Tipparade

week 26 (27 juni 2020)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


30 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Rob Ester Ester
Rob Ester Ester
@MrMusicSteijl @Jason "Vroeger was alles beter", maar beste heren, vroeger is ook ruim begrip. Als jullie refereren naar vroeger, waar hebben jullie het dan over? 00s? 90s? 80s? Of nog langer geleden. Zet dat er even bij voortaan. Dan weten we waar we het over hebben.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
Ik schreef het al bij de Top 40, onwerkelijk dat Nea en House Arrest niet naar de Lijst der Lijsten gegaan is. Dit is een onnodige tussenstop ten faveure van 2 prut platen. Volgende week hopelijk wel. Dan ook graag Disclosure naar de Top 40, want dat is nog eens een zomerse plaat. Staat al weken in de MegaTop30 van 3FM, net als Sofi Tukker. Eindelijk een klein inieminiebeetje doorstroming, maar het kan beter! Alane zal volgende week ook wel naar de Top 40 gaan. Celeste mag ook graag evenals Dinand, Big Wild en Danny Vera. Dan de nieuwe binnenkomers: behalve dan die Nederhopmeuk, niet eens zulke slechte nummer. Danny Vera is geweldig, Summer Feelings is vooral leuk en Play Date grappig. Futbol past in het ritme dat we al kennen, maar blijft kennelijk aanstekelijk. MM is vooral wel mooi. Sheppard is ook weer de moeite waard! Maar ik mis wederom tal van Europese hits, ik schreef het volgende week al. Ik hoop in de komende weken de volgende songs in de Tipparade te zien: Charlotte, Nico Santos, Michael-Patrick Kelly, Lenny Kravitz, Faithless, Stefanie Heinzmann, Ellie Goulding, Ava Max, nieuwe Calvin Harris, Jordan Davis, 3Js, Voltage, Mark Forster, GiantRooks met Watershed, Control van Zoe Wees. Een aantal van deze nummers staan al in de Stemlijst, stemmen dus!
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
@Jason: deels mee eens. Ook mijn waarneming is dat de Nederlandse Top 40 veel minder gevarieerd is dan vroeger en eerder eenzijdiger geworden is qua muzieksamenstelling, taal en genre. Ligt ten dele wat de uitzendende zender draait, maar ook aan de stations in het algemeen. Er zijn talloze hits die hier niet gedraaid (willen) worden. Als je kijkt naar de ons omringende landen dan is de muziekkleur breder dan hier ten lande. Heel erg jammer, want er is zo veel leuke en goede muziek, terwijl er hier eerder in een cirkeltje van dezelfde artiesten geput wordt. Het tegendeel zou best waar kunnen zijn, maar deze waarneming komt ik veel vaker tegen, dus het is niet per se mijn mening, maar eerder die van velen.
Top 40 profiel van Jason Tjan Tjan
Jason Tjan Tjan
De top 40 en tipparade zijn niet meer wat het ooit is geweest! Vroeger nog gebasseerd op verkoopcijfers nu op streaming, populariteit en erg afhankelijk van de organisatie erachter. Wat willen ze dat je hoort? Vooraf stemmen voordat een nummer überhaupt in de tipparade komt. Prima, de tijden zijn nu eenmaal veranderd maar zorg er dan voor dat de organisatie erachter wel fair handeld! Nog altijd worden er muziekvideos die van zowel de tipparade als in de lijst voordat ze er in komen te staan geplaatst waarvan geen link is naar youtube. Alleen een klein deel van het nummer is beluisteren! Zo krijgt niet elk nummer een gelijke kans! Nergens is er openheid van zaken waar men kan in zien hoe vaak er op een nummer gestemd is! Dit zou 1x in de week moeten kunnen. Bijvoorbeeld, wanneer de hitlijsten worden bijgewerkt. Het lijkt allemaal een stuk minder objectief als vroeger. Deels zal inderdaad op streams en stemmingen gebasseerd zijn maar ook heel veel is afhankelijk van airplay. De smaak van radio DJ’s speelt hierin ook een hele grote rol. Een nummer wat weinig tot niet gedraaid word voordat het in de tipparade komt heeft daardoor dan ook weinig kans! Jammer! Wat mij betreft mogen al die streamings platformen etc de strop om gedaan worden! Ik mis die goede oude tijd waar alles nog om verkoopcijfers ging! Stream ik dan niet? Jawel! Ik zou anders liegen! Ik zal wel een ouwe lul worden haha....
Top 40 profiel van Martie Peters
Martie Peters
@Sander Ik heb een bloedhekel aan alle Nederlandse hiphop maar als je op Spotify kijkt zijn dat juist de liedjes die er dik bovenuit steken. Gelukkig worden zulk soort liedjes (nog) niet vaak op de radio gedraaid maar er zijn gigantisch veel mensen die het luisteren.
Top 40 profiel van
Jemig Sander accepteer nou eens dat er ontzettend veel jeugd naar Nederlandse muziek luistert. Die support telt ook gewoon mee. Jouw smaak is (gelukkig) niet de universele smaak. Leer er alsjeblieft mee leven want je klaagt er al 2 jaar nagenoeg elke week over.
Top 40 profiel van John
John
Tigers morgen al # 1 in de single top 100.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Frank klopt, waarschijnlijk merkten ze alle traffic naar de lijst/Favorite (of ze lezen deze comments) en ze zijn niet meer te vinden, ik kan bevestigen dat Nick inderdaad een werkende link had geplaatst
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Nick dat hebben ze vast weer aangepast want jouw link verwijst naar week 25
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Sander vind je het vreemd dat nummers die het goed doen op streaming hoog binnenkomen in de tip en nummers zonder buzz de tip niet halen? Plus, een plek in de tipparade kopen slaat nergens op, vooral omdat deze nummers 9/10 keer de Top 40 niet halen.
Top 40 profiel van Sander
Sander
@Tim hoef je niet op te rekenen de Nederlandse muziek heeft in alles voorrang en het lijkt wel of ze hun plaatsen kopen in de lijst negen van de 10 keer is het een Nederlandse hiphop act die als hoogste binnenkomt in de tipparade.Geloof er niks van dat er zoveel naar die rommel geluisterd word.
Top 40 profiel van Tim
Tim
Best wel wat goede binnenkomers deze week. Ik hoop dat Experience van Khalid en Victoria Monét nog wat gaat doen, heerlijk zomers!
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Sander Bilal Wahib was al bekend van o.a. zijn acteerwerk en zijn vorige hit Video Vixen. Tigers lekte uit en ging viral op TikTok. Niet gek dus, dat die direct bovenaan de streaminglijsten staat. Over de lijst zelf, ik zie erg weinig hitpotentie tussen de nieuwe, maar gelukkig wel lekker veel beweging, vooral Nea. Slow Down zal het volgende week wel net halen, stijgt heel voorzichtig door op Spotify en heeft 3FM-support. Mijn voorspelling "3 binnenkomers die allemaal met superstip binnen kunnen" gaat niet op. Aangezien Tigers nog niet eens binnen is (???) zal Boef ook wel niet hoog binnenkomen.
Top 40 profiel van Nick
Nick
538 Top 50 lijst van morgen staat al online: https://www.538.nl/538-top-50/de-538-top-50-van-week-26-2020 En Favourite ook is JC Stewart, goede keuze! DS nog niet online
Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
@Henk Sants, al is het voor mij niet makkelijk om je accent/dialect te volgen, ik moet zeggen dat ik je wekelijkse bijdragen kan waarderen. Doe de groeten aan je buurvrouw... :-)
Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
@Sander, ik weet niet of Tigers gestreamt, gedownload, of gedraaid wordt, maar in mijn oren klinkt het wel als een hitje.
Top 40 profiel van Willem In't Veld
Willem In't Veld
Boef & Tones and I door, en Jason derulo ook zonder tipparade!!
Top 40 profiel van Willem In't Veld
Willem In't Veld
Mij harde schijf zal Alane worden en mijn grand dance wordt cloud 9 (hebben jullie evt. nog suggesties)
Top 40 profiel van Ervé
Ervé
Nadine, voor wat meer variatie zou De Wereld - Goldband een leuke zijn, mijn TipSong voor deze week: Het Goede Doel 2.0!
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Scherven van geluk, Summer feelings, Futbol y rumba, Symphony mogen van de nieuwe door. Gek dat Some say nu naar 3 gaat en niet de top40 in. Nooit thuis (Helaas wel) & Ur so fxxxing cool (ook meh) door? Alane naar 11 oke, I'm just feeling mag ook wel, alleen al om roses weg te laten zakken
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
@Nadine Derulo? O nee he
Top 40 profiel van Clemens van der Horst
Clemens van der Horst
Even off-topic, wij van Future Music Charts (FMC) zijn momenteel op zoek naar een nieuwe redacteur. Onze Facebook pagina, facebook.com/futuremusiccharts, heeft ruim 1300 volgers! Heb je interesse? Graag een reactie via fmc_redacteuren@hotmail.com.
Top 40 profiel van Joost
Joost
Boef met twee tracks naar de Top 40?
Top 40 profiel van Sander
Sander
Die Bihal Wahib totaal onbekende rapper schiet meteen hoog in de spotify lijst en in de Tipparade vanuit het niks. Geloof echt niet dat er zo veel naar hem geluisterd is. Op die Plek zou bijv The black Eyed Peas met Maluma en J Ray Soul moeten staan of een act die echt goed is.Rosalia en Travis Scott hadden ook al in de top 40 moeten staan. Verder een erg saaie tipparade.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Joost alleen Nooit Meer Thuis van Boef is door naar de Top 40 . Treinstation zakt in streams
Top 40 profiel van Hendrik Ritskes
Hendrik Ritskes
Negen nieuwkomers, waarvan drie onder de nederhop vallen. Helaas weer weinig doorstroming naar de top 40, misschien volgende week vijf of zes binnenkomers? Er staan een aantal in de lijst die van mij wel door mogen. De nieuwkomers moet ik nog beluisteren alvorens daar over te kunnen oordelen. Het zou mooi zijn als Disclosure en Sofi Tukker, eventueel ook Big Wild, doorgaan. Nea en Imanbek gaan het volgens mij sowieso wel redden en dat zijn twee favoriete tracks van mij. Opvallend dat Miss Montreal alweer een nieuwe track lanceert, terwijl 'Als je alles weet' er na vier weken uit gaat. Vond ik ook wel een mooie track. Nu nog even wachten op de nieuwe Sheppard.
Top 40 profiel van Joost
Joost
@Frank dank. bijzonder dat hij na zoveel mislukte pogingen nu de lijst wel haalt.
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Joost komt door oa paar plays van 538 de afgelopen week, 2x van t50 (vr en zo) en ook in de Dag Top 5 deze week. En natuurlijk hoog op streaming dus daarom nu wel door.
Top 40 profiel van Nick
Nick
Jason Derulo is ook door zoals al werd vermeld is 538 fav deze week en gaat ook hard op streaming
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Moi luu, wat ain boudel weer in dij tipperoade. De Zwadde zaien stofzoeger hed gout waarkt: negen nijen nou nou! Noar de vattig Noeit thoes (23) en Toons and Ai (5), de floppers binnen Bilal en Bizzey mit Video fiksen (1), Traainstation (4), Safege (6) Laipe Minme storie (oetverkocht) (10), Miss Montreals Ast alles waist (18), Zuurstoftekørt (21), Noeit thoes komt op 34 binnen in de vattig en Toons & Ai op 31. De nijen wat ain goije hiphop week weer: de taiger van de bekende Bilal Wahib hemmen schaarpe tannden deur de strieming. Mooi! Vekanzie wordt ook ain top 40 noteren want Dopeboy en Frezer binnen op vekaanzie. Vera it zsien diamanten gonnen nou glinsteren. Goije zoak. In Engelland al ain grode hit en nou hier ook:Rover en Simba. Goije ploate. (Is ook op 3 en haalv ins op cd oet in de UK. Veur Miss M mout het wel ain goije week wezen:schaarven brengen gelok. Hoop dat ze de top 40 der mit hoalt want dat gun ik heur Frans. Futbol en Rumba is wat tam, veur Enrico en zien Anuel AA. Gain hot volgens mie. Meer zummergevoulens mit Stella Lennon en Sjarlie Puit. Vleesch nog visch veur mie. Beetje waaik in de oren worst der van. Merlanie Martinez mit ain olle trek nou ais in de tip? Har de Zwadde dat de veurrige keer vergeten of zo? n Shepperd alarmmeschasin! Staarke trek in geval.! Nou luu mou nouw de buurvraauw even helpen mit heur parasol! Tot ankommen week!