Artiestafbeelding Barry & Eileen

Barry & Eileen

Land Verenigd Koninkrijk

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  35 weken in Top 40
  •  774 punten
  •  #922 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Wereldberoemd in de Benelux. Dat wordt het Britse paar Barry en Eileen Corbett wanneer ze in 1975 met een Belgische platenproducer een Engelse vertaling van een Frans succesnummer opnemen. In de zomer staat het duo bovenaan de Nederlandse en Vlaamse hitparades. De opvolger doet het, evenals een album, ook goed. Daarna verdwijnen de Corbetts uit beeld om nog twee keer met een zomerhit terug te komen.

In 1975 zetten Alain Barrière en Noëlle Cordier het nummer ‘Tu T’En Vas’ op de plaat.
Het duet groeit uit tot een enorm succes. Niet alleen in het eigen Frankrijk, waar uiteindelijk een slordige miljoen exemplaren van de door Barrière geschreven single over de toonbank gaan, maar ook elders in Europa, waaronder de Lage Landen.

Concurrentie

Daar krijgt ‘Tu T’En Vas’, op initiatief van de Belgische platenproducer Roland Uyttendaele, concurrentie van een Engelstalige versie, uitgevoerd door het in België woonachtige zingende echtpaar Barry en Eileen Corbett.

‘If You Go’, met een tekst van een ook al naar België verhuisde Brit, John Colston, bereikt in de zomer van 1975 de eerste plaats van de Nederlandse en Vlaamse hitparades. Voor het origineel is die mijlpaal niet weggelegd.

Opvolgers

Ook de opvolger ‘Bad Times’, dat tegelijkertijd met een album uitkomt, belandt zowel in Nederland als in Vlaanderen in de top 10.

Daarna floppen zowel de duetten van het duo als de soloplaten van Barry met daarop nummers van artiesten als Roy Orbison en Johnny Ray.

Zomerhits

In 1978 scoren Barry & Eileen weer met een zomerhit. ‘Summerwine’ is geschreven door de mannelijke helft van het duo in samenwerking met de Belgische componist/producer Frans de Schrijver alias Kick Dandy. 

Barry’s compositie ‘Ibiza’ is in de zomer van 1980 de laatste (Nederlandse) singlehit voor het duo waarvan datzelfde jaar een tweede album verschijnt.

Als componist werkt Barry Corbett daarna mee aan kinderalbums rond De Smurfen.

Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
punten