Coverafbeelding The Tremeloes - (Call Me) Number One
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   19 piekpositie
  •   121 punten
  •   1969

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Oorspronkelijk begon de groep in 1958 als Brian Poole & The Tremeloes en scoorden in hun thuisland in 1963 een hit met Do you love me? Toen het niet meer boterde tussen de leden van de begeleidingsband en hun voorman, gingen ze in 1965 elk hun eigen weg. Brian Poole verdween al snel in de anonimiteit. De Tremeloes (Alan Blakley, Len 'Chip' Hawkes, Rick West en Dave Munden) begonnen aan een succesvolle carrière en stonden regelmatig in de internationale hitparades.

The Tremeloes begonnen in 1967 aan een half decennium van hits, te beginnen bij het door Cat Stevens geschreven Here comes my baby. Er volgden meer successen, waarvan Silence is Golden (1967) en My little Lady (1968) de grootste waren. De groep kenmerkte zich voornamelijk door pretentieloze uptempo songs, zoals Even the bad times are good uit 1967.

Het nummer Yellow River werd hen aangeboden door componist Jeff Christie, maar ze brachten het aanvankelijk niet zelf uit. De band Christie – rond Jeff Christie en de broer van gitarist Alan Blakley – werd speciaal gevormd om het nummer uit te brengen, waarbij de zangpartij van Jeff Christie werd toegevoegd aan de reeds ingespeelde begeleiding van The Tremeloes.
Yellow river van Christie bereikte de 1e plaats in de Top 40, iets wat The Tremeloes niet bereikten.

Begin jaren zeventig probeerde The Tremeloes een iets 'ruiger' image aan te meten met rockachtige singles als Blue Suede Tie, maar dat werd geen hit De laatste hit is ook uit die tijd, maar toch meer 'poppie': 'I Like it That way' (1972).
Net als veel andere bands uit de jaren zestig en zeventig zijn ook The Tremeloes bij tijd en wijle in 'revivaloptredens' terug te vinden. Dave Munden is in al die jaren de enige constante factor geweest. Maar de echte succesjaren liggen inmiddels ver terug in de tijd.


Songtekst

I picture the rain on windows
and I think of home.
I wonder if you remember
did you ever know ?

Walshie
Walshie

Walshie
Walshie

Walshie
Walshie.

Places I dream about
I will be getting out
then I can follow the sun.
You will be with me
I know you will give me
a hand to get everything done.

Call me number one !
Call me number one !

Will I be afraid to tell you
that I'm coming home.
I'm ready to take the highroad
I've been away too long.

Walshie
Walshie

Walshie
Walshie

Walshie
Walshie.

Songinformatie

ArtiestThe Tremeloes
 A-kant
Titel (Call Me) Number One
Lengte 3:44
Componist(en) Blakley, Hawkes
Producer(s) Mike Smith
 B-kant
Titel Instant Whip
Lengte 4:42
Componist(en) Munden, R. West
Producer(s) Mike Smith
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr 4582
Hoogste positie UK 2
Hoogste positie US 27


Positieverloop