Coverafbeelding The Rolling Stones - Angie
  • Statistieken
  •   23 weken
  •   1 piekpositie
  •   628 punten
  •   1973

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige rock-‘n-rollband die werd opgericht in 1962 door zanger Mick Jagger, gitarist Keith Richards, bassist Dick Taylor, slaggitarist Brian Jones, toetsenist Ian Stewart en drummer Tony Chapman. Brian Jones gaf de band de naam The Rolling Stones, ontleend aan het nummer Rollin’ Stone van Muddy Waters. Er vond aan het einde van 1962 en begin 1963 een aantal wijzigingen plaats in de band. Zo werd Bill Wyman de vervanger van Dick Taylor en Charlie Watts de vervanger van Tony Chapman. Ian Stewart bleef wel bij de band, maar werd roadie en trad af en toe nog op.


In 1963 tekenden zij hun eerste platencontract en kwamen ze met de single Come On, wat een cover is van een nummer van Chuck Berry. De tweede single, I Wanna Be Your Man, werd speciaal door John Lennon en Paul McCartney geschreven.


Het eerste concert in Nederland ging niet onopgemerkt voorbij. The Rolling Stones traden 8 augustus 1964 op in het Kurhaus in Scheveningen. De enthousiaste fans en de hard optredende politie zorgden ervoor dat de Stones al tijdens het vijfde nummer het optreden moesten staken.


Grote hits die zij scoorden in de jaren zestig waren o.a. Time Is On My Side, (I Can’t Get No) Satisfaction en Paint It, Black.

Brian Jones werd in de lente van 1969 door de andere leden ontslagen, omdat ze in dat jaar wilden gaan toeren in de Verenigde Staten en geen visum kregen. Jones werd later dood aangetroffen op de bodem van zijn zwembad. Mick Taylor werd aangetrokken als zijn vervanger.


Met het studioalbum Sticky Fingers uit 1971 kregen we voor het eerst te maken met het bekende Rolling Stones Records-logo van de uitgestoken tong. In de jaren zeventig waren de grote hits Brown Sugar, Angie en Sympathy For The Devil.


Halverwege de jaren 70 verliet Mick Taylor de band en nam uiteindelijk Ron Wood zijn plaats in. Na een kleine dip kwamen ze in 1978 met het album Some Girls waarmee ze weer helemaal terug waren. Tot op heden is dit het bestverkochte studioalbum van The Rolling Stones ooit.


Richards kickte begin jaren 80, na jaren van verslaving, definitief af van de drugs. Hierdoor kon hij zich weer richten op de muziek. In de jaren 80 brachten ze o.a. het album Tattoo You uit, dat na Some Girls hun bestverkochte studioalbum is. In 1984 tekenden ze een nieuw platencontract. Jagger sloot, zonder overleg, ook solo een overeenkomst en dat leidde tot onenigheid tussen hem en Richards. De twee schreven vervolgens een tijd lang elk hun eigen nummers voor de groep.


In 1988 had Bill Wyman al besloten om de band te verlaten, maar hij zou in 1993 pas echt weggaan. Zijn vervanger Darryl Jones wordt niet gezien als een officieel lid van The Rolling Stones.


In de jaren negentig scoren ze naast wat bescheiden hits ook de grote hit Anybody Seen My Baby.Al jaren gaan de speculaties dat de band zal gaan stoppen. Tijdens een interview met De Volkskrant in 2010 zei Ron Wood dat hij betwijfelt of ze ooit nog vrijwillig gaan stoppen. Het album Blue & Lonesome verscheen in 2016. In 2017 staan ze met hun No Filter Tour in de Amsterdam Arena en in de GelreDome.In het voorjaar van 2020 verrassen ze met een nieuwe track, Living In A Ghost Town. Het nummer komt niet verder dan enkele weken in de Tipparade en bereikt daarmee de Top 40 dus niet.

Songtekst

Angie, Angie, when will those clouds all disappear?
Angie, Angie, where will it lead us from here?
With no loving in our souls and no money in our coats
You can't say were satisfied
But Angie, Angie, you can't say we never tried
Angie, you're beautiful, but ain't it time we said goodbye?
Angie, I still love you, remember all those nights we cried?
All the dreams we held so close seemed to all go up in smoke
Let me whisper in your ear:
Angie, Angie, where will it lead us from here?
Oh, Angie, don't you weep, all your kisses still taste sweet
I hate that sadness in your eyes
But Angie, Angie, ain't it time we said goodbye?
With no loving in our souls and no money in our coats
You can't say were satisfied
But Angie, I still love you, baby
Everywhere I look I see your eyes
There ain't a woman that comes close to you
Come on baby, dry your eyes
But Angie, Angie, ain't it good to be alive?
Angie, Angie, they can't say we never tried

Songinformatie

De plaat en z'n verhaal (i.e. een vrije vertaling):
Net als jij heb ik geen flauw idee welke kant we nu op moeten, of er nog wel een toekomst voor ons tweeën is. En ik ben bang van niet. Tenminste, niet zolang die donkere wolken boven ons niet verdwijnen. Tsja, kijk nou eens aan wat er van ons terecht is gekomen: we hebben allebei geen cent op zak en erger nog, geen greintje liefde meer in onze harten. Je kunt nou bepaald niet zeggen dat alles goed gegaan is, hè? Maar ja, aan de andere kant kun je ook niet beweren dat we het niet geprobeerd hebben, maar het is gewoon niet gelukt. Ik vind je nog steeds geweldig, echt waar, en ik hou nog steeds van je, maar het wordt toch tijd om afscheid te nemen van elkaar. Wat moet je anders, als al je dromen in rook zijn opgegaan. Kom, geloof me nou maar, je ziet zelf toch ook dat dit nergens toe leidt. Ook al doe ik graag m'n ogen dicht om je lippen te kussen, ik moet me ertegen verzetten. Het is simpelweg de hoogste tijd om elkaar vaarwel te zeggen. Als je maar één ding onthoudt: er is geen enkele vrouw die ooit maar in de buurt van jou kan komen. Je bent echt geweldig, maar we hebben geen toekomst meer samen. Vergeet dat niet als je bij me weggaat en aan de rest van je leven begint. En onthoud ook dat je niet kunt zeggen dat we niet ons best hebben gedaan om er iets van te maken. Alleen daarom al is het zo jammer dat het niks is geworden. Dus laten we nu elkaar maar voorgoed vaarwel zeggen.
ArtiestThe Rolling Stones
 A-kant
Titel Angie
Lengte 04:30
Componist(en) Jagger, Richard [1973] / M. Jagger, K. Richards [1990]
Producer(s) Jimmy Miller [1973]
 B-kant
Titel Silver Train
Lengte 04:26
Componist(en) Jagger, Richard [1973] / M. Jagger, K. Richards [1990]
Producer(s) Jimmy Miller
 
Platenlabel Rolling Stones ((1973)) / CBS ((1990))
Catalogusnr RS 19105 [1973] / 656068 7 [1990]
Hoogste positie UK 5
Hoogste positie US 1
Album Goats Head Soup / Rewind


Positieverloop