Coverafbeelding Stevie Wonder - For Your Love
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1995

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-05-1950
Land   Verenigde Staten

Stevland Hardaway Morris werd te vroeg geboren en vanwege complicaties waren zijn ogen niet volgroeid, waardoor hij blind ter wereld kwam. Op 11 jarige leeftijd maakt Stevie Wonder indruk op Ronnie White van The Miracles als hij aan hem zijn nummer Lonely Boy laat horen. Al snel werd hem een platencontract aangeboden en daarmee kon het succes van Little Stevie Wonder van start. Met I Call It Pretty Music But The Old Peopple Call It The Blues is in de zomer van 1962 zijn eerste single een feit. Het nummer weet net de grens van de Amerikaanse top 100 niet te bereiken. Aan het eind van dat jaar vergezeld hij de Motown Revue dat langs verschillende theaters reisde. Het nummer Fingertips wordt zijn eerste nummer 1-hit en als 13-jarige is hij de jongste artiest ooit met een nummer 1-hit in de Verenigde Staten. In 1964 is de kleine Wonder te zien in de films Muscle Beach Party en Bikini Beach.


Als wordt besloten Little uit zijn artiestennaam te verwijderen maakt hij met Sylvia Moy het nummer Uptight (Everything’s Alright). Het succes van Wonder groeit en in Nederland scoort hij met Blowin’ In The Wind, een cover van Bob Dylan, zijn eerste Top 40-hit. Ondertussen werkt hij ook aan nummers van anderen met bijvoorbeeld The Tears Of A Clown van Smokey Robinson & The Miracles.


Kort na het ontstaan scoort Stevie Wonder met Yester-Me Yester-You Yesterday in november van 1969 zijn eerste Alarmschijf. Het nummer wordt zijn tweede top 10-hit in ons land.


In 1973 raakt Stevie Wonder betrokken bij een auto-ongeluk. Daarbij raakt hij in een coma en verliest hij een deel van zijn reukvermogen. In de jaren daarna wint hij twee Grammy Awards voor Innervisions en Fulfillingness’ First Finale. Sir Duke, dat in 1977 verschijnt, blijft in de Top 40 steken in de onderste helft van de lijst maar groeit wel uit tot een klassieker. In 1980 is Master Blaster – Jammin’ de eerste top 3-hit van Stevie in de Top 40. Zijn samenwerking met Paul McCartney op Ebony And Ivory in 1982 brengt hem opnieuw in die top 3.


In 1984 staat Stevie Wonder drie weken op de eerste plaats met I Just Called To Say I Love You.


In de jaren daarna is het succes van Stevie Wonder wat minder groot, maar de zanger besloot zelf ook om minder actief muziek uit te brengen. In 1997 staat hij, via een samenwerking met Babyface, met How Come, How Long op nummer 2.


In 2003 scoort Stevie Wonder, in een samenwerking met Blue en Angie Stone, via Signed, Sealed, Delivered I’m Yours zijn dertigste Top 40-notering. Daarmee heeft hij in de jaren zestig, zeventig, tachtig, negentig en ook in de zeroes een hit weten te scoren.


In 2016 werkt hij mee aan de soundtrack van de film Sing, waarvoor hij met Ariana Grande het nummer Faith maakt.

Songtekst

All the gold in the world
Is nothing to possess
If all the things that it can bring
Can't add up to one ounce of your happiness

And for your love
I would do anything
Just to see you smile upon your face
For your love
I would go anywhere
Just you tell me and I'll be right there

A diamond that shines
Like a star in the sky
Is nothing to behold
For minuscule is any light
If it can't like you brighten up my soul

And for your love
I would do anything
Just to see you smile upon your face
For your love
I would go anywhere
Just you tell me and I'll be right there

I could have never fathomed this
Such joy, love and tenderness
That you give to me
For the love I feel inside
It's so wonderful I can't hide
And I glow, I glow
With just the thought of you
I do, I do, I do, I do, I do, I do

And for your love
I would do anything
Just to see you smile upon your face
For your love
I would go anywhere
Just you tell me and I'll be right there

Songinformatie

ArtiestStevie Wonder
Titel For Your Love (Radio Edit)
Lengte 4:04
Componist(en) Stevie Wonder
Producer(s) Stevie Wonder
Platenlabel Motown
Catalogusnr 860 203-2 [cdm] // 860 202-2 [cds]


Positieverloop