Coverafbeelding Miley Cyrus - River
  • Statistieken
  •   2 weken
  •   29 piekpositie
  •   14 punten
  •   2023

Artiestinformatie

Geboortedatum   23-12-1992
Land   Verenigde Staten

Destiny Hope Cyrus, dochter van de countryzanger Billy Ray Cyrus, begint haar loopbaan als actrice met kleine rollen in tv-series en een bijrol in de film Big Fish. In 2006 komt alles in een enorme stroomversnelling als ze de ster van de Disney-serie Hannah Montana wordt. Binnen een jaar is het debuutalbum Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus een feit.

In 2008 verschijnt het album Breakout, waarvan de single 7 Things haar eerste notering in de Tipparade wordt. Haar derde album, Can’t Be Tamed, levert Cyrus in ons land ook een notering in de albumhitlijst op. Het zou het laatste album zijn dat ze voor Disney maakte.

Samen met Pharrell Williams werkte ze aan haar vierde studioalbum Bangerz, dat in 2013 verscheen. Op het album staan verschillende samenwerkingen, waaronder met Big Sean, Nelly en Britney Spears.De zangeres laat zich van een andere kant horen en ook zien, want de videoclip bij Wrecking Ball, waarin de zangeres naakt op een sloopkogel zit, baart opzien. Het nummer bereikt tot twee keer toe de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. In ons land is het nummer haar debuut in de Top 40 en bereikt ze de elfde positie. In 2014 waagt de zangeres opnieuw een poging een hit te scoren, dan met 4x4 (waarop ook Nelly te horen is).

In het voorjaar van 2017 deelt Miley Cyrus mee dat ze in een nieuwe fase van haar leven terecht is gekomen. De relatie met Liam Hemsworth, die ze een tijd lang onderbrak, bloeit ondertussen weer op. Ook deelt ze mee van de jointjes en de alcohol af te willen blijven. Haar nieuwe single krijgt dan weer wel een drankmerk mee: Malibu, dat de eerste track is van haar album Younger Now. De titeltrack van dat album, dat eind september verschijnt, wordt haar volgende single. Miley Cyrus kondigt in december haar rentree aan via Nothing Breaks Like A Heart, de single met Mark Ronson waar ze voor de tweede keer een Alarmschijf mee weet te scoren.

Op 31 mei 2019 verschijnt de EP She's Coming met daarop de single Mother's Daughter als een van de zes tracks. Die EP laat ze in augustus al weer achter zich als Slide Away haar volgende single wordt. Nog geen maand later verschijnt de titeltrack van de film Charlie's Angels die in november in de bioscopen gaat draaien. Miley maakte dat nummer samen met Lana Del Rey en Ariana Grande. In augustus 2020 komt ze weer met een solosingle, Midnight Sky. Dat is de eerste track van haar zevende album Plastic Hearts. Op dat album komen duetten met 80's-iconen Billy Idol (Night Crawling), Joan Jett (Bad Karma) en Dua Lipa (Prisoner).

De single Angels Like You is alweer de derde single wat afkomstig is van haar hit-album Plastic Hearts. In maart 2021 is Cyrus vertrokken bij RCA en tekende ze bij Columbia Records, een zusterlabel van RCA onder de paraplu van Sony Music. De Amerikaanse band Metallica komt in september 2021 met een bijzondere versie van hun hit album The Black Album. Het album zal volledig gevuld zijn met Metallica-covers, waaraan maar liefst 53 artiesten hebben gewerkt. Miley is er daar ook één van. Zij heeft samen met Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo en Chad Smith het nummer Nothing Else Matters onder handen genomen. In januari 2023 brengt ze de single Flowers uit, daarmee scoort ze haar eerste nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. In maart 2023 brengt ze haar achtste studioalbum genaamd Endless Summer Vacation uit. Tegelijkertijd brengt ze de tweede single van het album genaamd River uit.


Songtekst

I got a new dress
Just to meet you downtown
Can you walk me through the park
Just to show it off
I can pull my hair back
In that tight way that you like
If you wrap me in your arms
And never stop

Heart beats so loud
That is drownin' me out
Livin' in an April shower
You're pourin' down
Baby, drown me out (Ooh, ooh, ooh)

You're just like a river (Ooh, ooh, ooh)
You're just like a river (Ooh, ooh, ooh)
You go on forever
You're just like a river

Blowing bubbles in the bath
I can't stop from thinking lately
You could be the one
Have the honor of my babies
Hope they have your eyes
Ad that crooked smile
Was a desert fore I met you
I was in a drought

Heart beats so loud
That is drownin' me out
Livin' in an April shower
You're pourin' down
Baby, drown me out (Ooh, ooh, ooh)

You're just like a river (Ooh, ooh, ooh)
You're just like a river (Ooh, ooh, ooh)
You go on forever
You're just like a river

You're never runnin' dry
Oh

I feel you everywhere
Your face is all in my hair (Hair)
Covered up in your sweat
It turns me on that you care, baby
Your love, it flows just like a river

You're just like a river (That's what you are)
You're just like a river (That's what you are)
You're just like a river (That's what you are)
You're just like a river

You're just like a river (Heart beats so loud that is drownin' me out)
You're just like a river (Livin' in an April shower)
You go on forever (You're pourin' down, baby, drown me out)
You're just like a river

Songinformatie

ArtiestMiley Cyrus
Titel River
Lengte 2:42
Componist(en) Miley Cyrus · Justin Tranter · Thomas Hull · Tyler Johnson
Producer(s) Kid Harpoon, Tyler Johnson
Engineer(s) Brian Rajaratnam
Mixage Mark “Spike" Stent / Assistant Mixing Engineer: Matt Wolach
Platenlabel Sony Music
Catalogusnr digitale albumtrack
Releasedatum 10-03-2023
Hoogste positie UK 16
Hoogste positie US 32
Album Endless Summer Vacation


Positieverloop