Spotlight: X's

- Releases

 Haris
Spotlight: X's

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Haris.

Deze periode staat nou niet echt bekend als de drukste tijd van het jaar voor nieuwe muziek. Grote albums en single releases worden even ingehouden tot na de feestdagen of worden een paar weken eerder uitgebracht voor onder de kerstboom. Toch is de Spotlight van deze week absoluut geen vullertje. Sterker nog, die is voor een grote belofte voor 2021.

Terug naar 2013. De toen slechts 18-jarige Haris Alagic won het vijfde en voorlopig laatste seizoen van RTL-talentenjacht X-Factor. Met zijn herkenbare stem, popsound en ‘X-factor’ uiterlijk overtuigde hij Nederland dat we meer van hem zouden gaan horen. Dat doen er wel meer hoor ik je denken. Maar ook als het lijkt alsof ze volledig van de aardbodem zijn verdwenen, kunnen ze uit het niets hard terugkomen. Kijk maar naar zijn collega van dezelfde talentenjacht Jaap Reesema die momenteel op de tweede plek van de Top 40 staat.

Echt weg was Haris natuurlijk ook niet. Hij scoorde zelfs nog twee hits. Dat deed hij op ‘Perfect’ en ‘Letters’ alleen wel in de schaduw van Lucas & Steve. En die schaduw, daar mag hij nou wel een keer uit. Want naast die samenwerkingen bracht hij dit jaar ook al meerdere ijzersterke poptracks uit. ‘Shivers’, ‘Tension’ en ‘Bad’ hadden eigenlijk allemaal niet misstaan op enige radioplaylist. Toch werden ze niet opgepikt. Misschien dat hij in 2021 meer geluk heeft, zijn volgende wapenfeit staat in ieder geval al klaar. Het korte, maar krachtige ‘X’s’ is een hybride van pop, R&B, hiphop en rock die geïnspireerd klinkt door Post Malone en Arizona Zervas. Haris’ sound is bijzonder internationaal, dus het wordt tijd dat Nederland dat eens in de gaten gaat krijgen.