Coverafbeelding The Tremeloes - Be Mine
  • Statistieken
  •   1 wk Tipparade
  •   1967

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Oorspronkelijk begon de groep in 1958 als Brian Poole & The Tremeloes en scoorden in hun thuisland in 1963 een hit met Do you love me? Toen het niet meer boterde tussen de leden van de begeleidingsband en hun voorman, gingen ze in 1965 elk hun eigen weg. Brian Poole verdween al snel in de anonimiteit. De Tremeloes (Alan Blakley, Len 'Chip' Hawkes, Rick West en Dave Munden) begonnen aan een succesvolle carrière en stonden regelmatig in de internationale hitparades.

The Tremeloes begonnen in 1967 aan een half decennium van hits, te beginnen bij het door Cat Stevens geschreven Here comes my baby. Er volgden meer successen, waarvan Silence is Golden (1967) en My little Lady (1968) de grootste waren. De groep kenmerkte zich voornamelijk door pretentieloze uptempo songs, zoals Even the bad times are good uit 1967.

Het nummer Yellow River werd hen aangeboden door componist Jeff Christie, maar ze brachten het aanvankelijk niet zelf uit. De band Christie – rond Jeff Christie en de broer van gitarist Alan Blakley – werd speciaal gevormd om het nummer uit te brengen, waarbij de zangpartij van Jeff Christie werd toegevoegd aan de reeds ingespeelde begeleiding van The Tremeloes.
Yellow river van Christie bereikte de 1e plaats in de Top 40, iets wat The Tremeloes niet bereikten.

Begin jaren zeventig probeerde The Tremeloes een iets 'ruiger' image aan te meten met rockachtige singles als Blue Suede Tie, maar dat werd geen hit De laatste hit is ook uit die tijd, maar toch meer 'poppie': 'I Like it That way' (1972).
Net als veel andere bands uit de jaren zestig en zeventig zijn ook The Tremeloes bij tijd en wijle in 'revivaloptredens' terug te vinden. Dave Munden is in al die jaren de enige constante factor geweest. Maar de echte succesjaren liggen inmiddels ver terug in de tijd.


Songtekst

There's a special kind of hurt
Comes when you are lonely
Feeling tearing at my heart
Know it's for you only

Reach out for me
Reach out with your loving heart
Be mine... (Be mine for long)
Be mine... (Be mine forever)

In the quiet of my world
There's no sound of cheering
There's no matter in the sound
Lost and no one near me

Reach out for me
Reach out with your loving heart
Be mine... (Be mine forever)
Be mine... (Be mine for long)
Be mine foever...

Songinformatie

ArtiestThe Tremeloes
 A-kant
Titel Be Mine (Mi Seguiral)
Lengte 2:20
Componist(en) A. Ferrari, G. Moschini, V. Pallavicini, F. Sorrenti, M. Smith
Producer(s) Mike Smith
 B-kant
Titel Suddenly Winter
Lengte 2:23
Componist(en) A. Blakley, L. Hawkes
Producer(s) Mike Smith
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr 3043
Hoogste positie UK 39
Hoogste positie US -
Album Suddenly You Love Me


Positieverloop