Spotlight: Te Amaré

- Releases

 Rolf Sanchez
Spotlight: Te Amaré

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Rolf Sanchez.

Het gevaar van het scoren van hits is dat artiesten ze graag willen herhalen. Dat is logisch, maar af en toe wordt herhalen iets te letterlijk genomen. Rolf Sanchez had er even voor nodig, maar bijna tien jaar na zijn deelname aan het programma ‘X-factor’ brak hij in Nederland hard door. Daarvoor was hij internationaal succesvol in de latin scene. Nederland bleek pas klaar voor hem toen hij samen met Emma Heesters het nummer ‘Pa Olvidarte’ coverde in ‘Beste Zangers’. Sindsdien kunnen we niet meer om hem heen.

In het begin van zijn doorbraak in Nederland bracht hij een fris geluid. Een zomerse mix van Latin en Nederpop gezongen in zowel Nederlands als Spaans. Het was iets dat eigenlijk niemand deed en dat, zeker in de zomer, heel goed werkte. ‘Más Más Más’ werd zo zelfs zijn eerste nummer 1-hit. Toch loopt het succes van zijn platen langzaam maar zeker terug. Dat heeft een vrij duidelijke reden. Rolf staat namelijk al een tijdje redelijk stil. Zijn laatste releases ‘Ven Ven’, ‘Increíble’ en ‘Doe Nou Niet’ klonken als een uitgewerkte formule in plaats van het frisse geluid dat het ooit was.

Deze week releast hij ‘Te Amaré’ als nieuwste single. Wie had gehoopt op een verrassende ommezwaai wordt helaas teleurgesteld. ‘Te Amaré’ gaat door waar Rolf gebleven was. Hoewel het een prima radioliedje is en het zeker niet uitgesloten is dat mensen zo vlak voor de winter wel een zonnig geluid kunnen gebruiken, is het jammer dat Rolf niet een keer iets nieuws probeert. Zeker gezien zijn heerlijke stem waarvan heel veel kwaliteiten nog altijd onbenut blijven.