Artiestafbeelding Alex Harvey

Alex Harvey

Land

Geboortedatum 05-02-1935

Sterfdatum 04-02-1982

Officiële websitehttp://www.sahbofficial.co.uk

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  8 weken in Top 40
  •  129 punten
  •  #3543 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Alex Harvey, geboren op 5 februari 1935 in het Schotse Glasgow, was een singer-songwriter en gitarist.
 
Voor zijn 20e verjaardag treedt hij al op, als trompettist. Hij speelt in een skiffleband en trekt in de jaren 60 naar Hamburg om zijn eerste plaat op te nemen. Eind jaren 60, hij heeft dan al een tweede album op zijn naam staan, speelt hij in Londen in het huisorkest van de musical Hair.
 
Begin jaren 70 sluit hij zich aan bij de progressieve-rockband Tear Gas, die al snel wordt omgedoopt tot The Sensational Alex Harvey Band (ook wel SAHB genoemd). In 1972 scoort hij zijn eerste en enige Nederlandse hit: To Make My Life Beautiful, dat tot nummer 14 komt. Eind 1973 verschijnt Harvey nog wel een keer in de Tipparade met Too Late My Love.
 
Vooral in Groot-Brittannië is de groep populair, maar in 1978 valt het doek. Harvey richt een nieuwe band op, simpelweg The New Band genaamd.
 
In 1982 stort Harvey in na een toernee door Vlaanderen. Tijdens het wachten op de ferry die hem vanuit Zeebrugge terug moet brengen naar Engeland krijgt hij een hartaanval. Op weg naar het ziekenhuis volgt een tweede die hem fataal wordt. Harvey overlijdt één dag voor zijn 47e verjaardag. Kort na zijn dood verschijnt zijn laatste plaat Soldier On The Wall.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar


Overige nummers