Tipparade

week 22 (1 juni 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
28
-
1
Details Dotan - Numb
-1
 


24 Reacties


Log in om te reageren.

Roy Spijkerboer  - 
Easier, Birds en Earth ?
Wesley Steenbergen  - 
Easier, Birds en Earth hoop ik, maar earth viel gisteren uit streaming vanaf 20. Late night feelings, calling it home, stay awake mogen ook van mij, maar gaan wss helaas falen. Ook Open up, Tough love, Calma lijken helaas te floppennet zoals Bruce, Tom Walker en All this love. Daarentegen gaan Soldi, Cross me, Stay en the way you take time wel goed. mogen ook door. Had gek genoeg Give Dem wel verwacht gezien de streaming en wat moet Fischer nou al zo hoog. Ik hoop dat het geen type Losing it is
Henk Sants  - 
Sneu dat -Adje droet is moar Nou is tino aan zet zet EM op mien jong
Roy Spijkerboer  - 
@Wesley, precies! Ik dacht ook al, huh? Geen Give Dem door? En ik hoop ook Earth, maar ben er bang voor..
RD  - 
Birds en Easier door
Sander Hindriks  - 
Yes Dotan En Katy Perry nu al binnen super leuk
Liesbeth Sprangers Akkermans  - 
@Henk Sants Atje is er niet uit, maar stijgt flink door naar 12. Numb is een goed nummer van Dotan. Calma zal toch zeker de top40 wel halen? Is overal de zomerhit van het jaar in Europa.
Frank Zweers  - 
2 binnenkomers in de Top 40 Birds en Easier.
Dddddddz  - 
Ik ga een soort van top 1000 van de 10's (2010-2019) maken op basis van het aantal punten wat een nummer heeft gehaald. Zijn er mensen geïnteresseerd in de lijst? Dan deel ik aan het eind van dit jaar de spotify lijst.
RD  - 
@Dddz Sure
Nick de Rooij  - 
@Dddddddz, zeker doen!
Roy Spijkerboer  - 
@Dddddddz, ja doen!
Lazzaranzo  - 
@Dddddddz, altijd doen!
Silento123  - 
@Dddddddz ook ik ben geïnteresseerd.
Ids Eekerk  - 
ik volg de lijsten niet goed meer, merk ik. En das maar goed ook. Nu zie ik Rene Karst in de tipparade staan. Het spijt me dit te gaan zeggen, maar de Top 40 / tipparade en de mega top 50 zijn flutlijsten geworden. Hoe komt het dat de single van Rene Karst nu wel in de lijst staat, maar de grote klassieker met Stef Ekkel (Liever te dik....) niet te vinden is. Ook het nummer Leef van Dre Jr. staat er niet in. Zo zijn er meer songs. En dat komt omdat de samenstelling zo fout is geworden. Vroeger had je singles. Daar moeten we echt naar terug. Dan hebben we niet de jeugd die de lijst samenstelt. Want een 46-jarige gaat echt niet de rotzooi kopen die er nu wel erg vaak instaat. Dan stonden bovengenoemde nummers op de 1ste plaats voor een aantal weken. Stonden Ed Sheeran en Lois Funzi echt geen 15 weken bovenaan. Om over Dua Lipa maar te zwijgen. Ik ben een lezer qua reacties, maar nu moest dit echt van mijn hart. Wie heeft hier mijn leeftijd (46)? Ik gok dat die op 1 hand te tellen zijn. Zal wel reactie's opleveren, het zij zo.
Marco Gerritsen  - 
Leef en Liever Te Dik In De Kist staan niet in de tipparade omdat ze al jaren oud zijn misschien? Als je doelt dat ze de Top40 niet gehaald hebben: tja deze tracks zijn zeker bekend maar zeker Leef heeft nooit echt een piek gehad in populariteit. Liever Te Dik kwam tekort op streams indertijd.
S de Blok  - 
Ids bedoelt niet dat ze er nu niet in moeten staan Marco, maar dat ze er nooit in hebben gestaan. Het zijn typische voorbeelden van nummers die heel veel zijn/worden gedownload, genegeerd zijn op de meeste radiozenders, en nauwelijks gestreamd worden. Weinig streaming omdat de streaming-doelgroep vrij jong is en heel vaak in de stad woont. Ik vind het ook jammer dat de top 40 geen downloads meer meetelt. Want dan waren ook bijv. Shallow, Always remember me this way en Roller coaster veel grotere hits geweest.
Henri  - 
Shallow is geen grote hit geweest?
Henri  - 
Oja... ik ben ook 46. Ids is zeker de jaren 90 vergeten... toen waren er gewoon nog (cd)singles en wat een 'troep' stond er toen in de hitlijsten... en gelukkig scoorden Koos Alberts en Henk Wijngaard ook niet hit na hit. En tsja... die single van Stef Ekkel is echt een klassieker. Pfff
Hans Berg  - 
Lauren Daigle... fantastische gospelsong, en dat nu in de lijsten! Vind het ook een pracht lied, en luister een paar keer per dag er naar.
Jan Hes  - 
Ids Eekerk... Ben het helemaal met je eens! En ik ben 48. Flutlijsten zijn het ja .
Ids Eekerk  - 
@Henri: de jaren 90 vond ik nog zeer vermakelijk, tot 1998/99 zich aandiende, toen begon de ellende. Ik snap dat elke generatie een ander geluid heeft, maar een hitlijst moet dat negeren. Wat is nu precies het manco om niet alle factoren op 1 hoop te gooien? Niet aankomen met dat de lijst te veel gaat verschillen per week. Dat is internet, leuke uitvinding, maar dit is 1 van de dingen die het leven kapot maakt. . Vroeger met de fysieke singles kocht je 1x en luisterde meerdere keren. . Moest even regeren op de reacties, die in mijn ogen meevallen. Had een tsunami verwacht. Ik luister niet elke dag naar hetzelfde nummer wat ik geweldig vind. Dat zullen jullie hier waarschijnlijk ook niet doen.
Dave Broeke  - 
Ik ben 42 en het volledig met Ids eens. De manier waarop deze lijsten tot stand komen geeft het weinig waarde meer.
 - 
Never really over moet de top 40 in!