Coverafbeelding Rene Froger - The Number One
  • Statistieken
  •   8 weken
  •   17 piekpositie
  •   110 punten
  •   1997

Artiestinformatie

Geboortedatum   05-11-1960
Land   Nederland

Als zoon van Bolle Jan Froger en Mien Van Es zingt René Froger geregeld in het café van zijn vader op het Amsterdamse Rembrandtplein. In 1984 verschijnt zijn eerste single (My Hitparade) en in 1987 scoort hij met de cover van Doug Ashdown, Winter In America, zijn eerste hit in de Top 40. Een jaar later verschijnt zijn debuutalbum Who Dares Wins.

In 1989 scoort hij, samen met Het Goede Doel, een nummer 1-hit met Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken, waar er uiteindelijk meer dan 300.000 stuks worden verkocht. Als eerste Nederlander geeft hij in de zomer van 1995 twee uitverkochte concerten in de Rotterdamse Kuip. Tussen 1990 en 2005 scoort Froger een reeks van 23 Engelstalige hits.

In 2005 vormt hij, samen met Gerard Joling en Gordon, de Toppers, waarmee hij een jaarlijks terugkerende concertserie start. Die concertreeks beleeft in 2014 het tienjarige jubileum. Ook vertegenwoordigt hij met de Toppers ons land tijdens het Eurovisiesongfestival in Rusland met het nummer Shine. Die inzending krijgt niet voldoende punten voor een plek in de finale.

Sinds 2006 scoort Froger met Nederlandstalige hits,waarvan Samen (in de zomer van 2012) zijn voorlopig laatste hit is geweest. In navolging van Bloed Zweet En Tranen (voor het EK in 2008) maakt hij in 2014 een single voor het WK in Brazilië, Juich Voor Nederland. Aan het einde van 2014 maakt hij samen met een keur aan Nederlandse artiesten de single Kerstmis Vier Je Samen onder de noemer EenMaal Voor Allen. Het project, waaraan supermarktketen Jumbo zich heeft verbonden, haalt in de donkere dagen geld op voor het goede doel.

In 2016 vragen de mannen van Streetlab of hij wil meewerken aan de afscheidssingle van Side 2 Side. Froger stemt in, maar wil niet rappen. En dus wordt de slogan 'Ik ben Re-Ne-Fro-Ger - Can't Reach Much Ho-Ger' onderdeel van zijn rap op Forget My Name. Het nummer komt in de lijst van kanshebbers voor de Tipparade. In drie uur tijd krijgt het nummer 15.000 stemmen - een record.
In 2021 gaat René de samenwerking aan met rapper Donnie. De single Bon Gepakt is het resultaat. Na deze knaller van een hit besluiten ze in april 2023 weer te gaan samenwerken. Dit levert de single Dat Kan Je Niet Kopen op.

Songtekst

It's never easy, and the road is long
So dark and lonely, but I have to be strong
This is the moment, our final test
No time for losers, time to be the best

Now I can't give up, and I won't give in
My final chance, the final fight,
we're gonna win

This is the moment, the time has come
To stand together, together as one
And we won't give up, till we have won
For we will be, the number one

Out of darkness, into the light
Now we'll see who's wrong,
we will see who is right
And we won't go down,
till we reach that crown
We play the game, they will shout our name
We're on our way to fame?.

This is the day, the time has come
To stand together, together as one
And we won't give up, till we have won
For we will be, the number one

We share the same dream,
we are a team with just one goal
This is our final call,
now the winner takes it all
And we are gonna have it all,
Yes we want it all !!!

This is the day, the time has come
To stand together, together as one
And we won't give up , till we have won
For we will be, the number one
At last we'll be the number one

Songinformatie

ArtiestRené Froger
Lengte 05:11
Platenlabel Dino Music


Positieverloop