Coverafbeelding The Corrs - Angel
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2004

Artiestinformatie

Land   Ierland

The Corrs is een Ierse band uit Dundalk bestaande uit Jim Corr (gitaar) en zijn zussen Sharon Corr (viool), Caroline Corr (drums) en Andrea Corr (zang en tinwhistle). Andrea beschrijft The Corrs als een band met een keltische pop-rockstijl. Het zijn vooral de tin whistle, de viool en in het bijzonder de stem van Andrea die het Ierse geluid aan de muziek van The Corrs geven.

Deze broer en drie zussen, die tegenwoordig in Dublin en Belfast wonen, deden ooit auditie voor de film The Commitments, waar zij ook in spelen. Later kregen ze een platencontract.

In 1994 werden ze door de Amerikaanse ambassadeur, die hen toevallig had ontdekt in een pub, uitgenodigd om op te treden tijdens de ceremonie van een wedstrijd van het WK voetbal in Boston. Daar werden ze al snel achtervolgd door platenbonzen, die hen een contract aan wilden bieden. Uiteindelijk kozen ze voor producer David Foster,

In 1995 kwam hun eerste album, Forgiven, not forgotten, uit. De single Runaway daaruit werd in een aantal landen een zeer bescheiden hit. Ze verkochten wereldwijd meer dan twee miljoen stuks van hun debuutalbum. In 1996 speelden ze tijdens de Olympische Spelen in Atlanta, en meteen daarna sloten ze zich als voorprogrammaband aan bij de wereldtournee van Céline Dion.

Hun tweede album, Talk on corners, werd een doorslaand succes, en daardoor kwam ook hun debuutalbum de albumlijsten binnen. In 1999 brachten ze het live-album Unplugged uit, waarmee ze definitief doorbraken in Nederland (vooral het nummer Radio werd een hit). In 2000 doken The Corrs weer de studio in om een nieuw album op te nemen.Het vierde album, In Blue, bleek de grote hitmachine voor The Corrs, want achter elkaar kwamen de singles Breathless, Irrestible en Give me a reason in de Top 40 of Tipparade terecht..

Na het verzamelalbum The works uit 2007 schakelden The Corrs als band een nog langere rustperiode in. Zowel Andrea en Sharon kwamen ieder met meerdere solo-albums, elk evenwel zonder commercieel succes. De rustperiode van de band werd ook gebruikt voor een leven buiten de schijnwerpers met gezinnen. De drie zussen bevielen allemaal van meerdere kinderen, en ook Jim werd vader. In april 2015 verloren de bandleden hun vader, Gerry, 16 jaar na het overlijden van hun moeder, Jean. In november van datzelfde jaar maakte de band een langverwachte comeback met het album White light. De eerste single daarvan werd Bring on the night. Vanaf 2016 startten The Corrs tevens een nieuwe tour. En in 2017 verscheen hun zevende studioalbum, Jupiter calling. Maar het grote succes bleef uit.

The Corrs hebben enkele nummers opgenomen met Bono van U2. Deze zei een keer: "Great songwriters - in concert the loudest whisper I have ever heard, don't miss them."

Songtekst

She lived like she knew nothing lasts
Didn't care to look like anyone else
And she was beautiful
So beautiful
I still hear her laugh like she's here

Shower it down on all the young
It isn't so wrong to have such fun

Forever angel
I hope they love you like we do
Forever angel
I'll be proud to be like you
Be like you
(I'll be proud to be like you)

Does the sun shine up at you when you're looking down
Do you get along with the others around

It's got to be better than before
You don't need to worry now
You're gone

Forever angel
I hope they love you like we do
Forever angel
I'll be proud to be like you
Be like you
Just like you

And when I go to sleep at night
I'll thank you for each blessed thing surrounding me
(Surrounding me)
For every fall I'll ever break
Each moment's breath I wanna taste
Confidence and conscience
Decadent extravagance
Never ending providence
For loving when I had the chance

Yeah
Yeah
Yeah

Angel
I hope they love you like we do
Forever angel
I'll be proud to be like you

Forever angel
I'll be proud to be like you
Be like you

Yeah
Yeah
Yeah
Yeah
Yeah
Yeah
Yeah
Yeah
Yeah

Songinformatie

ArtiestThe Corrs
Platenlabel Atlantic

Positieverloop