Coverafbeelding Shakira featuring Carlos Santana - Illegal
  • Statistieken
  •   15 weken
  •   8 piekpositie
  •   355 punten
  •   2006

Artiestinformatie

Geboortedatum   02-02-1977
Land   Colombia

De Colombiaanse Shakira Ripoll kent haar eerste successen in Spanje en Brazilië met haar eerste album Peligro. Van het album Pies Descalo’s gaan er in 1996 met vier miljoen stuks nog twee keer zoveel exemplaren over de toonbank, waarmee heel Latijns-Amerika aan haar voeten ligt.

Laundry Service is in 2001 haar eerste Engelstalige album en direct de wereldwijde doorbraak als er meer dan 25 miljoen stuks worden verkocht. Zowel Whenever Wherever als Underneath Your Clothes bereiken de eerste plaats van de Top 40. In 2005 verschijnt er weer een Spaanstalig album, Fijacion Oral Volume 1.

De single La Tortura, samen met Alejandro Sanz, wordt haar derde top 3-hit. Later dat jaar komt er ook een tweede Engelstalig album, waarvan Hips Don’t Lie, dat ze samen met Wyclef Jean zingt, de eerste plaats bereikt.
Shakira werkt ook mee aan albums van anderen. Zo is ze te horen op het album B’Day van Beyonce. Van dat album verschijnt Beautiful Liar op single en de Columbiaanse scoort haar vierde nummer 1-notering.

Als in 2010 het WK voetbal wordt georganiseerd in Zuid-Afrika mag Shakira het officiële thema maken. Samen met de Zuid-Afrikaanse groep Freshlyground maakt ze Waka Waka (This Time For Africa), een bewerking van Zangalewi (origineel van de Golden Sounds).

In het voorjaar van 2014 verschijnt haar vierde Engelstalige studioalbum, Can’t Remember To Forget You, De gelijknamige single wordt alarmschijf en haar 14e hit in de Top 40 en wordt opgevolgd door Dare (La La La). Eind 2016 levert Shakira, samen met Maluma, het nummer Chantaje af. Die track is zo populair dat het de snelste Spaanstalige video wordt die meer dan 100 miljoen views weet te krijgen, binnen twintig dagen. In Spanje komt de samenwerking op de eerste plek en ook in Argentinië groeit het nummer uit tot een top 3-hit. In 2020 werkt ze mee aan samenwerkingen met AnuelAA (Me Gusta) en de Black Eyed Peas (Girl Like Me).
In juli 2021 brengt ze de Engelstalige solo single Don't Wait Up uit. Ze weet samen met The Black Eyed Peas en David Guetta in de zomer van 2022 de Alarmschijf te pakken met de single Don't You Worry. Bizarrap weet haar in januari 2023 te strikken voor zijn Music Sessions, Vol 53. Een maand later brengt ze samen met Karol G het nummer TQG uit. Dit liefdesverdrietnummer is een duidelijke verwijzing naar hun ex-partners, namelijk Gerard Piqué en Anual AA.


Songtekst

Who would've thought that you could hurt me
the way you've done it
so deliberate, so determined
and since you have been gone
I bite my nails for days and hours
and question my own questions on and on...

So tell me now, tell me now
why you're so far away
when I'm still so close...

Chorus:
You don't even know the meaning of the words "I'm Sorry"
you said you would love me until you die
and as far as I know you're still alive, baby
and you don't even know the meaning of the words I'm Sorry
I'm starting to believe it should be illegal to deceive
a woman's heart...

I tried so hard to be attentive
to all you wanted
always supportive, always patient
what did I do wrong?
been wondering for days and hours
it's clear is isn't here where you belong...

Anyhow, anyhow
I wish you both all the best
I hope you get along...

[Chorus:] 2x

Open heart, open heart
it should be illegal to deceive a woman's heart...

Open heart, open heart
it should be illegal to deceive a womans heart...

Songinformatie

ArtiestShakira,
Carlos Santana
Platenlabel Epic
Catalogusnr 88697 00796 2


Positieverloop