Coverafbeelding Rene Froger - In Dreams
  • Statistieken
  •   13 weken
  •   3 piekpositie
  •   342 punten
  •   1996

Artiestinformatie

Geboortedatum   05-11-1960
Land   Nederland

Als zoon van Bolle Jan Froger en Mien Van Es zingt René Froger geregeld in het café van zijn vader op het Amsterdamse Rembrandtplein. In 1984 verschijnt zijn eerste single (My Hitparade) en in 1987 scoort hij met de cover van Doug Ashdown, Winter In America, zijn eerste hit in de Top 40. Een jaar later verschijnt zijn debuutalbum Who Dares Wins.

In 1989 scoort hij, samen met Het Goede Doel, een nummer 1-hit met Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken, waar er uiteindelijk meer dan 300.000 stuks worden verkocht. Als eerste Nederlander geeft hij in de zomer van 1995 twee uitverkochte concerten in de Rotterdamse Kuip. Tussen 1990 en 2005 scoort Froger een reeks van 23 Engelstalige hits.

In 2005 vormt hij, samen met Gerard Joling en Gordon, de Toppers, waarmee hij een jaarlijks terugkerende concertserie start. Die concertreeks beleeft in 2014 het tienjarige jubileum. Ook vertegenwoordigt hij met de Toppers ons land tijdens het Eurovisiesongfestival in Rusland met het nummer Shine. Die inzending krijgt niet voldoende punten voor een plek in de finale.

Sinds 2006 scoort Froger met Nederlandstalige hits,waarvan Samen (in de zomer van 2012) zijn voorlopig laatste hit is geweest. In navolging van Bloed Zweet En Tranen (voor het EK in 2008) maakt hij in 2014 een single voor het WK in Brazilië, Juich Voor Nederland. Aan het einde van 2014 maakt hij samen met een keur aan Nederlandse artiesten de single Kerstmis Vier Je Samen onder de noemer EenMaal Voor Allen. Het project, waaraan supermarktketen Jumbo zich heeft verbonden, haalt in de donkere dagen geld op voor het goede doel.

In 2016 vragen de mannen van Streetlab of hij wil meewerken aan de afscheidssingle van Side 2 Side. Froger stemt in, maar wil niet rappen. En dus wordt de slogan 'Ik ben Re-Ne-Fro-Ger - Can't Reach Much Ho-Ger' onderdeel van zijn rap op Forget My Name. Het nummer komt in de lijst van kanshebbers voor de Tipparade. In drie uur tijd krijgt het nummer 15.000 stemmen - een record.
In 2021 gaat René de samenwerking aan met rapper Donnie. De single Bon Gepakt is het resultaat. Na deze knaller van een hit besluiten ze in april 2023 weer te gaan samenwerken. Dit levert de single Dat Kan Je Niet Kopen op.

Songtekst

A candy coloured clown they call the sandman
Tiptoes to my room every night
And just a sprinkle stardust and he whispered
Go to sleep, everything is alright

I close my eyes then I drift away
Into the magic night I softly say
A silent prayer like dreamers do
Then I fall asleep to dream my dreams of you

In dreams I walk with you
In dreams I talk to you
In dreams you're mine
All of the time in dreams we're together, in dreams, in dreams

But just before the dawn
I awake and find you're gone
I can't help it, I can't help it if I cry
I remember when you said goodbye

It's too bad that all these things
Can only happen in dreams
Only in dreams!
In beautiful dreams...

Songinformatie

Trivia

Cover van de gelijknamige hit van Roy Orbison.

Deze hit was in 1996 ook te horen in een televisiecommercial van biermerk Bavaria.
ArtiestRené Froger
 A-kant
Titel In Dreams
Lengte 02:45
Componist(en) Roy Orbison
Producer(s) Marcel Schimscheimer
 B-kant
Titel The Girl's So Right For Me
Componist(en) Arnie Roman, Russ Desalvo
Producer(s) Ric Wake, Rich Tancredi
 
Platenlabel Dino Music
Catalogusnr DNCS 2323
Album Illegal Romeo Part 1


Positieverloop