Spotlight: SG

- Releases

 DJ Snake Ozuna Megan Thee Stallion Blackpink
Spotlight: SG

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van DJ Snake.

Weet je het nog? Eind 2018 bracht de Franse hitproducer DJ Snake een samenwerking van immense proporties uit. Het duurde vast even voordat je doorhad wie er allemaal op te horen waren. We frissen je geheugen even op. Het waren Ozuna, Cardi B en Selena Gomez. Drie namen aan compleet verschillende kanten van het popspectrum. Toch werkte ‘Taki Taki’ als een malle. Go big or go home zeggen ze en dat motto omarmde DJ Snake volledig. En wie zegt dat hij dat niet nog eens kan doen?

Vrijdag kwam William Sami Étienne Grigahcine, zoals DJ Snake echt heet, namelijk met ‘SG’, een track die heel duidelijk fungeert als opvolger van de hit uit 2018. Ozuna is ook dit keer een vaste waarde. Cardi B wordt vervangen door Hot Girl Megan Thee Stallion, de heetste rapper van het moment. In plaats van Selena Gomez werd gekozen voor LISA. Mocht je van haar nou nog nooit gehoord hebben, dat kan, maar daar komt snel verandering in. Haar echte naam is Lalisa Manobal, ze is van Thaise komaf en is bekend als lid van de ultrapopulaire K-pop meidengroep Blackpink. Ze is momenteel hard bezig een soloster te worden, mede door haar single ‘Money’ die wereldwijd hard gaat.

Het resultaat van ‘SG’ is nou niet bepaald verrassend, maar zeker ook niet slecht. De latin vibe van Ozuna over de productie van DJ Snake overheest de plaat duidelijk, maar de variatie met de afwijkende stijlen van Megan en LISA is wel degelijk verfrissend. ‘SG’ is nogal in your face en maakt geen geheim van zijn nogal commerciële karakter, maar dat is misschien ook wel het sterke aan de plaat. Het probeert niet iets te zijn dat het niet is. En wat het is, is een lekker latin popliedje van vier nogal verschillende artiesten die elkaar goed aanvullen.