Coverafbeelding Berget Lewis featuring Leona - I'd Like To Teach The World To Sing

Berget Lewis featuring Leona

I'd Like To Teach The World To Sing

  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2006

Artiestinformatie

Geboortedatum   24-10-1971
Land   Nederland

Berget Lewis (echte naam: Berget Christina Ronde) heeft Surinaamse ouders (de achternaam van haar moeder is Lewis, die van haar vader is Ronde) en wordt in Amsterdam geboren. Ze begint haar carrière in de muziek als achtergrondzangeres bij Total Touch en de band van Ruth Jacott.

In 2003 doet ze een poging om naar het Eurovisiesongfestival te gaan, maar haar liedje Let's Give It A Try (van het duo Lewis & Simon) haalt de nationale finale in Ahoy niet. In 2007 haalt - en wint - ze de finale wel van het tv-programma Just The Two Of Us, waarin BN'ers aan zangers en zangeressen werden gekoppeld. Berget wint samen met Edwin Evers.

In 2012 speelt Berget Maria in The Passion en later dat jaar zien we haar in De Beste Zangers Van Nederland. In hetzelfde jaar worden ook de Ladies of Soul opgericht, de gelegenheidsgroep van Lewis met Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Glennis Grace. Aanleiding is de dood van Whitney Houston dat jaar.

In 2014 speelt Lewis in de musical Dreamgirls de rol van Effie White. In 2017 doet Lewis mee aan The X Factor in het Verenigd Koninkrijk. Ze komt de eerste audities door en haalt de bootcamp, maar voor de liveshows stopt het avontuur.

Hoewel Lewis officieel geen Top 40-notering op haar naam heeft staan, was ze wel in de lijst te horen. Niet alleen op de achtergrond bij Total Touch, maar ook als zangeres van de Nederlandse happyhardcore-formatie Lipstick. I'm A Raver haalde in 1996 de 4e plaats.

Songinformatie

I'd Like To Teach The World To Sing is een cover van het gelijknamige nummer van The Hillside Singer. Hun oorspronkelijke uitvoering bleef in 1972 steken in de Tipparade. De cover van The New Seekers wist dat jaar wel de Top 40 te bereikte en haalde de 28e plaats.
ArtiestBerget Lewis,
Leona
 A-kant
Titel I'd Like To Teach The World To Sing
Componist(en) Bill Backer, Roger Cook, Billy Davis & Roger Greenaway
Producer(s) MassiveMusic
 B-kant
Titel I'd Like To Teach The World To Sing (Massive Remix)
Componist(en) Bill Backer, Roger Cook, Billy Davis & Roger Greenaway
Producer(s) MassiveMusic
 
Platenlabel Massive Music
Releasedatum 28-04-2006
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -


Positieverloop