Coverafbeelding Robin Gibb - One Million Years
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   6 piekpositie
  •   186 punten
  •   1969

Artiestinformatie

Geboortedatum   22-12-1949
Land   Groot Brittanië

Robin Hugh Gibb was een Britse zanger, afkomstig van het eiland Man. Samen met zijn broer Barry en tweelingbroer Maurice maakte hij jarenlang deel uit van de Bee Gees. Solo had hij ook een aantal hits, waarvan de nummer 1-hit Saved by the bell uit 1969 het bekendst is.

Begin 1969 stapte Robin met ruzie uit de Bee Gees. Een jaar eerder was gitarist Vince Melouney uit de groep gestapt en tussen Robin en Barry ging de strijd over wie het gezicht van de groep mocht zijn en de muzikale koers mocht uitzetten. Hun manager Robert Stigwood gaf de voorkeur aan Barry. Daarnaast werd Robin bekritiseerd om zijn drugsgebruik en had hij ruzie met Maurice gekregen, waardoor ze niet meer met elkaar spraken. De aanleiding om uit de groep te stappen, kwam toen de eerste single voor het album Odessa gekozen moest worden. Robin wilde dat zijn nummer Lamplight dat werd, maar Barry had liever zijn eigen nummer First of May. Toen Stigwood First of May tot eerste single had gekozen en Lamplight de B-kant werd, stapte Robin op en kondigde later aan een soloplaat te gaan opnemen. De eerste maanden werd hem dit belemmerd door enkele rechtszaken aangaande zijn contractuele verplichtingen aan de Bee Gees. Maar in september van dat jaar kon hij aan de opnamen van zijn album Robin's reign beginnen.Robins eerste solosingle was een succes. Zijn Saved by the bell werd een nummer 1 in de Top 40. Daarmee was hij even succesvol als de overgebleven Bee Gees, want die haalden met Don't forget to remember (hun eerste hit zonder Robin) eveneens de eerste plaats.

In de jaren tachtig schreven de Bee Gees (met name Barry) veel liedjes voor anderen. Na Living eyes uit 1981 en de soundtrack voor de film Staying alive uit 1983, bleef het daardoor een tijd stil rond de groep. Dit gaf Robin de kans om een nieuwe soloplaat uit te brengen. Dit werd het album How old are you? uit 1983. De eerste single van het album was Juliet. In Nederland werd het hit, maar in Engeland en Amerika bleef het vrijwel onopgemerkt. Omdat de soloprojecten van Barry en Maurice ook niet echt van de grond kwamen, besloten ze in 1987 de krachten weer te bundelen. Met het album E.S.P. en de single You win again hadden de Bee Gees dat jaar een geslaagde comeback.

Op 12 januari 2003 overleed Maurice Gibb plotseling aan een darminfarct. Hiermee kwam een einde aan de Bee Gees als trio en Barry en Robin verklaarden niet meer onder die naam op te zullen treden. In 2002 was Robin begonnen aan zijn nieuwe soloalbum Magnet, dat rond de dood van Maurice uitgebracht werd. De eerste single Please werd een bescheiden hit in het Verenigd Koninkrijk maar bleef in Nederland onopgemerkt.

Op 22 april werd gemeld dat hij darmkanker in een vergevorderd stadium had. en op 20 mei 2012 overleed Gibb hieraan.

Songtekst

I'm dead, my life's been sold
All my years are cold
No trees to hide my head
All my roads are red
And in the Easter
I will see that same old sun that shone

And in the winter
I will stand in seas of snow alone
I will wait for you yeah!
Your eyes will shine like dew
Yeah! I close my eyes and you're now here
And I'll wait for you
For one million years

I'm face has long been wet
Ever since we met
We wed
I knew she'd stay
Then I passed away
And in the Easter
I will see that same old sun that shone

And in the winter
I shall stand in seas of snow alone
I will wait for you yeah!
Just like you want me to
Yeah! I'll close my eyes and you're now here
And I'll wait for you
For one million years

Songinformatie

ArtiestRobin Gibb
 A-kant
Titel One Million Years
Lengte 4:05
Componist(en) Robin Gibb
Producer(s) Robin Gibb
 B-kant
Titel Weekend
Lengte 2:10
Componist(en) Robin Gibb
Producer(s) Robin Gibb
 
Platenlabel Polydor
Catalogusnr 56368
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Robin's Reign


Positieverloop