Coverafbeelding MC Bernhard - Immer Gerade Aus (Bij De Derde Badkamer Linksaf!)

MC Bernhard

Immer Gerade Aus (Bij De Derde Badkamer Linksaf!)

  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   1999

Artiestinformatie

Geboortedatum   09-05-1971
Land   Nederland

Edwin Evers begint zijn loopbaan als discjockey bij de Hardenbergse ziekenomroep en draait in het weekend plaatjes in de discotheek Celebration. Via Extra 108 komt Evers bij Power FM, waarna hij in 1992 landelijk te horen is bij Veronica op Radio 3 met Evers In Het Wild. In 1997 stapt hij over naar de KRO waar hij doordeweeks zijn ochtendprogramma Evers Staat Op gaat maken.

Naast zijn presentatie zijn ook zijn imitaties zeer geliefd bij het Nederlandse luisterpubliek. Het levert hem in 1998 met zijn imitatie van de broertjes De Boer een hit op in de Top 40 met Geld Maakt Niet Gelukkig. In 1999 krijgt hij voor het eerst een Marconi Award als beste radioman. Sinds 2000 is Evers te horen bij 538 met zijn ochtendprogramma. Het programma groeit uit tot het best beluisterde ochtendprogramma van de Nederlandse radio.

Terwijl de Hardenberger al met zijn Edwin Evers Band geregeld te zien is blijkt in 2007 ook dat hij over prima zangkwaliteiten beschikt. Samen met Berget Lewis vormt hij een duo in het tv-programma Just The Two Of Us, dat hij winnend weet af te sluiten.

In 2011 schrijft hij het nummer Wil Je Niet Nog 1 Nacht, een bewerking van Don’t You Wanna Say (van Jason Aldean en Kelly Clarkson). Begin 2012 staat Wil Je Niet Nog 1 Nacht (samen met Glennis Grace) op de vijfde plaats van de Top 40.

Twee jaar later komt er een vervolg aan het hitparade-avontuur van Evers. Naar aanleiding van het concert Holland Zingt Hazes komt ook Ik Meen Het in de Top 40 terecht. In 1985 staat de originele uitvoering van Hazes op de tweede plaats van de Top 40. In 2018, kort nadat bekend is geworden dat Evers eind dat jaar stopt met Evers Staat Op, wordt hij in zijn woonplaats Hardenberg geridderd tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

In 2019 is Edwin te zien in het theater. Speciaal voor de feestdagen brengt hij in november het nummer Altijd Kerstmis uit.

Songtekst

Na, ik ben bijzonder froh dat wij ook vandaag weer met de ganze Familie bij mekaar zijn, hm. Daar komt Mammi. Met z'n allen in één lange rij spazieren. Claus, loop jij voorop? En dan wil ik bij het gezang iedereen door de neus horen.

Nanananananananana (Bijna)
Na na na na
Nanananananananana (Sehr schön)
Na na na na (Sehr gut, hm)
Nanananananananana
Na na na na (Wunderbar, hm)
Nanananananananana
Na na na na

Geef mekaar een hand, hm
Geef mekaar een hand

Ja, dan is het nu tijd für een kleines intermezzo. Gaat u zo meteen als ik het zeg twee stappen naar achteren en dan weer twee naar voren, ja?
Ein, zwei, naar achter.
Prima.
Ein, zwei, naar voor.
Ha Pieter, kom jij er ook even bij? Hè, en neem Irene ook even mee, man. Die staat weer met de begonia's te communiceren. Doorlopen, Claus.

Nanananananananana
Na na na na (Claus, loop nou eerst door)
Nanananananananana
Na na na na (Bea, zeg jij er dan ook eens wat van)
Nanananananananana
Na na na na (Immer gerade aus)
Nanananananananana
Na na na na (Doorlopen, Claus)

Immer gerade aus
Nou Claus, ik heb toch gesagt: gerade aus, hm

Ja, daar gaan we weer met 't intermezzo. Als ik het sag, ja.
Ein, zwei, naar achter.
Prima.
Ein, zwei, naar voor.
Ja, nog een keer.
Ein, zwei, naar achter.
Eh, Emily, ga weg, meisje. Alex wil je niet meer. hm. Verschwinde.
Ja, allemaal weer in de rij. Claus, loop nou eens door. En haal die handen uit je haar.

Nanananananananana
Na na na na
Nanananananananana
Na na na na (Sehr gut, hm)
Nanananananananana
Na na na na (Pas op voor 't porselein)
Nanananananananana
Na na na na (Ja, en dan nu een tandje erbij)

Nanananananananana (Eh, niet je hele gebit, Bea)
Na na na na (Nog eenmaal)
Nanananananananana (Eh, heeft iemand de sleutel van de Dakota gezien)
Na na na na (Ik sta dubbel geparkeerd)
Nanananananananana (Sehr schön)
Na na na na (Bij de derde badkamer linksaf)
Nanananananananana
Na na na na (Ja, und jetzt de Zugabe)
Nanananananananana (Immer gerade aus)
Na na na na (Ja, stop maar)

Nee Emily, ook niet via de achterdeur. Als je een kroon wil, hm, dan ga je maar naar je Vati.

Songinformatie

Trivia

De Prins Bernhardimitatie van Edwin Evers kwam niet verder dan de Tipparade, maar in 1980 bereikte de Prins Bernhardimitatie van Adré van Duin de Top 40. Willy Alberti Bedankt was een zogenaamd antwoordlied op Julia Bedankt dat Willy Alberti zong voor Koningin Juliana, nadat zij haar abdicatie bekend had gemaakt. Net als in Immer Gerade Aus verstoort Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van Prinses Margriet, de die single de opname met slecht pianospel.

Tijdens dit nummer komt Emily twee keer op de deur kloppen. Hiermee wordt gedoeld op Emily Bremers die sinds 1994 de vriendin van Prins Willem-Alexander was. Emily werd al bezongen in de Top 40-hit Emily van Marc Daniëls (#20 in 1995). In september 1998 werd bekend dat de relatie tussen Emily en de kroonprins over was.
De slotzin uit Immer Gerade Aus is "Als je een kroon wil, dan ga je maar naar je Vati". Deze opmerking slaat op het feit dat haar vader Louis Bremers tandarts was.

De tekst bevat ook de regels "En neem Irene ook even mee, man. Die staat weer met de begonia's te communiceren." Van Prinses Irene, de tweede dochter van Prins Bernhard, staat bekend om haar interesse voor natuur, spiritualiteit en esoterie. Ze schreef in 1995 het boek Dialoog Met De Natuur, waarin ze beschrijft hoe ze communiceert met de natuur. Hierdoor ontstond het gerucht dat ze letterlijk met bomen zou praten. Irene legde later echter uit dat communiceren met platen of dieren figuurlijk of metaforisch moet worden opgevat.
ArtiestEdwin Evers
Platenlabel Bunny

Positieverloop