Coverafbeelding David Guetta feat. Raye - Stay (Don't Go Away)
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   29 piekpositie
  •   44 punten
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   07-11-1967
Land   Frankrijk

De in Parijs geboren David Guetta draait in zijn jeugdjaren in verschillende clubs en scoort in de Top 40 in 2002 zijn eerste hit met Love Don’t Let Me Go. Al vrij snel volgen de eerste albums Just A Little More Love en Guetta Blaster.

In 2009, als zijn vierde album One Love verschijnt, groeit het succes van de Franse dj die zich nadrukkelijk heeft gespecialiseerd in het produceren van nummers. When Love Takes Over (met Kelly Rowland en nog steeds zijn grootste succes) en Sexy Bitch (met Akon) worden zijn eerste top 3-hits in de lijst. In 2010 werkt Guetta samen met de Amerikaanse rapper Flo-Rida en de single Club Can’t Handle Me staat opnieuw genoteerd in de top 3.

Het album Nothing But The Beat, dat in 2011 verschijnt, bevat met Titanium (#2 en samen met Sia) opnieuw een top 3-hit. Guetta is op dat moment de beste DJ van de wereld en weet Armin van Buuren van de troon.

In 2014 werkt Guetta samen met Skylar Grey op de single Shot Me Down. Het origineel van dat nummer, Bang Bang (My Baby Shot Me Down) is geschreven door Sonny Bono en verscheen in 1966. In 1968 bereikt Cher met het nummer de 16e plaats. Terwijl die single nog in de lijst staat komt de opvolger, Bad (samen met Showtek en Vassy) binnen in de Top 40.

Later dat jaar brengt hij, samen met schrijver en zanger Sam Martin, twee hits in de Top 40: Lovers On The Sun en Dangerous. Op 24 november verschijnt het album Listen.

In 2015 is What I Did For Love, met Emeli Sandé, zijn volgende single waarmee hij voor de zesde keer de Alarmschijf scoort. Eind mei staat de Fransman, samen met Nicki Minaj en Afrojack, voor de 31e keer in de Top 40 met Hey Mama. In augustus wordt duidelijk dat zijn samenwerking met Showtek, Magic! en Sonny Wilson op Sun Goes Down de volgende single van het album Listen wordt. Radio 538 roept die track uit tot Dance Smash, waarmee hij die titel nu 26 keer heeft gehad - een absoluut record. Aan het einde van het jaar verschijnt er een speciale uitgave van zijn laatste album, Listen Again. Daarop staat ook Bang My Head, opnieuw een samenwerking met Sia en nu ook met Fetty Wap dat begin 2016 zijn 32e hit in ons land wordt.

Voor het Europees Kampioenschap voetbal maakt hij het nummer This One's For You. Op dat nummer is, naast duizenden fans, ook Zara Larsson te horen. Radio 538 roept het nummer uit tot Alarmschijf. In de herfst blaast hij met Cedric Gervais en Chris Willis de hit van Charles & Eddie uit 1992, Would I Lie To You, nieuw leven in. In november maakt hij met Robin Schulz en Cheat Codes de track Shed A Light.

In 2017 is de eerste release van de Fransman niet een typische floorfiller. Met Nicki Minaj en Lil Wayne maakt hij Light My Body Up, dat in maart verschijnt. Ook werkt hij mee aan Another Life, de nieuwe single van Afrojack die eind april uitkomt. Voor Guetta wordt het zijn 35e Top 40-hit. In juni maakt hij, samen met Justin Bieber, het nummer 2U.

Na Hey Mama en Another Life weet Guetta via Dirty $exy Money opnieuw een samenwerking met Afrojack te maken. De single wordt begin november door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. Een maand later gebeurt dat ook met So Far Away, de track die hij met Martin Garrix maakte.

Dat de hitmachine Guetta in 2018 op volle toeren draait blijkt als er in februari twee tracks verschijnen: Mad Love (met Sean Paul en Becky G) en Like I Do (met Martin Garrix en Brooks). Die laatste wordt in maart van 2018 zijn 40e Top 40-hit waarna ook Mad Love in maart nog in de Top 40 komt. Ondertussen scoort hij diezelfde maand met Flames de Dance Smash waarmee een vierde hit met Sia in de maak lijkt. Na de Top 40-hit Bad (2014) en de Tipparade-track Sun Goes Down (2015) levert hij in juni van 2018 opnieuw een samenwerking met Showtek af, Your Love. Op dat moment scoort hij daarmee zijn 31e Dance Smash. Geen andere act scoorde de schijf van Radio 538 vaker. In augustus maakt hij met Jason Derulo, Willy William en Nicki Minaj het nummer Goodbye. Als die track in de top 10 komt wordt Say My Name, de track waarop ook Bebe Rexha en J. Balvin te horen zijn, de volgende single.

In 2019 is Better When You're Gone, een samenwerking met Brooks en Loote, zijn eerste single van het jaar. In mei verschijnt Stay (Don't Go Away), een samenwerking met de Britse Raye die eerder met Jonas Blue en Jax Jones twee hits scoorde. Instagram, dat twee maanden later verschijnt, is een track waarop hij met Dimitri Vegas & Like Mike, Daddy Yankee, Natti Natasha en Afro Bros samenwerkt. Dat de Fransman van doorpakken houdt blijkt als hij in juli aan drie tracks meewerkt. Never Be Alone is een samenwerking met Morten en Aloe Blacc. Niet veel later verschijnt een volledig Franse samenwerking via Thing For You dat Guetta maakt met landgenoot Martin Solveig.

In september van 2020 gaat Guetta op jacht naar een vijfde Top 40-hit met Sia.

Guetta blijft de meest succesvolle Top 40-artiest die nog steeds geen nummer 1-hit heeft gescoord. In juli van 2018 passeert hij Marco Borsato waarmee hij ook de meest succesvolle mannelijke artiest ooit in de Top 40 wordt.

Songtekst

Stay
Don't go away, don't go
Don't go away, don't go
Don't go away, don't go away
Don't go away, stay

Babe, I save a place for you
I got a place for two
Don't go away, don't go away

You don't even have to try
No other lips can make me cry
But there is something 'bout the way you look
Something from my heart you took tonight
And I don't mind

Stay

And I want this
Tell me if you want this
Baby, do you want this
Uh huh
Baby, when you got this
Love me in a tank top
I can make it topless
Uh huh
And you wanna try me
Baby, will you try me
If you wanna cop this
Uh huh
Don't go away, don't go away
Don't go away, stay

Don't go away, don't go away
I need you, babe, stay
Don't go away, I love the taste
So stay the same, nah
Babe, I save a place for you
I got a place for two
Don't go away, don't go away
I need you to stay

Stay

Babe, I save a place for you
I got a place for two
Don't go away, don't go away
I need you to stay

There's something about you, baby
The way you look me in my eyes
Yes, it would kill me to watch you walk away, so
Stay by my side

Don't go away, don't go away
Don't go away, stay

Don't go away, don't go away
I need you, babe, stay
Don't go away, I love the taste
So stay the same, nah
Babe, I save a place for you
I got a place for two
Don't go away, don't go away
I need you to stay

Stay
Stay

Babe, I save a place for you (Uh huh)
I got a place for two (Uh huh)
Don't go away, don't go away
I need you to stay

Songinformatie

ArtiestDavid Guetta,
Raye
Titel Stay (Don't Go Away)
Lengte 3:05
Componist(en) Cameron Gower Poole · Carl Falk · David Guetta · Kennedi Lykken · Rachel Keen · Timofey Reznikov
Producer(s) Carl Falk, David Guetta, Timofey Reznikov
Mixage Timofey Reznikov
Platenlabel Parlophone
Catalogusnr digital download
Releasedatum 09-05-2019
Hoogste positie UK 41
Hoogste positie US --


Positieverloop