Top 4: 2 en niet op 1

- Top 4

 Selena Gomez Duck Sauce Kygo Judith Carly Rae Jepsen
Nummer 2 en niet op nummer 1

Sommige nummers hebben gewoon pech. Het zijn kneiters van hits, maar ze missen de eerste plaats omdat er nét op dat moment een nummer op 1 staat dat nog succesvoller is. Ze zijn wekenlang gedoemd tot de tweede plaats.

Op dit moment is Dura van Daddy Yenkee dat lot toebedeeld. One Kiss van Calvin Harris & Dua Lipa staat deze week voor de 14e week op nummer 1 en de vraag of ze volgende week het record van Shape Of You en Despacito gaan evenaren, houdt de Top 40-gemoederen bezig. Daardoor zou je vergeten dat al zes weken lang hetzelfde nummer op de tweede plaats staat: Dura dus. Het is spannend wat er volgende week met Daddy Yankee. Gaat hij zakken? Lukt het hem om alsnog de eerste plaats te pakken? In dat geval voorkomt hij dat One Kiss op gelijke hoogte komt met zijn eigen Despacito. Of staat de Puerto Ricaanse zanger volgende week voor de zevende keer op nummer 2. In dat geval sluit hij zich aan bij onderstaande vier hits die het langst op nummer 2 stonden zonder een felbegeerde nummer 1-hit te scoren.

1 YOU- judith
De eerste keer dat een nummer zeven weken op nummer 2 stond zonder de eerste plaats te bereiken was in 2001. In dat jaar scoorde Judith een grote hit met You, maar Schudden van Def Rhymes bleef boven haar staan. Toen dat nummer ging zakken kun Judith niet profiteren, want Shaggy stond met It Wasn't Me al klaar om de nummer 1-positie over te nemen.

2 BARBRA STREISAND- duck sauce
Negen jaar later had het nummer Barbra Streisand van Duck Sauce dezelfde pech. Deze dancetrack moest zeven weken Just The Way You Are van Bruno Mars boven zich dulden, een nummer dat het uiteindelijk 11 weken volhield op nummer 1.

3 CALL ME MAYBE- carly rae jepsen
In 2012 had Carly Rae Jepsen met Call Me Maybe net als Judith last van twee succesvolle nummer 1-hits. Eerst belemmerde I Follow Rivers van Triggerfinger haar de vrije doortocht. Daarna volgde de hegemonie van Gusttavo Lima met zijn hit Balada. Aan die dertien weken durende nummer 1-hit kon Carly Rae geen weerstand bieden.

4 IT AIN"T ME- kygo & selena gomez
Vorig jaar hadden we weer eens een hit die zeven weken op 2 stond: It Ain't Me van Kygo & Selena Gomez. Die track werd van de eerste plaats gehouden door Shape Of You van Ed Sheeran, die deze week zijn hart vasthoudt of hij zijn nummer 1-record niet zal kwijtspelen aan One Kiss van Calvin Harris & Dua Lipa.

Mocht Dura uiteindelijk niet op nummer 1 komen, dan is het toch niet zo sneu voor hem als voor de acts uit deze top 4. Judith, Duck Sauce, Carly Rae Jepsen, Kygo en Selena Gomez hebben allemaal namelijk nog nooit een nummer 1-hit gescoord. Dat is voor Daddy Yankee natuurlijk wel even anders.