Artiestafbeelding Bangles

Bangles

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://www.thebangles.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  45 weken in Top 40
  •  1.198 punten
  •  #563 aller tijden
  •  5 Top 40-hits

Biografie

Susanna Hoffs start samen met de zusjes Vicki en Debbi Peterson in december 1980 het trio The Bangs. Niet veel later voegt bassiste Annette Zilinskas zich bij de groep. In 1982 moet de groep hun naam wegens een juridische kwestie veranderen. Geluidstechnicus Erik Visser, die toen het geluid voor hen deed in de Lhasa Club in Hollywood, kwam met de naam The Bangles.
 
In 1983 neemt Michael Steele, voormalig lid van The Runaways, de plaats in van Annette Zalinskas. Vlak daarna tekenen ze een platencontract bij Columbia Records. In 1984 brengen ze het album All Over The Place uit. Echt hoge ogen gooien ze met hun tweede album Different Light. Van dit album komen wereldhits als Manic Monday (gecomponeerd door Prince) en Walk Like An Egyptian af. Ze waren hiermee ook de eerste meidengroep die zelf de instrumenten bespeelden en in Nederland de nummer 1-positie behaalden.

Het succes zorgt er ook voor dat het onrustig wordt in de groep. Veel aandacht gaat uit naar Susanna Hoffs, terwijl The Bangles een groep is met meerdere zangeressen.
 
Van hun volgende album genaamd Everything uit 1988 scoren ze de hitsingle Eternal Flame. De geruchten namen steeds meer toe dat de groep zou stoppen. Eind 1989 kwam dan ook het bericht dat ze uit elkaar gingen.
 
In 2000 kwamen ze weer bij elkaar om voor de film Austin Powers: The Spy Who Shagged Me het nummer Get The Girl op te nemen.
 
Atomic Kitten coverde in 2001 hun hit Eternal Flame. In datzelfde jaar zijn ze ook te zien in de aflevering Concert Interruptus van de serie Gilmore Girls.
 
In 2003 komen ze met hun zesde album Doll Revolution. In 2005 besluit Michael Steele de groep te verlaten wegens artistieke meningsverschillen. Ze gaan verder als trio. De tour zetten ze voort met behulp van Abby Travis en Derrick Anderson.
 
In 2009 gaan ze de studio in voor een nieuw album, Sweetheart Of The Sun, dat uiteindelijk pas in 2011 werd uitgebracht. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
punten


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook