Spotlight: Worry About Me

- Releases

 Ellie Goulding Blackbear
Ellie Goulding

Vrijdag verscheen er een nieuwe single van Ellie Goulding samen met rapper Blackbear.

Is Ellie Goulding de weg kwijt of is ze gewoon aan het experimenteren? Dat is de vraag die het meest recente werk van de 33-jarige zangeres oproept. Na de release van haar laatste album ‘Delirium’ in 2015 werd het stiller rondom Ellie en eind 2018 scoorde ze via Swae Lee-samenwerking ‘Close To Me’ eindelijk weer een hit. Die plaat had een aanstekelijke productie op naam van Diplo, maar liet ook al de eerste tekenen zien van de hiphop-invloeden die haar laatste twee singles hebben overheerst.

Wat verwarrend is aan de muziek die Ellie Goulding vorig jaar uitbracht, is het feit dat ze naast ‘Hate Me’, haar poging tot SoundCloud hiphop samen met de ondertussen overleden rapper Juice WRLD, ook twee ballads uitbracht. ‘Flux’ flopte net als ‘Hate Me’, maar haar cover van Joni Mitchell’s ‘River’ bereikte zelfs de Britse nummer 1-positie rond de feestdagen. Die plaat en ‘Flux’ hebben echter wel zo’n extreem andere sound dan de rest van haar muziek momenteel dat het moeilijk is een lijn te trekken in waar Ellie Goulding naartoe wil met haar muziek. De vraag is ook of ze dat dus zelf wel weet. Wat wel duidelijk is, is dat ze met haar nieuwe plaat terug naar die hitlijsten wil. ‘Worry About Me’ kan opgevat worden als de opvolger van ‘Close To Me’ en ‘Hate Me’ en niet alleen vanwege het woord ‘Me’, maar vooral vanwege de duidelijke hiphop invloeden.

Na Swae Lee en Juice WRLD is ook Blackbear een logische keuze voor de rapverse. Zijn ‘Hot Girl Bummer’ is nog steeds een grote hit op veel plekken en zijn populariteit is dus een logische reden hem uit te nodigen voor een duetje voor Goulding. Waar deze experimentjes van Ellie Goulding zeker niet vervelend zijn  om naar te luisteren, lijkt het wel een goed idee voor haar om niet al te lang meer te wachten met kleur bekennen in haar tracks. Muziek als deze kan dan wel werken in de hitlijsten en op de radio, maar heeft niet bijzonder veel persoonlijkheid.