Coverafbeelding Rene Froger - Why You Follow Me
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   2001

Artiestinformatie

Geboortedatum   05-11-1960
Land   Nederland

Als zoon van Bolle Jan Froger en Mien Van Es zingt René Froger geregeld in het café van zijn vader op het Amsterdamse Rembrandtplein. In 1984 verschijnt zijn eerste single (My Hitparade) en in 1987 scoort hij met de cover van Doug Ashdown, Winter In America, zijn eerste hit in de Top 40. Een jaar later verschijnt zijn debuutalbum Who Dares Wins.

In 1989 scoort hij, samen met Het Goede Doel, een nummer 1-hit met Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken, waar er uiteindelijk meer dan 300.000 stuks worden verkocht. Als eerste Nederlander geeft hij in de zomer van 1995 twee uitverkochte concerten in de Rotterdamse Kuip. Tussen 1990 en 2005 scoort Froger een reeks van 23 Engelstalige hits.

In 2005 vormt hij, samen met Gerard Joling en Gordon, de Toppers, waarmee hij een jaarlijks terugkerende concertserie start. Die concertreeks beleeft in 2014 het tienjarige jubileum. Ook vertegenwoordigt hij met de Toppers ons land tijdens het Eurovisiesongfestival in Rusland met het nummer Shine. Die inzending krijgt niet voldoende punten voor een plek in de finale.

Sinds 2006 scoort Froger met Nederlandstalige hits,waarvan Samen (in de zomer van 2012) zijn voorlopig laatste hit is geweest. In navolging van Bloed Zweet En Tranen (voor het EK in 2008) maakt hij in 2014 een single voor het WK in Brazilië, Juich Voor Nederland. Aan het einde van 2014 maakt hij samen met een keur aan Nederlandse artiesten de single Kerstmis Vier Je Samen onder de noemer EenMaal Voor Allen. Het project, waaraan supermarktketen Jumbo zich heeft verbonden, haalt in de donkere dagen geld op voor het goede doel.

In 2016 vragen de mannen van Streetlab of hij wil meewerken aan de afscheidssingle van Side 2 Side. Froger stemt in, maar wil niet rappen. En dus wordt de slogan 'Ik ben Re-Ne-Fro-Ger - Can't Reach Much Ho-Ger' onderdeel van zijn rap op Forget My Name. Het nummer komt in de lijst van kanshebbers voor de Tipparade. In drie uur tijd krijgt het nummer 15.000 stemmen - een record.
In 2021 gaat René de samenwerking aan met rapper Donnie. De single Bon Gepakt is het resultaat. Na deze knaller van een hit besluiten ze in april 2023 weer te gaan samenwerken. Dit levert de single Dat Kan Je Niet Kopen op.

Songtekst

HE, FRIEND FOR ALL MY LIFE – I WOULD NOT DENY
LIKE BROTHERS IN MY MIND
SHE, TREASURE OF HIS HEART – THERE UPON HIS ARM
EYES OF MIDNIGHT STARS
I’VE BEEN TEMPTED BY FORBIDDEN LOVE BEFORE
BUT WHY MUST SHE BE EVERTHING
THAT I’VE BEEN PRAYING FOR
NOW THIS BURNING IN MY HEART WILL I IGNORE
WHEN I KNOW THAT SHE’LL BE KNOCKING AT MY DOOR

HEY
WHY YOU MESSING WITH MY FEELINGS
WHY YOU FOLLOW ME
I CAN READ THE SIGNS YOU’RE GIVING
WHY YOU FOLLOW ME
TURN AWAY FROM YOUR DESIRE
WHY YOU FOLLOW ME
DON’T BE PLAYING WITH THIS FIRE
WHY YOU FOLLOW ME

NOW SHE’S DANCING IN THE NIGHT
HER BODY IS THE MOONLIGHT
TOO MUCH FOR ME TO FIGHT
NOW I’M LOST WITHIN HER ARMS
CARELESS WITH MY HEART
I’M WEAKENED BY HER CHARMS

HE HAS LOOKED ME IN MY EYES A MILLION TIMES
BUT NOW I TURN AWAY FOR I’M AFRAID OF WHAT HE’LL FIND
SHE’S THE PRECIOUS LOVE FOR WHOM HIS HEART BEATS FOR
BUT NOW I KNOW YOU`RE ALWAYS KNOCKING AT MY DOOR

HEY
WHY YOU MESSING WITH MY FEELINGS
WHY YOU FOLLOW ME
I CAN READ THE SIGNS YOU’RE GIVING
WHY YOU FOLLOW ME
TURN AWAY FROM YOUR DESIRE
WHY YOU FOLLOW ME
DON’T BE PLAYING WITH THIS FIRE
WHY YOU FOLLOW ME

Songinformatie

ArtiestRené Froger
Lengte 03:51
Platenlabel Dino Music


Positieverloop