Spotlight: Rode Wijn

- Releases

 Kraantje Pappie Maan
Maan

Vrijdag verscheen er een samenwerking tussen Maan en Kraantje Pappie.

Waar de hele wereld momenteel compleet op zijn kop staat, wordt er gelukkig nog wel nieuwe muziek uitgebracht. Niet alle artiesten doen hieraan mee overigens, want onder anderen Sam Smith en Kehlani kondigden al aan hun albums uit te stellen vanwege het Coronavirus en ook gaan er geruchten dat hetzelfde zal gelden voor de nieuwe platen van Dua Lipa en Lady Gaga. Zangeres Maan was net op tijd met het uitbrengen van haar allereerste album ‘Onverstaanbaar’ dat in januari verscheen.

Dat ze net die plaat heeft uitgebracht en nog steeds een grote hit scoort met het kwetsbare ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’, weerhoudt Maan er toch niet van om Nederland te trakteren op een lichtpuntje in een donkere periode. Dat lichtpuntje heet ‘Rode Wijn’ en is een samenwerking met rapper Kraantje Pappie. Het is een plaat met een radiovriendelijke popsound die als een verlengde klinkt van hun grootste hits als ‘Hij Is Van Mij’, ‘Zo Kan Het Dus Ook’ en ‘Moment’. Garantie voor een hit heb je natuurlijk nooit, maar met een plaat zoals deze kom je toch aardig in de buurt, zou je zeggen.

Wat nog het meest opvalt aan ‘Rode Wijn’ is de uitstekende chemie tussen Maan & Kraan. Niet alleen klinkt het als een perfecte naam voor een duo op papier, ook in de praktijk klinkt het alsof ze nooit anders hebben gedaan. Hun samenzang maakt het, toch al sterke, refrein echt helemaal af. Het is misschien niet zo authentiek en persoonlijk als Maan haar vorige hit, maar het is zeker een stukje positiviteit dat we allemaal wel even kunnen gebruiken.