Tipparade

week 32 (10 augustus 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


39 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Valerie Verschelde
Valerie Verschelde
1 positie naar omhoog voor La Libertad van Alvaro Soler. Het mag gerust heel wat meer, vind ik. La Libertad moet zo snel mogelijk in de Top 40 komen, het is een topnummer dat het echt verdient om een hit te zijn. Alvaro maakt zovele mensen altijd gelukkig met zijn vrolijke muziek.
Top 40 profiel van Roy Spijkerboer
Roy Spijkerboer
Volgende week binnen denk ik: Only Human, Boyfriend en Better Now
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Klopt, maar ik denk ook niet dat een Top 40 een Bubbling Under nodig heeft eigenlijk, bij een Top 100 is de afstand tussen nummers die er net niet in staan veel kleiner en kunnen ze makkelijker de lijst in komen, dus een lijst met gewoon "tips" werkt voor een kortere lijst prima.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Ik weet niet of je dat voorsprong kunt noemen maar wel realistisch blijven. Vroeger had je pluggers. Je hebt uiteraard labels die hun produkten veel meer promoten bij de radio. Dat was vroeger veel meer het geval. De tipparade is geen bubbling under lijst.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Hangt er natuurlijk vanaf voor wie je de hitlijst maakt en met wie je samenwerkt.De nieuwe track van Sjaak & Bizzey staat in de tipparade want Armada Music , label van Armin van Buuren .
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Vind ik ook gelden voor een grote Airplayhit; ze moeten alleen wel gewoon gelijk behandeld worden.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Een grote streaminghit dat dan weer wel...
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Dat zal dan een filosofie zijn waar ik me niet in kan vinden; een nummer dat in een categorie enorm scoort en en ander niet kan net zo'n grote hit zijn als een nummer dat in die twee categorieen een kleine aanwezigheid heeft naar mijn mening.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ik ook, alleen jammer dat Shazam geen precieze data geeft, alleen posities. (En dat geldt ook voor alles behalve Spotify en YouTube)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Hoe bedoel je dat? Dat sommige labels voorsprong krijgen?
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Maar voor alle duidelijkheid voor streaming ( audio video) en shazam gegevens check ik altijd kworb
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Moi luu, dij tip is gain slechte dizzmoal. Broeks en Alida is ain gooije veur de top en Henkie T en Jouak kommen nou 's binnen das mooi. Al meer hiphop oet NL is goud veur de tied van't joar. Sjaak komt er in en Bizzey is bigbizniz netuurlijk. Sneu veur A Lubach en de Boudetlaaid. Neffer bie aloon is ain goije discosong veur dizze ties. Komp hopeek gaauw in dij top vattig. Moi!
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Vernon dat bedoel ik niet de grootste streamingplatform wil nog niet zeggen dat ze de grootste hits laten zien. Bij een brede hitlijst als de Top 40 heb je natuurlijk ook samenwerking nodig. De lijst is meer dan enkel cijfertjes bij elkaar optellen.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Ik dacht al, dat deuntje van China was me te bekend.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Een spotify-lijst is niet zo breed zoals het lijkt dat is toch een beetje gezichtsbedrog. De fanatiekste zijn de Nederhopliefhebbers aanverwanten en belanghebbenden die een grote fanbase hebben. Maar nog steeds buiten de radio. Om FunX bij de airplay te betrekken is een interessante optie. Dan zouden ze een volledig radiostation moeten worden of anders de plaats innemen van 3FM.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Die gegevens komt van DVJ Insights die eerder ook muziekonderzoek bij consumenten voor de Top 40 deed. Ik ben het met je eens dat de radiofactor dominant is maar zonder streams heeft een radiohit het ook moeilijk. Vroeger was de Top 40 een samenwerking tussen platenhandelaren en industrie nu radio en muziekindustrie met als belangrijkste schakel. De consument die radio luistert wordt maar ook streamt .
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Tuurlijk hebben ze wel wat streaming, maar hoge performance halen ze er niet uit. Ook krijgen grote streaminghits wel wat Airplay, hier en daar een draaibeurt op de grote zenders en in de rotatie van kleinere. Helaas telt de Top 40 zenders als FunX en 538 Party niet mee; uit dat soort zenders krijgt Nederlandse urban hun Airplay. Ik snap sowieso het "hits in de breedte"-aspect niet: als een nummer een dikke knaller is op bijv. Spotify, is dat toch gewoon een van de grootste van Nederland? Kijk naar DomDoen: enorme streams maar niet in de Airplaylijst. Daarentegen heb je These Are The Times: wat Airplay (#36 in de Radiomonitor Top 50 van vorige week, #39 in de Airplaylijst van de Top 40) en buiten de Top 200 op Spotify.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Helemaal mee eens @Marco, maar het feit dat de Top 40 bepaalde nummers filtert was al wel duidelijk. Streaminghits zonder Airplay worden genegeerd, maar Airplayhits zonder Streaming knallen gewoon de lijst in.
Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
O, en Can We Pretend vind ik niet slecht, maar ook niet echt bijzonder. Beetje irritant is dat ze tweehonderd keer (ok, overdreven) de titel zingt in ongeveer drie minuten...
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Roller Coaster en summer days dacht ik ook aan @Frank. Joe Buck knalt naar 9 in de airplay en gaat nu daar ineens erg hard. Bij Relisten.nl blijkt het zelfs de meest gedraaide track te zijn. These are the times een klein plusje dan of vliegt deze omhoog?
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Something Real en China naar de Top 40? Laatstgenoemde mag van mij snel weer weg.
Top 40 profiel van Remon - Top 40
Remon - Top 40
Ook Choir denk ik, Vernon.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Q heeft 2 weken terug Choir uit de rotatie gehaald en streaming heeft het nooit gehad, het zou me eigenlijk verbazen als hij het nog haalt (al zou ik niet klagen, vind het een veel beter nummer dan Before I Go)
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo
Waarschijnlijk maar 2 nieuwe binnenkomers morgen: Something Real en China. China vind ik persoonlijk weer zo'n goedkope troep om simpel van te worden. Laten we hopen dat dit niet ten kosten gaat van Roller Coaster. Verder is de Tipparade deze week niet veel bijzonders.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Ik denk dat Roller Coaster en Summer Days eruit vliegen. Joe Buck er nog in. But who knows...
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Fuck I'm lonely en Better now erin, waiting for love van Brooks kan ook nog wel van de nieuwe. Helaas La libertad maar +1 en la la la (afgrijselijk onhoorbaar gejengel vind ik dit) +7. Ook blow en Long way home niet door (Gek, want ze zeiden bij de top40 nog 2 a 3 weken terug dat die een hele goede kans maakte). Something real gelukkig wel door en China is idd weer zo'n copy-edit-paste geval, maar niet erg. Blijft wel ff hangen. Choir weet ik niet, zou wel leuk zijn. ook jammer van Fais, dacht dat dit wel een zomertrack kon worden.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Toch apart dat China met amper airplay en niet heel denderende streams de Top40 haalt. Maar bijv. een 4 Life of DomDoen in de Tipparade blijven hangen, die pakken toch flink meer streams.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Gaaap!! Weer letten op de streams. Zegt niets, noppes, nada. Allemaal opgekochte zooi!! Want het is maar een hele kleine percentage wat dat ECHT luistert.
Top 40 profiel van Martijn Schipper
Martijn Schipper
@Marco Ik ben het met je eens. Dom Doen vind ik nog het vreemdst, die staat gewoon op 4 op Spotify. Niet dat ik het nou een heel mooi nummer vind ofzo, maar het komt inderdaad een beetje onbetrouwbaar over
Top 40 profiel van Martijn Schipper
Martijn Schipper
Waarschijnlijk China en Something Real door. Choir, Dom Doen en de track van Fais eruit en niet de top 40 in. Van de nieuwe ben ik heel benieuwd naar Davina Michelle en blijft fuck, Im lonely hangen, maar vind ik niet echt een heel goed nummer. Vandaag of gisteren ook een nieuwe Keane uit, hopelijk heeft deze meer succes dan de vorige. Hoop ook dat de rapper NF niet genegeerd wordt, maar dat zal wel weer. Dat is een van de weinige rappers die ik echt goed vind. De top 3 staat samen al 28 weken(!) in de Tip. Verder mogen van mij Blow, Boyfriend en Can We Pretend door
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Spotify is in Nederland het grootste streamingplatform, of bedoel je dat niet? Ik zou het zelf fijn vinden als de data van Spotify ook gesorteerd kon worden op door de meeste mensen gestreamd i.p.v. meest gestreamd, maar tot die optie er is vind ik de enorme cijfers van de grote nummers op Spotify belangrijk. Daarnaast vind ik dat alle hit-data (Spotify, Apple Music, iTunes, Deezer, Tidal, Pandora, SoundCloud, Google Play, YouTube, alle radiostations, Shazam etc.) voor iedereen te zien zou moeten zijn, maar dat is een verhaal voor een andere keer. 3FM uit de zenders halen is wel een idee, al zie ik liever dat gewoon alle stations worden meegeteld (of in ieder geval een grotere groep bijv. zoals Radiomonitor dat doet)
Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
Ben al jaaaren groot liefhebber van Lady Antebellum. Cool dat ze eindelijk weer ‘ns in de tipparade staan. Leuk plaatje van Lauv en Anne Marie. Zij is sowieso één van mijn favo zangeressen van de laatste tijd.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Die China ( It Wasn't Me) track is een apart gevalletje ,gekraakt bij 538 maar wel in hun Top 50.De track is de meestbekeken video worldwide en stijgt in de Nederlandse streaminglijst richting top 50. Nederhop scoort alleen in de Top 40 als het ook de radio opgaat.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Social Media vind ik zelf geen goede indicator van hoe populair een nummer is, al vind ik Shazam wel een goede factor. Echter staat daar bijvoorbeeld 4 Life op 27 en DomDoen op 31, dus ook zij profiteren daarvan, al dan wel minder. Maar ik vind het vreemd dat het blijkbaar zo veel meetelt en al helemaal dat de Stichting Top 40 geen Social Media Top 40 publiceert, gaat ten koste van transparantie.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Noem eens wat Top 40 hits die alleen op basis van airplay en geen streams in de lijst staan ?
Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
Ik dacht eigenlijk dat Domdoen wél een hitje zou worden. Is ie niet door naar de top40 denken jullie?
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Frank These Are The Times, The Way You Take Time, How Would You Feel en Numb staan allemaal niet in de Singles top 100. 3 van hen wel in de Spotify Top 200, maar ze hebben nog steeds onwijs lage streams.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Vernon streams houden niet op bij 100. Een track staat op basis van minimaal 2 factoren in de Top 40. Als we de airplayboost ( alarmschijf, dancesmash) even buiten beschouwing laten. Joe Buck heeft een enorme radiohit en begint nu ook op streams te komen, nog veel te weinig maar de allerjongste streamers weten niet eens hoe hij heet. Dat ie op streams maar langzaam op gang komt zegt nog niets over de populariteit van het liedje. Radiohits worden altijd wel gestreamd.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Daarnaast is er ook nog de factor social trends waarvan wij hier geen inzicht hebben maar die is aardig vergelijkbaar met Shazam( geraadpleegde liedjes) zie bv You Say