Tipparade

week 14 (2 april 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


26 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Lonneke Sengers
Lonneke Sengers  - 
Ja, Fire van Floor Jansen is echt een notering waard!! Heerlijk nummer!
Top 40 profiel van Tom Ward
Tom Ward  - 
Het verbaast me dat ik het solonummer "Fire" van Floor Jansen niet in de lijst vind. Floor won de Pop Award 2019 op festival Noorderslag in Groningen. Ze is momenteel ook de zangeres van de internationaal tourende band "Nightwish". Ze heeft in verschillende bands gezeten gedurende haar meer dan 25 jaar lange carrière. "Fire" is een hit en hoort op deze lijst te staan!
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Lichtpuntje: inmiddels wordt Floor Jansen met Fire op NPO Radio 2. Misschien kan ook aan 3FM via hun app worden gevraagd wanneer deze zender haar single gaat draaien? Ik heb het al geprobeerd, maar tot nu toe geen antwoord op mijn verzoek ontvangen...
Top 40 profiel van Joop Hofman
Joop Hofman  - 
Ik vind het triest dat een van onze beste zangeressen t.w. Floor Jansen volledige genegeerd wordt in de Top40 lijsten, ook op de diverse radio zenders wordt zij niet gedraaid, ik denk zelfs dat zij geboycot wordt vanwege haar Metal achtergrond. Haar zang en songwriters capaciteiten zijn beslist meer aandacht waard. Na 20 jaar in de muziek ( After Forever, Revamp, Nordward, Nightwish, diverse solo uitvoeringen , diverse popfestivals in binnen- en buitenland, deelname aan de beste zangers, idem nu in Duitsland, diverse gastoptredens bij andere bands o.a. Epica, enz. enz. ) mogen we best trots op haar zijn en verdient zij beslist meer respect. Als ik zo naar de diverse reacties kijk ben ik schijnbaar niet alleen in mijn mening over Floor Jansen.
Top 40 profiel van Karin van Vaalen
Karin van Vaalen  - 
Waar is toch de notering voor Floor Jansen's Fire? Heerlijke muziek en zeker geen metal.
Top 40 profiel van Wim van de Laar
Wim van de Laar  - 
Floor Jansen's single Fire moet naar geluisterd worden, internationaal zeer goed gewaardeerd op YT meer dan 310k views!
Top 40 profiel van Fraddy NL
Fraddy NL  - 
Floor Jansen heeft de geweldige single "Fire" gemaakt. Het is niet de metal wat ze doet met Nightwish, maar het is helemaal haar eigen stijl. Een soort "power ballad" en het verdient alle aandacht.
Top 40 profiel van René Vos
René Vos  - 
En waar is onze beste Nederlandse zangeres in deze lijst? Floor Jansen heeft een dijk van een eerste solo-single gemaakt en is nergens te horen op de Nederlandse radio. Ook in deze lijst niet aanwezig. De radiomakers zouden zich moeten schamen.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Floor Jansen is een geweldige artieste die vele malen beter zingt dan al die Snelles en Donnies en Co bij elkaar. Q en 538 kunnen dat makkelijk in hun A-rotatie meenemen. Zij als ook Nightwish zijn inmens populair in het buitenland en tevens een mooi muzikaal exportproduct. Verdient veel meer aandacht!
Top 40 profiel van Kees Wagener
Kees Wagener  - 
Ook ik begrijp er niets van dat onze meest bekende (in buitenland zeker) Floor Jansen met haar nieuwe single 'Fire' nergens is te vinden, zelfs niet in de tipparade. Na een week bijna 300.000 views op YouTube, Anouk, wel genoteerd, slechts 5000. Wat is dit?
Top 40 profiel van Angelique Schuitema
Angelique Schuitema  - 
Nummer van Harry Styles is fantastisch. Vandaag uitgebracht en nu al in de lijst.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Met Harry Styles komt het wel goed, maar ik vind het ook een prima nummer. Zowel Alarmschijf als 3FM Megahit de komende week!
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Joop: Ja dat vind ik ook onbegrijpelijk. Wat een geweldige krachtige stem heeft Floor Jansen. Haar eerste solo-single is gelijk raak! Maar het kan ook zijn dat de Tipparade haar boycot, want ze is ook leadzanger van de symfonische metalband Nightwish, waarvan de bandleden verder uit Finland komen. Onterecht denk ik, want Floor doet me qua stemgeluid denken aan Adele. Minstens zo goed of zelfs een tikkeltje beter. Dus ik zou het ook erg waarderen als Floor Jansen met Fire in de Tipparade komt en daarna doorstoot naar de Top40. Dit Nederlandse zangtalent verdient dat echt! Hopen dat de grote radiostations en de streamers dit ook zo gaan inzien en waarderen ;-)
Top 40 profiel van Joop Hofman
Joop Hofman  - 
Hoe komt het dat Floor jansen met Fire nog niet in de Tipparade staat. Op YouTube wordt zij er veel aangevraagd?
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@Ronald is dat inside info of een verwachting?
Top 40 profiel van Ronald Zweers
Ronald Zweers  - 
Alarmschijf én 538 Favourite voor Shawn Mendes de komende week!
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Jammer dat Kris Kross Amsterdam gelijk door kan knallen naar de Top 40. Verder zullen Thomas Acda, Rolf en Kraantje ook wel door zijn (best leuk, maar verveeld mij snel) en de Hotelschool van Antoon vast ook. Ja, ja, we kunnen het zo langzamerhand wel de NEDERLANDSTALIGE Top 40 gaan noemen. Maar zorg er dan a.u.b. ook voor dat de nieuwe van Meau, Froukje met S10 en eentje van Snelle ook in de Top 40 terecht komen. Ik zou ook graag zien dat Charli XCX met Rina toch een Top 40 notering krijgen en dat zou ook voor Rammstein mogen gelden. Maar ja Rammstein wordt niet gedraaid op de grote stations, dus die zal het dan helaas niet gaan halen. Zonde! Nu ja, dan maar wegrijden in de Ferrari van James Hype :-)
Top 40 profiel van Arjan Zwitselaar Zwitselaar
Arjan Zwitselaar Zwitselaar  - 
Als Rammstein zo door gaat staan ze over een half jaar op nummer 1 in de tipparade ;-) Voor de rest niet zo heel veel soeps in de tip, wel benieuwd naar de nieuwe Rondé. Hopelijk volgende week 5SOS door.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@MrMusicSteijl 5SOS, Joel Corry en Tom Grennan staat alle drie om precies dezelfde reden niet in de Top 40: ze worden gewoon veel te weinig gestreamd. Om dat te compenseren hebben ze echt meer airplay nodig dan wat ze nu hebben. Bijvoorbeeld RedruM had (en heeft) ook nauwelijks streaming en heeft de Top 40 pas gehaald nadat zowel Q als 538 hem in de A-rotatie had gezet. Hetzelfde geldt ook voor Megan & Dua: ze zijn afgelopen week 538 Favourite geweest maar ze worden op Q niet gedraaid en hebben veel te weinig streaming.
Top 40 profiel van Aimzique
Aimzique  - 
Hoogstwaarschijnlijk 3 nieuwe binnenkomers morgen, alleen snap ik niet waar Nobody Like You van 4*Town is. Dat nummer zou populair genoeg moeten zijn voor een Tipparade notering, maar is zelfs uit de stemlijst gehaald. Denk niet dat die ook door is naar de Top 40, dus een beetje vreemd. Verder denk ik wel leuke nieuwe binnenkomers in de Tipparade. Alarmschijf mag van mij apart naar Rondé of Harry Styles gaan.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Grappig dat 5SOS op 1 staat. Hopelijk redt deze track het tot de LdL. Rammstein neemt echter de tijd met wederom 1 plekje omhoog. Zal het helaas niet halen, spijtig. De Sheerans had ik ook wel hoger verwacht. Joel Corry verbaast mij door nog in de Tip te staan. Naar mijn idee had een plek in de Enige Echte gerechtvaardigd geweest. Dito voor Tom Grennan. Zou mooi zijn als Vera & Krezip volgende week de overstap naar de LdL halen, mooie plaat. Lipa & Megan zullen dat zeker halen. Deze week zeker goede binnenkomers, alhoewel nog niet allemaal (kunnen) horen. Hopelijk binnenkort ook in de Tip de nieuwe van Stromae, Nothing but Thieves, Merol, Pharell Williams, Tom Odell en Floor Jansen (Nightwish).
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@Martin ik verwacht rond plek 35, zo ontzettend veel streaming had hij nu ook weer niet. Ik denk dat Hotelschool de hoogste nieuwkomer wordt, dan Missen Zou en KKA de laagste van de 3
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
Erg benieuwd naar de onderste 5 binnenkomers!!
Top 40 profiel van Martin van Holstein
Martin van Holstein  - 
Hoe hoog zou Vanavond Uit Mijn Bol binnenkomen morgen in de Top 40?
Top 40 profiel van Tvv
Tvv  - 
Had eigenlijk de nieuwe van Bastille met Alok (run into trouble) wel verwacht in de tipparade.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Erg benieuwd naar de nieuwe Harry Styles en Shawn Mendes. J Balvin en Ed Sheeran hadden wel wat sneller mogen stijgen