste release van de Fransman niet een typische floorfiller. Met Nicki Minaj en Lil Wayne maakt hij Light My Body Up, dat in maart verschijnt. Ook werkt hij mee aan Another Life, de nieuwe single van Afrojack die eind april uitkomt. Voor Guetta wordt het zijn 35e Top 40-hit. In juni maakt hij, samen met Justin Bieber, het nummer 2U.

Na Hey Mama en Another Life weet Guetta via Dirty $exy Money opnieuw een samenwerking met Afrojack te maken. De single wordt begin november door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. Een maand later gebeurt dat ook met So Far Away, de track die hij met Martin Garrix maakte.

Dat de hitmachine Guetta in 2018 op volle toeren draait blijkt als er in februari twee tracks verschijnen: Mad Love (met Sean Paul en Becky G) en Like I Do (met Martin Garrix en Brooks). Die laatste wordt in maart van 2018 zijn 40e Top 40-hit waarna ook Mad Love in maart nog in de Top 40 komt. Ondertussen scoort hij diezelfde maand met Flames de Dance Smash waarmee een vierde hit met Sia in de maak lijkt. Na de Top 40-hit Bad (2014) en de Tipparade-track Sun Goes Down (2015) levert hij in juni van 2018 opnieuw een samenwerking met Showtek af, Your Love. Op dat moment scoort hij daarmee zijn 31e Dance Smash. Geen andere act scoorde de schijf van Radio 538 vaker. In augustus maakt hij met Jason Derulo, Willy William en Nicki Minaj het nummer Goodbye. Als die track in de top 10 komt wordt Say My Name, de track waarop ook Bebe Rexha en J. Balvin te horen zijn, de volgende single.

In 2019 is Better When You're Gone, een samenwerking met Brooks en Loote, zijn eerste single van het jaar. In mei verschijnt Stay (Don't Go Away), een samenwerking met de Britse Raye die eerder met Jonas Blue en Jax Jones twee hits scoorde. Instagram, dat twee maanden later verschijnt, is een track waarop hij met Dimitri Vegas & Like Mike, Daddy Yankee, Natti Natasha en Afro Bros samenwerkt. Dat de Fransman van doorpakken houdt blijkt als hij in juli aan drie tracks meewerkt. Never Be Alone is een samenwerking met Morten en Aloe Blacc. Niet veel later verschijnt een volledig Franse samenwerking via Thing For You dat Guetta maakt met landgenoot Martin Solveig.

In september van 2020 gaat Guetta op jacht naar een vijfde Top 40-hit met Sia.

Guetta blijft de meest succesvolle Top 40-artiest die nog steeds geen nummer 1-hit heeft gescoord. In juli van 2018 passeert hij Marco Borsato waarmee hij ook de meest succesvolle mannelijke artiest ooit in de Top 40 wordt.

Songtekst

I was bound
Was tired
Hadn't seen a light
So long

Thought I lost
My fight
Couldn't find my way
Back home

And I
Found the light
Stepping out of me
I was bound
And tired
Waiting for daylight

Bang my head against the wall
Though I feel light headed
Now I know I will not fall
I will rise above it all
Found what I was searching for
Though I feel light headed
I should have failed and nailed the floor
Instead I rose above it all

Oh oh
Bang my head against the wall
Oh oh
Bang my head against the wall
Bang my head against the wall
Bang my head against the wall
Bang my head against the wall

I've been climbing up the wall
Going through it all, baby
It's so hard to live your life
When you gave it up, baby
For the fans and the cams, ayy
Different places, adventures, ayy
And the stress that it brings, start to wonder if it's worth it, ayy
I live life like it's perfect

My children are just smiling
And that makes me happy, ayy
Cause how I was living
I swear it had me, bouncing my head off the wall
I came too far up, I cannot fall
Having fun, I don't know about y'all
It's ZooVier from ZooGang, I'm the boss
For my kids, give my life with no thought

Bang your head against the wall
You may feel light headed
But you won't fall, no, you won't fall
You will rise above it all
You'll find what you're searching for
You will may feel light headed
You think you're gonna fall on the floor
Instead you rise above it all

Oh oh
Bang my head against the wall
Oh oh
Bang my head against the wall
Bang my head against the wall
Bang my head against the wall
Bang my head against the wall
Bang my head against the wall

Songinformatie

Trivia

David Guetta Sia & Fetty Wap - Bang My Head (Remixes EP)

1. David Guetta Sia & Fetty Wap - Bang My Head (Extended) 4:44
2. David Guetta Sia & Fetty Wap - Bang My Head (Robin Schulz Remix) 5:53
3. David Guetta Sia & Fetty Wap - Bang My Head (Feder Remix) 3:58
4. David Guetta Sia & Fetty Wap - Bang My Head (GLOWINTHEDARK Remix) 3:48
5. David Guetta Sia & Fetty Wap - Bang My Head (Kryder & Dave Winnel Remix) 4:56
6. David Guetta Sia & Fetty Wap - Bang My Head ( JP Candela Remix) 5:45
7. David Guetta Sia & Fetty Wap - Bang My Head (Extended) 5:26

[What A Music WAM021] (= MP3, 320 kbps)
(releasedatum: 27-11-2015)
(http://www.beatport.com/)
ArtiestDavid Guetta,
Sia,
Fetty Wap
Titel Bang My Head
Lengte 3:13
Componist(en) David Guetta; Giorgio Tuinfort; Nick Rotteveel; Marcus van Wattum; Kristian Carlsson; Sia Furler; Vincent Pontare; Magnus Lidehall
Producer(s) David Guetta, Giorgio Tuinfort, Nicky Romero, Marcus van Wattum
Engineer(s) Marcus van Wattum /Vocals Engineers: Benny Steele, Chris "Tek" O'Ryan
Mixage Daddy Groove, David Guetta, Marcus van Wattum
Platenlabel Parlophone
Catalogusnr digital download
Releasedatum 30-10-2015
Hoogste positie UK 18
Hoogste positie US 76
Album Listen Again


Positieverloop