Spotlight: Zo Ben Jij

- Releases

 Antoon Sterre
Spotlight: Zo Ben Jij

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Antoon.

Het was een van de verrassendste hits van 2021: ‘Hyperventilatie’ van de nu 19-jarige Valentijn Verkerk aka Antoon. De track die Antoon uitbracht in 2020 wist zich na een lange omweg deze zomer te settelen in de top 10 van alle Nederlandse hitlijsten. Nog een reden waarom het succes van de hit zo verrassend was, was de sound. Als je je ogen dichtdoet, waan je je bij het luisteren naar Antoon namelijk weer helemaal in de hoogtijdagen van The Opposites. Dat hij zich door Big2 en Willy heeft laten inspireren is niet gek, want Big2 is de mentor, manager en zelfs docent van Antoon.

Antoon zegt zelf door een concert van The Opposites te zijn overtuigd geraakt om de overstap naar pop/hiphop te maken nadat hij altijd een carrière als DJ voor zich had gezien. En die switch bleek al snel de goeie te zijn geweest. ‘Hyperventilatie’ was het eerste liedje dat hij maakte en dat opende meteen een heel aantal deuren voor de jonge artiest uit Hoorn. Nu wil hij maar al te graag een volgende dikke hit scoren en met ‘Zo Ben Jij’ zou dat zomaar eens kunnen gaan gebeuren.

Op ‘Zo Ben Jij’ doet Antoon het niet alleen, maar samen met de nog relatief onbekende zangeres Sterre. De combi met haar heerlijke stem werkt in de praktijk nog beter dan op papier. Maar wat het meest opvalt aan ‘Zo Ben Jij’ is de opzwepende productie die net als ‘Hyperventilatie’ extreem catchy is en een gigantische hitfactor heeft. Het is erg knap om te horen dat Antoon op zo’n jonge leeftijd al zo duidelijk een eigen stijl heeft gecreëerd. Een stijl die weliswaar duidelijk is geïnspireerd door het werk van The Opposites, maar die wel degelijk fris en nieuw klinkt.