Artiestafbeelding Birgit

Birgit

Land Nederland

Geboortedatum 01-07-1977 (45 jaar)

Officiële websitehttp://birgitschuurman.nl

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  26 weken in Top 40
  •  520 punten
  •  #1469 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

In 1999 begon Birgit haar zangcarriere en bracht ze drie singles uit. Hierdoor kreeg ze landelijke bekendheid. Ze wist met haar debuutsingle A Little Famous in de Tipparade te komen. In de tussentijd werd het album Curious opgenomen, maar door de tegenvallende verkoopcijfers van de drie singles werd besloten om het album niet uit te brengen. Haar deelname in de videoclip Onderweg van Abel, bezorgde haar nog meer bekendheid. In 2001 kwam dan echt haar doorbraak in de muziekwereld met het nummer I Know, de single wist een 10e plek te bemachtigen in de Top 40. Deze single stond samen met de andere succesvolle single Few Like You op haar debuutalbum Few Like Me.

Na een wisseling van platenmaatschappij bracht ze in 2005 haar tweede album Sticky uit. In 2007 bracht ze een speciaal voor de Amerikaanse markt samengestelde cd uit genaamd True Stories I Made Up uit. A Fool For Love is haar vierde album dat op 2018 werd uitgebracht. Ze wist het succes van de single I Know niet te evenaren.

In het theater was ze onder andere te zien in de De Jantjes, Sexual Perversity en The Last 5 Years. Ze had een eigen musical genaamd Het Grote Verlangen. Op het witte doek had zij rollen in onder andere Floris, De Eetclub, Black Out en Pijstillers en was zij te zien in de televisieseries Lieve Lust, Rechercheur Ria, De Mannentester en Meisjes Van Plezier.Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar
Coverafbeelding Birgit - I Know
10
392
2001Social media


Twitter

Facebook