Coverafbeelding Rod Stewart - (I Know) I'm Losing You
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   12 piekpositie
  •   110 punten
  •   1971

Artiestinformatie

Geboortedatum   10-01-1945
Land   Verenigd Koninkrijk

Roderick David Stewart uit Londen is bij ons beter bekend als Rod Stewart. Hij is een van de best verkopende artiesten allertijden. Deze rockzanger staat bekend om zijn rauwe en bluesy stem. Door zijn podiumpersoonlijkheid wordt hij ook weleens de laatste Song And Dance Man genoemd.


Nadat hij met verschillende bandjes een aantal jaren had opgetreden sloot hij zich in 1967 aan bij The Jeff Beck Group. Hier begon zijn bekendheid toe te nemen. In 1969 stapt hij samen met Ron Wood uit de groep om zich bij The Faces te voegen.

Naast The Faces is Rod Stewart ook druk solo bezig. Zo komen er in 1969 en 1970 albums uit van de groep, maar ook van hem als soloartiest.


Zijn internationale doorbraak komt met het album Every Picture Tells A Story en dan voornamelijk door het nummer Maggie May. Het nummer kwam in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gelijktijdig op nummer 1 en dat is iets wat in de geschiedenis van de popmuziek nog niet eerder was voorgekomen. Het album is ook opgenomen in Rock & Roll Hall Of Fame vanwege de vele invloeden en veranderingen die het album teweeg heeft gebracht in de 20e eeuw.


Na heel veel succes, vooral ook als liveband, gaan The Faces in 1974 uit elkaar. In datzelfde jaar verhuist hij naar Los Angeles en brengt hij bij zijn nieuwe platenmaatschappij het album Atlantic Crossing uit. Rod Stewarts populariteit was ongekend, maar helaas volgde daarna, volgens de muziekpers, niet zijn creatiefste periode.


Bij Warner Bros tekende hij een mooi contract, waarmee hij alle rechten op zijn songs hield. Hierna scoorde hij grote hits als Sailing (1975), Toninght’s The Night (1976) en Hot Legs (1977) en zijn monsterhit met Do Ya Think I’m Sexy? (1978). Die laatste zou hem geen stuiver opleveren, want alle rechten werden geschonken aan het kinderfonds Unicef.


In 1982 kwam hij met het dubbele livealbum Absolutely Live. Hij werkte daarop samen met Tina Turner. Door de tour die daaruit volgde en het album kreeg de carrière van Tina Turner weer een boost. Zij zijn altijd vrienden gebleven. Na een aantal albums te hebben uitgebracht in de jaren 80 komt hij in 1989 met de vierdelige verzamelaar Storyteller.


In 1993 zingt hij samen met Bryan Adams en Sting de hit All For Love, afkomstig van de film The Three Musketeers. In 1994 gaf hij een gratis concert op het strand van Copacabana. Er kwamen meer dan 3,5 miljoen bezoekers op af, wat een vermelding in het Guinness Book of Records opleverde.


In 2002 komt hij met het album It Had To Be You: The Great American Songbook, wat bestaat uit een verzameling van oude klassiekers uit de jaren ‘20 en ‘30 van o.a. Nat King Cole. Dit album zorgde ervoor dat hij weer terugkwam in de albumlijsten. Het zou uiteindelijk het eerste album uit een reeks van vijf worden.


Zijn financieel succesvolste jaar tot nu toe is 2004 met een volledig uitverkochte stadiontournee door de Verenigde Staten en Canada. Voor gemiddeld 22 avonden per maand en dat 8 maanden lang, streek hij één miljoen Amerikaanse dollars per avond op.


In 2006 ontvangt hij uit handen van de Britse Koningin Elizabeth de eretitel Commander of the order of The British Empire (CBE).


In 2011 sluit hij zich aan bij het label van UMG Universal Music Group. Bij deze maatschappij vindt hij zijn creativiteit weer terug. Dat is goed te horen op het album Time uit 2013 en hij scoort daarmee hoog in o.a. het Verenigd Koninkrijk, Australië en Brazilië.


Sinds 10 juni 2016 is hij Ridder en staat er Sir voor zijn naam.
Songtekst

Your love is fading, I can feel your love fading
Woman it's fading away from me

'Cause your personal touch has grown cold
As if someone else controls your very soul
I fooled myself as long as I can
Can feel the presence of another man

It's there when you speak my name, it's just not the same
Oh, honey I'm losing you
I can feel it in the air, it's there everywhere
Oh, I'm losing you

I can feel it in my bones, any day you'll be up and gone
Oh, I'm losing you
It's all over your face, someone's takin' my place
Could it be that I'm losing you?

When I look into your eyes a reflection of a face I see
Oh Lord I'm losing you
I'm hurt, downhearted and worried, girl
'Cause that face doesn't belong to me

Your love is fadin', can feel it fadin'
Oh, away from me
Can feel it in the air, it's there everywhere
Ooo, I'm losing you

I don't wanna lose you
But I know I'm gonna groove you
Oh Lord I'm losing you

Get out, woo

Ooo yeah, get down there
Get down there

I don't wanna lose you
But I know I gotta groove you
Oh Lord I'm losing you
And I'm losin' you

Oh yeah
Oh yeah
Oh yeah

Your love is fadin', I can feel it fadin'
Oh Lord I'm losing you

Songinformatie

(I Know) I'm Losing You was een single van de Amerikaanse soulgroep The Temptations. Het nummer werd uitgebracht op 2 november 1966 en behaalde de top van de r&b-lijst, de top 10 op de Amerikaanse poplijst en de top 20 op de poplijst in het Verenigd Koninkrijk. Ondanks dat het nummer al eind 1966 uitgebracht werd, verscheen het pas in de zomer van 1967 op een album, namelijk With a Lot o' Soul. Het onderwerp van het nummer is dat de verteller zijn geliefde steeds verder van hem ziet verdwijnen en een nieuwe liefde heeft gevonden. Hij vertelt aan alles aan haar te kunnen zien dat dit zo is en dat hij het niet kan verdragen dat zij steeds verder weg van hem raakt. Het muzikale gedeelte van het nummer is, in tegenstelling tot de tekst, anders dan de eerdere nummers van The Temptations. Er zijn harde, scherpe blazers te horen en rockachtige gitaar als riff. De instrumentatie van het nummer is vergelijkbaar met dat van nummers van James Brown.

Trivia

Op het label van de A-kant staan als artiesten "Rod Stewart with Faces" vermeld.
ArtiestRod Stewart
 A-kant
Titel [Rod Stewart with Faces] (I Know) I'm Losing You
Lengte 3:36
Componist(en) N. Whitfield, E. Holland, C. Grant
Producer(s) Rod Stewart
 B-kant
Titel Mandolin Wind
Lengte 5:32
Componist(en) R. Stewart
Producer(s) Rod Stewart
 
Platenlabel Mercury
Catalogusnr 6052 116
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US 24
Album Every Picture Tells A Story


Positieverloop