Coverafbeelding Stevie Wonder - A Place In The Sun
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   22 piekpositie
  •   81 punten
  •   1966

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-05-1950
Land   Verenigde Staten

Stevland Hardaway Morris werd te vroeg geboren en vanwege complicaties waren zijn ogen niet volgroeid, waardoor hij blind ter wereld kwam. Op 11 jarige leeftijd maakt Stevie Wonder indruk op Ronnie White van The Miracles als hij aan hem zijn nummer Lonely Boy laat horen. Al snel werd hem een platencontract aangeboden en daarmee kon het succes van Little Stevie Wonder van start. Met I Call It Pretty Music But The Old Peopple Call It The Blues is in de zomer van 1962 zijn eerste single een feit. Het nummer weet net de grens van de Amerikaanse top 100 niet te bereiken. Aan het eind van dat jaar vergezeld hij de Motown Revue dat langs verschillende theaters reisde. Het nummer Fingertips wordt zijn eerste nummer 1-hit en als 13-jarige is hij de jongste artiest ooit met een nummer 1-hit in de Verenigde Staten. In 1964 is de kleine Wonder te zien in de films Muscle Beach Party en Bikini Beach.


Als wordt besloten Little uit zijn artiestennaam te verwijderen maakt hij met Sylvia Moy het nummer Uptight (Everything’s Alright). Het succes van Wonder groeit en in Nederland scoort hij met Blowin’ In The Wind, een cover van Bob Dylan, zijn eerste Top 40-hit. Ondertussen werkt hij ook aan nummers van anderen met bijvoorbeeld The Tears Of A Clown van Smokey Robinson & The Miracles.


Kort na het ontstaan scoort Stevie Wonder met Yester-Me Yester-You Yesterday in november van 1969 zijn eerste Alarmschijf. Het nummer wordt zijn tweede top 10-hit in ons land.


In 1973 raakt Stevie Wonder betrokken bij een auto-ongeluk. Daarbij raakt hij in een coma en verliest hij een deel van zijn reukvermogen. In de jaren daarna wint hij twee Grammy Awards voor Innervisions en Fulfillingness’ First Finale. Sir Duke, dat in 1977 verschijnt, blijft in de Top 40 steken in de onderste helft van de lijst maar groeit wel uit tot een klassieker. In 1980 is Master Blaster – Jammin’ de eerste top 3-hit van Stevie in de Top 40. Zijn samenwerking met Paul McCartney op Ebony And Ivory in 1982 brengt hem opnieuw in die top 3.


In 1984 staat Stevie Wonder drie weken op de eerste plaats met I Just Called To Say I Love You.


In de jaren daarna is het succes van Stevie Wonder wat minder groot, maar de zanger besloot zelf ook om minder actief muziek uit te brengen. In 1997 staat hij, via een samenwerking met Babyface, met How Come, How Long op nummer 2.


In 2003 scoort Stevie Wonder, in een samenwerking met Blue en Angie Stone, via Signed, Sealed, Delivered I’m Yours zijn dertigste Top 40-notering. Daarmee heeft hij in de jaren zestig, zeventig, tachtig, negentig en ook in de zeroes een hit weten te scoren.


In 2016 werkt hij mee aan de soundtrack van de film Sing, waarvoor hij met Ariana Grande het nummer Faith maakt.

Songtekst

Like a long lonely stream
I keep running towards a dream
Movin' on, movin' on
Like a branch on a tree
I keep reaching to be free
Movin' on, movin' on

'Cause there's a place in the sun
Where there's hope for everyone
Where my poor restless heart's gotta run
There's a place in the sun
And before my life is done
Got to find me a place in the sun

Like an old dusty road
I get weary from the load
Movin' on, movin' on
Like this tired troubled earth
I've been rolling since my birth
Movin' on, movin' on

'Cause there's a place in the sun
Where there's hope for everyone
Where my poor restless heart's gotta run
There's a place in the sun
And before my life is done
Got to find me a place in the sun

Songinformatie

ArtiestStevie Wonder
 A-kant
Titel A Place In The Sun
Lengte 2:59
Componist(en) Ron Miller, B. Wells
Producer(s) Clarence Paul
 B-kant
Titel Sylvia
Lengte 2:31
Componist(en) S. Moy, H. Cosby, S. Wonder
Producer(s) Henry Cosby
 
Platenlabel Tamla Motown
Catalogusnr GO 25.462
Album Down To Earth


Positieverloop