Coverafbeelding The Corrs - Give Me A Reason
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2001

Artiestinformatie

Land   Ierland

The Corrs is een Ierse band uit Dundalk bestaande uit Jim Corr (gitaar) en zijn zussen Sharon Corr (viool), Caroline Corr (drums) en Andrea Corr (zang en tinwhistle). Andrea beschrijft The Corrs als een band met een keltische pop-rockstijl. Het zijn vooral de tin whistle, de viool en in het bijzonder de stem van Andrea die het Ierse geluid aan de muziek van The Corrs geven.

Deze broer en drie zussen, die tegenwoordig in Dublin en Belfast wonen, deden ooit auditie voor de film The Commitments, waar zij ook in spelen. Later kregen ze een platencontract.

In 1994 werden ze door de Amerikaanse ambassadeur, die hen toevallig had ontdekt in een pub, uitgenodigd om op te treden tijdens de ceremonie van een wedstrijd van het WK voetbal in Boston. Daar werden ze al snel achtervolgd door platenbonzen, die hen een contract aan wilden bieden. Uiteindelijk kozen ze voor producer David Foster,

In 1995 kwam hun eerste album, Forgiven, not forgotten, uit. De single Runaway daaruit werd in een aantal landen een zeer bescheiden hit. Ze verkochten wereldwijd meer dan twee miljoen stuks van hun debuutalbum. In 1996 speelden ze tijdens de Olympische Spelen in Atlanta, en meteen daarna sloten ze zich als voorprogrammaband aan bij de wereldtournee van Céline Dion.

Hun tweede album, Talk on corners, werd een doorslaand succes, en daardoor kwam ook hun debuutalbum de albumlijsten binnen. In 1999 brachten ze het live-album Unplugged uit, waarmee ze definitief doorbraken in Nederland (vooral het nummer Radio werd een hit). In 2000 doken The Corrs weer de studio in om een nieuw album op te nemen.Het vierde album, In Blue, bleek de grote hitmachine voor The Corrs, want achter elkaar kwamen de singles Breathless, Irrestible en Give me a reason in de Top 40 of Tipparade terecht..

Na het verzamelalbum The works uit 2007 schakelden The Corrs als band een nog langere rustperiode in. Zowel Andrea en Sharon kwamen ieder met meerdere solo-albums, elk evenwel zonder commercieel succes. De rustperiode van de band werd ook gebruikt voor een leven buiten de schijnwerpers met gezinnen. De drie zussen bevielen allemaal van meerdere kinderen, en ook Jim werd vader. In april 2015 verloren de bandleden hun vader, Gerry, 16 jaar na het overlijden van hun moeder, Jean. In november van datzelfde jaar maakte de band een langverwachte comeback met het album White light. De eerste single daarvan werd Bring on the night. Vanaf 2016 startten The Corrs tevens een nieuwe tour. En in 2017 verscheen hun zevende studioalbum, Jupiter calling. Maar het grote succes bleef uit.

The Corrs hebben enkele nummers opgenomen met Bono van U2. Deze zei een keer: "Great songwriters - in concert the loudest whisper I have ever heard, don't miss them."

Songtekst

Give me a reason

It's not romantic here in blue
Swimming
Swimming in blue

You left me lonely and confused
Question
Questioning you

So soon goodbye
You stole my heart
Believe
Believing you

Was it a lie right from the start
Answer
Answer me
Do

Well now my body's weak so just give me a reason
And my makeup's off so just give me a reason
My defense's down so just give me a reason
Give me a reason
Give me a reason

You'll never know the love I felt
Wanting
Waiting for you

It takes a weak heart to forget
Follow
Follow it through

Well now my body's weak so just give me a reason
And my makeup's off so just give me a reason
My defense's down so just give me a reason
Give me a reason
Give me a reason

So what's a girl like me to do
Drowning
Drowning in you

And who's to save me from the blue and carry
Carry me through

'Cause now my body's weak so just give me a reason
And my makeup's off so just give me a reason
My defense's down so give me a reason
I am strong enough so give me a reason

Now my body is weak so just give me a reason
And my makeup's off so just give me a reason
My defenses down so just give me a reason
Give me a reason
Give me a reason

Give me a reason
Give me a reason
Give me a reason

What did I do wrong

Songinformatie

ArtiestThe Corrs
Platenlabel Atlantic


Positieverloop