Artiestafbeelding Berget Lewis

Berget Lewis

Land Nederland

Geboortedatum 24-10-1971 (51 jaar)

Officiële websitehttp://www.bergetlewis.nl

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #8703 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Berget Lewis (echte naam: Berget Christina Ronde) heeft Surinaamse ouders (de achternaam van haar moeder is Lewis, die van haar vader is Ronde) en wordt in Amsterdam geboren. Ze begint haar carrière in de muziek als achtergrondzangeres bij Total Touch en de band van Ruth Jacott.
 
In 2003 doet ze een poging om naar het Eurovisiesongfestival te gaan, maar haar liedje Let's Give It A Try (van het duo Lewis & Simon) haalt de nationale finale in Ahoy niet. In 2007 haalt - en wint - ze de finale wel van het tv-programma Just The Two Of Us, waarin BN'ers aan zangers en zangeressen werden gekoppeld. Berget wint samen met Edwin Evers.
 
In 2012 speelt Berget Maria in The Passion en later dat jaar zien we haar in De Beste Zangers Van Nederland. In hetzelfde jaar worden ook de Ladies of Soul opgericht, de gelegenheidsgroep van Lewis met Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Glennis Grace. Aanleiding is de dood van Whitney Houston dat jaar.
 
In 2014 speelt Lewis in de musical Dreamgirls de rol van Effie White. In 2017 doet Lewis mee aan The X Factor in het Verenigd Koninkrijk. Ze komt de eerste audities door en haalt de bootcamp, maar voor de liveshows stopt het avontuur.
 
Hoewel Lewis officieel geen Top 40-notering op haar naam heeft staan, was ze wel in de lijst te horen. Niet alleen op de achtergrond bij Total Touch, maar ook als zangeres van de Nederlandse happyhardcore-formatie Lipstick. I'm A Raver haalde in 1996 de 4e plaats.


Top 40-hits


Geen
Social media


Twitter

Facebook