Artiestafbeelding Stephen Stills

Stephen Stills

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 03-01-1945 (76 jaar)

Officiële websitehttps://www.stephenstills.com/

  • Statistieken
  •  3Alarmschijf
  •  12 weken in Top 40
  •  136 punten
  •  #3589 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Stephen Arthur Stills is geboren in Dallas (Texas) en is zanger, gitarist en singer-songwriter, die het bekendst is als lid van de groepen Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash (& Young).
 
In 1965 vormde Stephen Stills samen met Neil Young en Richie Furay de groep Buffalo Springfield. Hij schreef onder meer hun bekendste nummer For what it's worth, dat in Nederland geen Top 40 notering haalde maar bleef steken in de Tipparade.
 
Na het uiteenvallen van Buffalo Springfield in 1968 vormde Stephen samen met ex-Byrd David Crosby en ex-Hollie Graham Nash in 1969 de supergroep Crosby, Stills & Nash (CSN). Stephen typeerde de samenzang als een combinatie van 'de mooie Keltische klaagzang van Graham, het kattengespin van David en mijn eigen cementmolen'. Soms kwam Neil Young het trio versterken.
 
In 1971 richtte Stills de groep Manassas op met onder anderen Chris Hillman en Al Perkins. Manassas bracht twee albums uit, Manassas en Down The Road. Tegenwoordig worden deze vaak als solo-albums van Stephen Stills beschouwd. De sing;

CSNY viel uiteen in 1970, waarna de leden elk een solocarrière opbouwden. Stephen Stills heeft een twaalftal solo-albums uitgebracht. Af en toe waren er nog reünies met David Crosby, Graham Nash en ook Neil Young. Ook heeft hij albums uitgebracht met alleen David Crosby..
 
Stephen Stills is vanaf zijn geboorte doof aan één oor en tegenwoordig hardhorend aan het andere, zodat hij bijna doof is. Hij heeft ook artritis. Stephen Stills was van 1973 tot 1981 gehuwd met de Franse zangeres Véronique Sanson.
 
 
 
 
 
 
 
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie