Tipparade

week 11 (18 maart 2023)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


43 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
En hoe kom ik bij zo'n luisterpanel?
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@arjan dat is pa snog gebeurt met boef&kleine zonder airplay de lijst in
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Arjan, radio is een belangrijke distributietool en voor de muziekindustrie en commercieel aantrekkelijker dan streams. Stations even zwaar tellen is dus onmogelijk dan haal je de marktwaarde eruit. Radiozenders maken niet voor jan met de korte achternaam de playlists die ze wekelijks afstemmen met hun luisterpanel en luistercijfers worden niet voor niets bijgehouden.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
praktisch uitvoerbaar is om geen weging toe te kennen aan het station zodat alle stations even zwaar mee tellen. Streaming geeft dan de doorslag. Dus een nummer dat niet op de radio komt maar wel weer gestreamd wordt, zou even goed wel de LdL kunnen bereiken.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
loreen is echt een hit monster van zweeden wel raar dat ze niet zo vaak nederland haald met singles gaat ze het songfestival winnen?
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@lol precies ja, maar Sander begrijpt helaas niet dat het ook praktisch uitvoerbaar moet zijn :/
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@sander hoe bepaal je dan hoe vaak die CD/LP word gedraaid? op spotify kun je heel makkelijk zien hoe vaak een track 'gedraaid' word dan zouden de lp machines een meter moeten hebben die automatisch door gevoerd word wat niet bestaat en mogelijk is.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@Sander en hoe wilde dat oplossen dan? wilde je soms alle huizen afgaan en iedereen vragen "he, hoe veel heb jij de afgelopen week geluisterd naar wat voor soort muziek?" als jij iemand kan vinden die dat wil doen (wat je niet zal vinden, want het is gewoon niet practisch) kan het aangepast worden. Ik snap best wat je zegt, maar het is gewoon niet uit te voeren om het op een andere manier te doen
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Sander en Masis, dank voor de steunbetuiging, misschien is de stichting bereid om iets aan de huidige formule van samenstellen iets kan doen. Afwachten. Heb wel naar de stemlijst gekeken. Helaas weer geen The National met Tropic morning news, dus die heb ik dan maar zelf getipt. Mijn Tip 5 voor de Tipparade is: 1 Kayma - Bad blood | 2 Acraze - Take me away | 3 Macklemore feat. Collett - No bad days | 4 Tiësto - All nighter | 5 NF - Motto
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Eens met Erik R. Het is tijd voor verandering. Graag Libianca & Ayra Starr draaien Q-music & Radio 538. Beter dan weer de zoveelste van Snelle & Suzan + Freek.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@questrequested Ben het helemaal met Erik R eens. Met deze samenstelling bereik je vooral de categorie 15-35 jaar. 40 plus zit veel minder op spotify en luistert idd meer CD LP Vooral die laatste maakt weer een flinke opmars. Dus idd Cd en LP verkoop er ook weer bij. En dan ziet de lijst er heel anders uit. Minder van die puber rappers uit Amsterdam bijvoorbeeld.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@questrequested Dit hoor ik wel vaker van jou. Maar hoe toonaangevend is de Top40 nog, als er al weken vrij weinig gebeurt. Zijn er zoveel mensen die dag in dag uit dezelfde tracks streamen? En zijn commerciële zenders zo vlak geworden dat ze niet meer out-of-the-box durven met Linkin Park als een van de weinige uitzonderingen? Ik zie graag wat meer doorstroming in de Top40 en ben echt niet de enige. Je kunt toch wel iets aanpassen aan de formule van de Top40, zodat het ook weer een meer dynamische lijst wordt voor jong èn wat ouder. Is dit dan te veel gevraagd?
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
kan wel zo zijn dat de doostroom wat minder is, maar als je het anders aan zou pakken zou het objectief gewoon niet realistisch zijn met hoe de realiteit in elkaar zit qua de muziekwereld in Nederland. "ja maar een track kan alleen de top 40 halen als het goeie airplay en/of streaming heeft"... ja.... waar wou je het anders op baseren? wou je soms kijken hoeveel CD'tjes ervan verkocht worden vandaag de dag? dan geef ik je veel geluk, want dat geeft dan een niet heel erg representatief beeld van wat populair is
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Harry: Ik leg het alleen even uit aan Arjan. Hij heeft toch een terecht punt dat sommige volgens mij hele goede platen de Top40 gewoon niet halen, omdat ze te weinig op de grote (commerciële) zemders worden gedraaid of worden gestreamd. De huidige formule zorgt ervoor dat er soms weinig doorstroming is van muzikale hoogstandjes, terwijl andere platen erg lang blijven hangen in de Top40. Dat is jammer, want ook de Top40 heeft een meer dynamische tijd gekend en daar verlang ik soms wel naar terug. gelukkig zijn er ook andere lijsten naast de Top40 erbij gekomen waar andere muziek toch is te horen. Dat zijn toch wel de feiten, of mis ik iets?
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
@ Vernon: komt nog wel. Last Night wordt in steeds meer landen opgepakt, step by step....
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
"Ver daarbuiten" vind ik nogal overdreven. Alle 36 nummers van zijn album in de Global 200 van Billboard deze week, maar slechts eentje in de Global 200 Excl. US, op #105. Vooral de Engelstalige landen, Canada het meeste, waar hij wat doet.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Wanneer komt Morgan Wallen met Last Night in de tipparade? Graag snel in de tip & dan gelijk door naar de top 40. Wat een geweldige zanger & geweldig nummer. Hij is de act van het moment in de VS en ver daarbuiten. #1 in de Billboard Hot 100 en binnenkort wereldwijd let maar op. Ben normaal niet perse van country, maar dit is echt een topnummer. Snel oppakken op de radio! Verder hoop ik dat Libianca, Coi Leray, Jason Derulo, Shakira, Loreen, Meghan Trainor & Ayra Starr snel de top 40 inknallen! Dikke hits stuk voor stuk. Betere nummer dan de zoveelste van Ed Sheeran, Suzan & Freek en Davina Michelle.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@arjan ed staat nu volgens mij nog op B bij Q en wordt overal grijs gedraaid (zie airplay top 40) hij komt zelfs bij 100%NL voorbij dus tsja... de streams zijn niet de beste maar de airplay is heel hoog. de positie van de tip is een goede vraag vaak komt een track hoog binnen als het ook hoog inde airplay/st40 binnenkomt maar froukje bv die vat ik ook ff niet ik space kwam bijvoorbeeld hoog binne omdat het hoge streams had maar kwam niet door de lijst omdat het gewoonweg letterlijk NUL airpplay had. dus die kwam niet veder dan ene paar weken boven aan de tip. de samenstelling van de tip is volgensmij gewoon natte vinger werk. je kunt immers niet zakken. vraag me wel af wanner je een tip re-entry kunt krijgen.
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
@Erik R - je copy-paste weer hetzelfde verhaaltje. Maar dan ga je toch lekker daar onder die lijsten reageren en je daar zitten ergeren? Deze bijdragen hebben namelijk geen toegevoegde waarde...
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Arjan: Ik kan me er ook dood aan ergeren, maar de Tipparade en Top40 zijn helaas niet meer wat het geweest is. Alles gebaseerd op luistercijfers en streamings en ook dat is behoorlijk te beinvloeden door commercie en platenmaatschappijen. En de Top 50 van 538 is een slap aftreksel van de Top40. Gelukkig zijn er ook nog lijsten op de radio waar je als luisteraar wel direct invloed op hebt: de Verrukkelijke 15 en de 3FM Verlanglijst. Allemaal op de publieke zenders. Gelukkig draaien ze op deze zenders wel Froukje, Inhaler en andere tracks die niet of nauwelijks de Top40 halen.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Laatste vraag, op basis waarvan wordt bepaald op welke plek je binnenkomt in de tipparade? Zo'n Frank van Etten komt vorige week binnen op 17, wat best een prima positie is om binnen te komen in de lijst en stijgt dan maar liefst 2 plekken door deze week.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Ik begreep ook dat de nieuwe Miley nog niet gedraaid wordt. Maar leg me eens uit, wordt het liedje van Ed Sheeran na 23 weken nog steeds zo vaak gedraaid en gestreamd dat het een toppositie in de top 40 rechtvaardigt?
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
De lijst maakt al dat mensen die van volksmuziek houden, van rock en alternatieve muziek niet meer met de lijst kunnen vereenzelvigen.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Volgens mij vertel je me dat wekelijks, en toch hou ik er onbevredigend gevoel aan over. Ik stel voor dat we allemaal Sweet Caroline gaan streamen dan kan deze volgende week weer de top40 in.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
De nieuwe Miley wordt overigens nog helemaal niet gedraaid op Q. “Snuifband” pfff. En het punt is geen diverse lijst, maar een representatieve.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Arjan het radiopubliek en het streamingpubliek zijn andere mensen. Je gaat niet opeens veel gestreamd worden omdat je op bepaalde stations wordt gedraaid. Je hebt een verdraaid beeld van hoe de metrics in verhouding staan
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Ik bedoel mensen zijn toch ook wel een keer klaar met star walkin'(24 weken), ed sheeran (23 weken), i'm good (28 weken), 10:35 (17 weken), maan en snuifband (18 weken), claude (18 weken) en taylor swift (20 weken)? De doorlooptijd van de lijst is veels te lang, er komt te weinig door vanuit de tipparade waardoor de top muurvast zit op enig moment.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
@Vernon het zal me eerlijk gezegd jeuken dat Froukje alweer de spotify top 200 heeft verlaten. Je ziet het nu ook weer: de alarmschijf en miley cirus zijn door waarschijnlijk om ze grijs gedraaid worden op Q resp. veel geluisterd worden op Spotify. Je bent het dus waarschijnlijk met me eens dat een Froukje / een Inhaler etc. nooit de top 40 zullen halen omdat ze (te) weinig op de radio gedraaid worden / te weinig beluisterd worden. Eigenlijk pure vulling van de tipparade. Wat zou nou een oplossing zijn voor een diversere lijst? Het is zo obvious, van de nieuwe binnenkomers deze week gaat 25,27 en 30 de top 40 halen, mark my words.
Top 40 profiel van Silento123
Silento123  - 
Goed om te zien dat Sacrifice van The Weeknd terug is, nu met de naam Welcome To The DCC. Verder zijn ook Forget About Us - Acoustic en Tattoo mooie binnenkomers.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Lol de nummer 41 idd ;-
Top 40 profiel van @lbert E.
@lbert E.  - 
Wat weer een trage bedoening , haal die bezem door de lijst er is genoeg leuks te vinden in de stem lijst
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
Hopelijk wordt People binnenkort ergens gedraaid, op weg naar de top 10 in de ST100.
Top 40 profiel van John
John  - 
@ Vernon Nab; jij begrijpt het... maar de meeste hier blijkbaar (nog) niet.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
Jongens Froukje had de Spotify top 200 al weer verlaten een paar dagen geleden. Voordat je een vraag met duidelijk antwoord stelt, eerst even over dat antwoord nadenken. Naast Calvin en Miley uiteraard ook Maks door, zou logischerwijs de hoogste nieuwe moeten zijn
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
genoeg exists deze week in de top 40: KKA 36>40, after midnight 38>39, pink 33>36, lil nas 31>38, corry&grennan 27>35, escapism 25>31.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
de nummer 1 blijft voor de zovvelste keer weer plakken op #1 in de tip de zoveelste plaat al. je wilt als plaat niet meer op #1 in de tip komen. lizzy gaat lekker. froukje gaat uuuhhhhh. bebe rexha mag door van mij. krezip top 10 is al een mooi begin. duncan gaat ook lekker. loreen nu al in de tip. sw rest is nit super maar moet dat nog maar zien. 3/4 entry's allemaal 1 weekers en misschien rita ora???
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Die wannabe Gers Pardoel zal ook doorzijn toch? Ik stem deze week voor de tipparade op: 1. Tove Lo - Borderline 2. Vicetone - Tomorrow never comes 3. Ammar - Geef toch mijn leven terug 4. Berre - Thrill of it all 5. Genrix - Novocaine
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Na een hoge entry in de tipparade staat Froukje inmiddels stationair op 5. Iets met een dooie mus, want ook deze track mag blijkbaar de Top40 niet halen. Erger nog, morgen moeten we het doen met 2 tracks van Miley Cyrus in de top 40. Voor wat betreft Inhaler, blij dat de plaat in de tip staat. Heb ik de illusie dat de plaat ook door zal stijgen naar de top, tuurlijk niet. Waarschijnlijk zal de AS naar Loreen gaan, past helemaal in het straatje van Q.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Calvin Harris en Miley Cyrus door. Rita Ora is jammer genoeg alweer uit de lijst ben bang dat Bebe Rexha de top 40 ook niet gaat halen
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Paar mooie nieuwe binnenkomers, niet alleen Loeren, maar ook Albin Lee (prachtige plaat) en de nieuwe van Nothing But Thieves met een song dat trekjes heeft van The Weeknd met een goede vibe. Gisteren hoorde ik 'm voor het eerst bij Jaimy de Ruijter op 3FM, en denk dat deze grote kans maakt om 3FM Megahit te worden. Verwacht dat de nieuwe van Sheppard ook een goede zal zijn. En super dat Duncan Laurence een flinke spurt maakt, deze geweldige track hoort toch thuis in de Top 40? En waarom Froukje ineens stationair op 5 staat begrijp ik niet, ook al een supergoede track die Top40 waardig is.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Het is wederom een stoelendans in polonaisevorm. Langzaam klautert iedereen naar boven en blijft in de Tip of vliegt er uit naar enerzijds het archief of anderzijds naar de LdL. Veel meuk van eigen bodem, dat kan naar "enerzijds" en verder naar "anderzijds" mogen Krezip, Stemgeluid, Coi Leroy, Lizzy McAlpine. Ayra Star, Skyboy, Creeds en Inhaler. En bij de binnenkomers deze week toch zeker een aantal pareltjes: Albin Lee Meldau, Nothing But Thieves, Loreen en Sheppard. Weekends mag er ook zijn en Lumix, nou vooruit. Had wel verwacht dat de nieuwe Jonas Brothers, Birdy en Jason Mraz zouden binnenkomen. En ik hoop nog op een exotische plaat: ZAZ & Namika met Liebe ist, een mooie combinatie van Frans en Duits.
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants  - 
Mooije liest mit Shepperd. Doar goan de koijen veur hier. Dij Zweed Meldauw vinnen ze ook goud. Loat hom moar kommen mit zien gietaar in de stal. Dij Loreen goanen zai van schieten moar wiekents van Jonad Blauw en Felix dansen ze op- Nou tabee moar weer.
Top 40 profiel van Anne
Anne  - 
Loreen nu al binnen! 🤩 Zou ze dan wellicht voor haar overwinning al de top binnen komen?🤞🏻